C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 3. toukokuuta 2010

Ei Taxo vaan docetakseli

Tänään siis oli toinen tiputus yhdistelmällä Taxotere+Herceptin. Opin tänään sitten sellaisenkin asian, ettei Taxotereä sovi kutsua Taxoksi, koska joku taxo-alkuinenkin sytostaatti on olemassa. Toivottavasti en ole ketään johtanut tällä harhaan... Tiputus meni hyvin, eikä pikku lämpöilyt (max 37,2 eilen ja 37,1 juuri ennen hoitoa) estäneet hoitoa :) Sellaiseenkin tänään törmäsin, että eri hoitajilta saa erilaisia ohjeita (ja minullahan siis sekä hoitajat että lääkärit on vaihtuneet joka kerta). Tänään sain ohjeeksi ottaa kortisonit aina aamulla ja tähän asti olen saanut ohjeeksi ottaa ne mukaan ja syödä tuntia ennen Taxotereä. "Kylmähanskatkin" tarjottiin tänään ensimmäistä kertaa - niiden virkaa toimitti kaksi kylmäpäähinettä, joista kädet sai kätevästi välillä poiskin. Aika hyytäviä olivat, hrrr.. Merisuolakäsi- ja jalkakylpyjäkin kannattaa nyt kokeilla. Hoitaja piti tuota yhtä ylimääräistä docetakselia huomattavana riskinä käsien ja kynsien suhteen, etenkin kun kädet ovat kuivat rasvauksesta huolimatta (ja ovat normaalistikkin näillä keleillä kun ei kokoajan tule pidettyä hanskoja) ja sitä vertakin sieltä yhden sormen alta jo kerran tuli.

Alhalla näin pikaisesti Kitsunen ja itseni kanssa suunnilleen samoihin aikoihin hoidot aloittaneen rs-siskon, jolla asiat on tällä hetkellä meitä huomattavasti ikävämmin. Tauti löytyi heti myös keuhkoista ja luustosta - eikä tämänhetkisestä hoidosta näytä olleen hyötyä :( Ei ihme, että hän vaikutti luovuttaneelta. Toivon kuitenkin kovasti, että tälle nuorelle naiselle oikea hoito löytyy ja tuloksia saataisiin pian.

4 kommenttia:

 1. Kuulosti uudelta mullekin tuo kortisonin ottaminen tuntia ennen. Kyllä se on jotenkin hassua, että on erilaisia ohjeita, mutta siihen kyllä joutuu tottumaan. Onneksi pikkulämpö ei haitannut tahtia. Ja nyt: tehokasta kulkua Tax... eikun docetakselille suonissasi ! Mutta voi silti hyvin !

  Mainitsemasi rs-siskon tilanne pistää naaman vakavaksi, aina välillä tämä h....tillinen tauti muistuttaa, kuinka armoton ja salakavala se voi olla. Kunpa voisi sille jotain hänenkin kohdallaan.

  VastaaPoista
 2. No, onneksi en ole saanut allergista reaktiota, vaikka on kortisonit otettu niin myöhään. Toisaalta, jos olisin nyt ottanut ne aamulla, niin olisin ottanut jo noin 5 tuntia ennen tiputusta kun oli tuo puolenpäivän aika. Kun olivat tulehdus- ja muut arvot perjantain kokeissa kunnossa, niin ei tuo pikkulämpöily haitannut :)

  Tämä on tosiaan salakavala tauti ja armotonkin tämä osaa olla :( Toivottavasti oikea lääke löytyy ja antaa sudelle kyytiä!

  VastaaPoista
 3. Onpa ikäviä uutisia rs-siskosta. :( Kunpa tepsivä hoito löytyisi nyt pian hänellekin.

  Aamulla minuakin käskettiin kortisonit ottamaan vaikka doketakselitiputukset olivatkin vasta yhdentoista aikaan. Tsemppiä toipumiseen!

  VastaaPoista
 4. Toivotaan ja peukutetaan!

  Sitä kortisonia varten oikein heräsin puolenyön aikaan, että tuo ajoitus olisi oikea.. Kiitos tsempeistä :) Vaan tämä unirytmi on tässä häiriintynyt, niinkuin aikaisemminkin - muuten ei ole mitään valittamista vielä. Eikä väsymystä kortisonin jälkeen (ja näin rytmin sekoittuessa) lukuunottamatta ole edellisillä kerroilla mitään isompaa ollut, vähän kivistelyä ja kolotusta siellä täällä. Paitsi se kuumekeikka, siis. Eikä silloinkaan olo kurja ollut. Kuuntelin hissukseen kuinka helpoksi CEF-hoitoa naapurisängyn vanhemmalle rouvalle kehuttiin....

  VastaaPoista