C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kasvun ihme
Tämä ensimmäinen kuva on jo jokusen päivän vanha tilanne. Rakastan herneitä ja niiden alut ovat ihanan elinvoimaisen näköisiä. Kun useimmat muut lähtevät hentoina kasvuun, näyttävät nämä heti niin vahvoilta ja "elämänhaluisilta".Ja herneet myös kasvavat ihan silmissä.
Ahomansikat on tuotu pihaan parvekkeen kautta ja nyt niitä on siellä sun täällä. Harvoin vaan päästään mansikoita itse maistamaan, kun niitä ei suojata verkoin...
7 kommenttia:

 1. Oi että, teilläkin on oma piha. Meillä on vaan parvekepuutarha, ja palsta... Herneitä yritän parvekkeella versottaa syötäväksi ja ovatkin jo lähteneet reippaasti itämään muutamassa päivässä.

  VastaaPoista
 2. Jännä seurata taimien kasvua. Kyllä niitä joka päivä pitää kukkapenkissä kurkistella, että olisiko seuraava lehtipari jo näkyvissä. Ja arvata mitä tulee, kun ei muista mitä siemeniä on mihinkin laittanut.
  Viime kesänä oli kukkapenkkiviljelyssäni kolme perunaa. Ne ymmärsivät kyllä kukkia, mutta unohtivat, että tarkoitus oli niitä juurimukuloita. Sain ehkä 7 -10 pientä pottua.

  VastaaPoista
 3. Kitsune, sieltä palstalta saat luultavasti enemmän syötävää kuin meidän pihasta ;) On meillä tosin parit marjapensaat ja pikku-omenapuu, valkeakuulas, jonka omenat pitää saada syötyä heti, kun eivät säily. Mutta edes pientä tilaa tässä etsin kasvimaaksi - mutta tiukkaa tekee, kun jostain pitäisi välttämättä luopua..

  Ärkoo, perunat ja porkkanat olis ihania omasta maasta :) Piruuttani laitoin pari porkkanaakin kippoon kokeeksi - kun taitaa mennä ruukkuviljelyksi edelleen...

  VastaaPoista
 4. Haudiahoi, olen minä täällä, lueskelenkin, vaan en muka ehdi kommentoimaan (kotinetti on hidas ja katkeilee, ei jaksa millään ootella, vaan nyt olen paremman yhteyden päässä piuhalla).

  Herneestä tulee niin kutinaa (siis mulle), etten edes lasten iloksi viitti kasvatella. Mutta porkkanat on ihania. Ja potut. Niitä meillä yleensä on sellaisiksi pieniksi makuannoksiksi. Lisäksi salaattia, siis kaupasta ku ostan ruukkusalaatin tökkään sen sitten maahan kasvamaan. Toissakesänä oltiin ihan salaattiomavaraisia ku oli kolme salaattia kasvamassa.

  Vesisade lotisee, kiva on istua sisällä ja haistella sadeilmaa avoimesta ikkunasta.

  VastaaPoista
 5. Voi video! Mä en voi käsittää, miten se juuri sun valitsema myssy oli sua odottamassa?!?!?!?! Ihan hullua! Nyt pitäisi laittaa lotto kuule vetämään, sen verran hyvä tuuri sulla kävi!!
  Ihan mahotonta oikeasti!!

  Mulla on edelleen herneet liottamatta ja yrttien siemenet pusseissa... jahka jossain vaiheessa, kun ilmat taas kylmeni?! Eipä ole kiirettä tässä elämässä:)

  VastaaPoista
 6. Kiara, kaupan ruukkusalaattia olen itsekkin laittanut isompaan ruukkuun vaihtelevalla menestyksellä.

  Sanna, lotto taitaa olla paikallaan tällä viikolla ;) Ihan siis uskomaton juttu kyllä! Ja vielä koko tiputuksen ajan jännitin, että lähteekö se sittenkin jonkun toisen matkaan.. Olin ihan varma, että "myssystä" olisi ollut tosi näyttävä kuva, kun sen niin hyvin muistin, mutta itseasiassa se vaalea myssy näkyy parhaiten siinä etualalla.

  Mä en muuten liotellut herneitä ja nyt helteellä kun ne piti märkänä, niin lähtivät hyvin suoraan mullasta. Joskus on kyllä käynyt niinkin, että viileämpänä aikana onkin herneet mädäntyneet sinne ruukkuun.. Kesähän on vielä alkamassa, ei hätiä mitiä ja niitä kaupan ruukkuyrttejäkin voi kokeilla, kuten Kiara tossa vinkkasi ;)

  VastaaPoista
 7. Kitsunelle tuli vielä mieleeni mainita, että mulla oli parvekepuutarhassa mm. ruohosipulia, ahomansikkaa, hernettä ja yhtenä kesänä aivan älytön määrä tomaattia! Parveke oli korkealla ja aurinkoinen - mutta myös tuuli ja vesisade ylsivät sinne hyvin. Silti tomaatit olivat tuottoisia pitkälle syksyyn asti! Vein näet esikasvatetut taimet parvekkeelle liian aikaisin ja niiden kasvu pysähtyi. Ostin sitten torilta pari uutta - ja kas, esikasvatetutkin heräsivät lopulta uuteen kasvuun ja tomaattia riitti ;) Eräällä ystävällä taas oli lasitettu parveke täynnä chilipaprikaa.

  VastaaPoista