C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

perjantai 14. toukokuuta 2010

Kesä :)

Kyllä se kesä alkoi lopulta ihan vauhdilla - yht'äkkiä sai keventää vaatetusta ihan reippaasti ja terassikausi tuli aloitettua. Grillikausi avattaneen viikonloppuna. Lierihattu olisi vissiin hyvä hankkia ainakin omassa pihassa käytettäväksi. Toistaiseksi voisin kokeilla pojan cowboy-hattua, jos saan.. Merirosmolook voisi mennä jo vähän överiksi..?

Eilen laitettiin muutama esikasvatusvihanneksen siemen multiin ja tänään voisi kylvää muutaman kukan. Tomaattia, hernettä, salaattia ja porkkanaa tuli nyt laitettua. Ryytimaata ei meillä ole ainakaan vielä, saati kasvihuonetta. Saavat paremman puutteessa kasvaa isoissa ruukuissa.

Niin ihanalta kun aurinko tuntuukin, vaikuttaisi allergiaoireeni vahvistuneen, enkä ole muistanut kysellä lääkäriltä ennakkoon allergialääkityksen käyttöönotosta. Nenä vuosi eilen ulkona ollessa koko ajan ja silmät on muutenkin kuivat ja nyt kutisivat ja luomet turposivat. Se vähän verotti nautintoa ja vähensi liiallisen auringossa oleskelun riskiä. Nyt siis lymyilen täällä sisällä ja jatkan pojan seurana ulkoilua iltapäivällä kun mies lähtee iltavuoroon. Mamma se täällä toivoo parasta, että isän ja pojan pyöräretki menisi taas hyvin.

Kyselin tässä yhtenä iltana nukkumaan mennessä pojan fiiliksiä mm. siitä, että olen kalju. Se hävettää poikaa, luonnollisesti. (Silti olen laiskistunut pääni piilottamisessa..) Kysyin, puhutaanko kaljustani päiväkodissa ja poika vastasi, että kaikki muut paitsi paras kaverinsa kiusaa ja lällättää. Että kerääntyvät ympärille, pyörivät ympäri ja lällättävät että "sun äitis on kalju..." Minä sitten järkyttyneenä kysymään, että ovatko "opet" nähneet? Ja siihen poika, että kai ne nyt näkee kun ne on siinä ringissä mukana. Sitten alkoi jo vähän helpottaa - se oli hiukan liian paksua jo... Poitsun mielestä se oli hyvä vitsi ;) Ja tarkemman keskustelun jälkeen jäin siihen käsitykseen, ettei lapsista kukaan tiedä tai ole ainakaan ottanut puheeksi tätä kaljuasiaa. Poika oletti, etteivät "opetkaan" tiedä, mutta kerroin, että kyllä he tietävät. Mistä näitä juttuja tulee... Ja sitten tuli ilmi yksi asia, jonka toivottavasti sain nyt selitettyä pois pojan huolien listalta; Meillähän myös mies on kalju ja poika on murehtinut itsekseen, että onkohan isälläkin syöpä :(

Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Voi pientä poikaressukkaa, pienet näemmä voivat kaikenlaista miettiä itsekseen... mikä onni että asia tuli puheeksi ja selvisi ! Niinhän se on meillä aikuisillakin, asiat on härkäsiä kun itsekseen vaan mietiskelee.

  Harmillista nuo allergiaoireet, muistahan kysyä niistä. Joka paikassa mainostan sarvikuonoa, kun siitä ite tykkään, siis suolakannua, onko sulla se : ) Sillä voisi huuhtoa siitepölyt nenästä pois häiritsemästä.

  Aurinkoa ja iloa viikonloppuusi !

  VastaaPoista
 2. Kyllä nuo lapset tosiaan voivat päässään kehitellää kaikenlaista... Hyvä että teillä tuli asia esiin ja toivon mukaan se huoli pojalta väistyi.

  Vaan melkoinen jutunkertoja tuntuu poika olevan. :D Meillä onneksi keksityt jutut on vielä helppo erottaa kun tapahtumat niissä ovat äärimmäisen epätodennäköisiä, rekalla ajettuja kolareita ja sen sellaista...

  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua! Muista pitää ulkona huivi tai lakki päässä ettei päänahka pala. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Betty ja Kitsune :) Sarvikuono olisi vissiin korkea aika hankkia. En siis ole kokeillut vielä. Ja totta on, että kyllä me vähän isommatkin saadaan aikaan härkäsiä, kun asioita itseksemme haudomme..

  Alkaa jo olla nuo pojan jutut sellaisia, että huhhuh.. Huivin tai lakin olen pitänyt päässä tuolla auringossa. Voisin kuvitella, että jonkinlainen auringonpistoskin voisi olla vaarana, jos tuolla vähänkään pidempään vilauttelisi tätä päänahkaa..

  VastaaPoista
 4. Eikös ole vähän huvittavaakin, kun miehellä ja itsellä on saman muotin mukainen kampaus. Meilläkin on nyt molemmilla lyhyt sänki. Itselläni on kyllä vähän poikamainen olo tämän sänkitukan kanssa.

  Meillä toinen kaksosista oli pienenmpänä ihan hurja kertomaan juttuja omasta päästään, monesti piti miettiä onko jutussa perää vai ei.
  Kerrankin hän kertoi naapurin sedälle, että Turre-pappa (=mieheni isä) kuoli kauan aikaa sitten, Liisa-mummu varmaankin myrkytti sen :$
  Naapuri sitä naureskeli jälkeenpäin monet kerrat.

  VastaaPoista
 5. Tilu - aika hauska juttu, ainakin näin täysin ulkopuolisena, hih :) Ja tätä onkin jo tullut naureskeltua, että viisivuotishääpäivä on vasta tulossa ja nyt ollaan jo alettu muistuttaa toisiamme aikalailla ;)

  VastaaPoista
 6. Nomutta, mitäs jos tempaisette poitsullekin kesätukan? Oisitte koko perhe samaa tukattomien tiimiä! =)

  VastaaPoista
 7. Heidi, olen tota jo yrittänyt ehdotella - saatais melkoinen perhepotretti ;) Mutta poitsu ei ole oikein lämmennyt sille vielä..

  VastaaPoista
 8. :D Lapset on aika mainioita. Hassuja ne puhuu joskus (aika usein). Mutta siellä välisä voi tulla sitten ihan asiaakin, joten tuntosarvet herkkinä koko ajan...

  Eiks oo ihanaa, ku tuli kesä :)

  VastaaPoista
 9. On se ihanaa, kun ei tarvi aamulla arpoa/pukea isoa läjää vaatetta - ja muutenkin :) Kyllä jo pelkkä valo tekee ihmeitä, saati sitten lämpö ja vihreys :)

  VastaaPoista
 10. Ai kuinka kekseliäs jutunkertoja sinulla on:) Olen työssä, varsinkin nuorempien kanssa, tottunut monennäköisiin juttuihin. Yleensä kerron vanhemmille heti ensimmäisessä tapaamisessa, että juu, en usko aivan kaikkea enkä pureksimatta:)

  Kiitos tee monista kommenteista, joita tuossa lueskelin vanhoista päivityksistä! On sinulla siinä ollut luku-urakkaa.

  Ja kyllä tämä on kesää, ihanaa! Pekka pouta tosin äsken kertoi, että ensi viikkon vietetään sitten vähän viileämmissä keleissä -tai sanoisiko että normaalimmissa? Mutta auringonpaistetta, niin pitkälle kuin sitä riittää!

  VastaaPoista
 11. Jatkan ehkä urakkaa taas ensi viikolla, kun alkaa tuo seuraava kortisonikuuri ;) Ja näillä näkymin se viimeinen. Sitten pitäisi siirtymäni siihen CEF:iin.. Kyllä sekä päiväkodissa että koulussa on varmasti pakko harjaantua kuuntelemaan niitä juttuja melko lunkisti. Ja yhtenä hyvänä esimerkkinä on se, että lapset joiden vanhemmat juovat kaljaa ehkä pullon tai kaksi saunomisen yhteydessä, ovat juuri niitä, jotka hihkuvat että "isi juo aina tota kaljaa" tai "äiti juo paljon kaljaa". Ja ne lapset, joiden kotona juodaan harva se ilta korillinen, eivät taida asiasta hiiskahtaakkaan..? Tämä siis aika pienellä otannalla tehty olettamus ;)

  Meillä on tänään jo ollut viileä aamupäivä. Harmi sikäli, että poitsun pk-ryhmä lähti kaupunkiretkelle, jonka kohokohta oli jäätelökioski. Siellä on vissiin hampaat kalisseet, kun eivät meinanneet lapset suostua pukemaan vaatteita päälleen..

  VastaaPoista
 12. Tuosta kalja-jutusta tuli mieleen jo joitain aikoja sitten sattunut tapaus, kun mies oli ollut pojan kanssa kotona kahdestaan. Olivat olleet syömässä ja mies oli kaatanut pojalle maitoa, tölkin tyhjäksi, mihin poika oli sanonut: "Äitille pitää jättää". Minä kun en tavallista maitoa sulata, mies oli pojalle vastannut: "Ei äiti juo tätä maitoa". Mihin poika täynnä oivalluksen iloa: "Äiti juo kaljaa!"

  Tästä jäikin sitten meille lentävä lause. :D Mutta kieltämättä vähän mietityttää mimmoisen käsityksen pojan pph tuolta pojalta meidän perhe-elämästä (ja alkoholinkulutuksesta) saa...

  VastaaPoista
 13. Oli sitten ihan pakko sivuta tuota kaljanjuontia omassakin blogissa, tosin ihan vähän vaan:)
  Meillä lasten suussa viini aina taipui viinaksi, joten päiväkodissa kuullaan/kuultiin kummia meidän juhlapäivällisistä:)

  Kollega kertoi myös tällä viikolla episodin päiväkodista. Tarhan tädit olivat kehuneet kollegani uutta autoa, värikin on oikein viininpunainen. Tässä vaiheessa oli kollegan kolmevuotias osannut kertoa, ettei viini ole punaista, se on valkoista! No, meillä se tapaa olla kuitenkin sitä punaista:)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Kitsune ja Tiina :) Taitaa olla pikemminkin muut asiat, joita ammatti-ihmiset enemmälti seuraavat kuin se, kenellä on hurjimmat jutut ;) Nyt on taas lämmintä riittänyt :)

  VastaaPoista
 15. Tällä kierroksella taidan jäädä sivulta seuraajaksi, koska oma "kultapalleroni" täytti just 31 v. Mutta ilmoja pitelee, siitä olen samaa mieltä. Kehtaako sitä sanoakaan, että vähempikin lämpö riittäisi.
  Kuulostat voivan ja jaksavan hyvin, mikä tuntuu hyvältä. Sitkeä sissi olet. Voimia ja hyvää oloa jatkoonkin!

  VastaaPoista
 16. Ärkoon kultapallero ei puhu enää ihan höpöjä sitten ;) Ihan kivasti menee vielä toistaiseksi, kun ei ole pakko ihmeemmin jaksaakkaan. Ja on se vaan kumma, miten vähän sitä saakaan aikaan, kun ei ole pakko.. Kiitän tsempeistä :)

  VastaaPoista