C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

tiistai 25. toukokuuta 2010

Aikainen lintu.....ehkä madon nappaa, mutta kortisonitäti taitaa napata päikkärit tänään. Eli vanhalla kaavalla on menty ja herätys tuli vähän ennen kolmea, kuusivuotiaan kaivautuessa kainaloon. Toinen meistä nukahti uudelleen ja se en ollut minä. Nautiskelin siinä puolisen tuntia toisen tuhinasta ja läheisyydestä - ja lähdin vatsansuojalääkkeen ottoon. Nyt on jo juotu kuppikaupalla kahvia ja pian voi alkaa herätellä poikaakin.

Naama punottaa juhlan kunniaksi, mutta (kopkop) vielä ei ole paiseita noussut. Se oli siis viimeinen Herceptin+Taxotere -tiputus eilen. Näillä näkymin. Toivottavasti. Ja sain nyt CEF-lappuset, joista selvisi, että kortisonia on kuin onkin hyvä olla varalla. Tai oikeastaan tämä selvisi jo "Sanin blogista".

Kynsissä on jonkinverran muutoksia ja varpaankynsissä mahdollisia repeytymisvaarojakin. Lakkaa, lakkaa, enemmän lakkaa. Kulmakarvat on mulla ennestäänkin luokkaa yksi_risti_kaksi ja nyt on oikea kulmakarva ohut katkoviiva tyyliin - -. Mieli tekisi ajella nekin vähät höylällä, mutta tyydyin toistaiseksi leikkaamaan vähän pituutta - kun nuo vähälukuiset karvat ovat kyllä pitkiä ja sojottivat kivasti kaikki eri suuntaan.. Sammas on sitten ilmeisesti päässyt kielen päälle ja olen ehkä jopa onnistunut tartuttamaan sen ainakin poitsulle :/ Ja nyt otetaan sitten yhdessä puolukka- ja sitruunamehua. Poika ei niin kovin mielellään... Kieli on siis välillä kipeä ja punainen kärjestä. Ensin luulin purreeni kieltä yöllä, mutta kyllä tämä nyt vissiin sammasta on, kun taas pyrkii uusimaan. Makuhäiriöitäkin on, mutta aika lieviä - mikään ei ole jäänyt niiden vuoksi syömättä, onpahan vaan ollut maku hukassa. Olenkin suunnilleen aina sanonut, että pitää olla kuolemantauti, että vaikuttaa mun syömisiini, jos sittenkään... No, ehkä se CEF sitten hoitaa sen puolen ja syöminen ei onnistu ja meinaa jopa unohtua....


Ja miten ihmeessä olen unohtanut (sytopää?) tänne hehkuttaa, että eilen osastolle mennessäni oli huoneiden oviin hienosti laitettu sytomyssyt esille ja minun huoneeni oveen oli laitettu upea vihreä kudottu, koristereunainen päähine, jonka olin Sannan blogista bongannut jo helmikuussa! Voitteko uskoa?! Ja Sannan suosituksesta laitankin tällä viikolla loton vetämään ;) Kuva tästä ihanasta lahjasta tullee jossain vaiheessa tännekkin. Kiitos kaikille ahkeroineille ja myssyjä, hattuja ja huiveja lahjoittaneille ♥ Siellä kuuli kyllä muidenkin iloisia kommentteja, että ihanko lahjaksi saamme..?!

No nyt on mies palannut yötöistä ja poika herännyt itsekseen. Ja päiväkin on alkanut mukavan valoisana. Kivaa päivää kaikille!

7 kommenttia:

 1. Ihmettelin juuri tänä aamuna mistä poika tietää milloin saisin nukkua pitkään. Eilen kun jouduin heräämään aikaisin poika nukkua posotti kahdeksaan, tänä aamuna kun olisin voinut nukkua, poika herätti seitsemältä...

  VastaaPoista
 2. Rankalta kuulostaa. Ihme miten positiivinen jaksat kuitenkin olla. Nappaa nyt jotain hyvääkin - olet ansainnut! Nätti kuva.

  VastaaPoista
 3. Meil tääll turuuss ei ole mittää sanottu, että cefin kanssakin kortisonia !
  Mul ei ole ku se purkin jämä 10 pilleriä jäljellä. IIK. En ole uskaltanut ottaa varpaan kynsistä lakkaa lainkaan pois. sitä on silleen niinku läjäpäin (4 kerrosta). Pelkään, että kun oikein tahkon, niin lähtee sitten kynsi samalla.
  Sulla on neljä hoitoa takana. ONNITTELUT ! JA TOSI HIENOT KUVAT PUUTARHURILLA ; )
  pirtsikka
  ps. se mun kynsitulehdus parani ihan itellään ; )

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista kamut :) Oon tekstiä vähän muokkaillut kun tää aikainen herätys ja sytopää vähän sotkee ;) Lisäsin vähän oireita, vaikka ne ei olekkaan hirveästi menoa haitanneet. Tosin tuo sammas on saattanut nostaa tulehdusarvoja hieman - tai sitten se, mikä vieläkin unohtui - alakerran haavauma..

  Kitsune, noin meilläkin yleensä juuri käy näissä heräämisissä ;)

  Ärkoolle kiitos kuvakehusta ja muista kehuista :) Ei näitä aikaisia aamuja ole aikaisemmin ollut kun kaksi ja sitten on jatkettu vanhaan malliin - eli uni maittaa aamulla turhankin hyvin, enkä edes kuule herätyksiäni, ellei ole oikein vekkari päällä..

  Kiva, että pirtsikalla meni kynsitulehdus ohi ihan issekseen :) Ja kiitos kuvakehuista :) Puutarhuri, hih ;) Ja sitä kortisonia voi ohjeen mukaan käyttää pahoinvoinnin hoitoon, ei niinkuin doketakselin kanssa - ja siksi mullekkin on suullisesti toitotettu, että sitä ei enää CEF:n kanssa oteta. Vaikka siis ehkä kuitenkin otetaan...

  VastaaPoista
 5. Jään jännityksellä odottamaan, saitko pojalta luvan laittaa kauniin myssyn päähäsi päättäreihin :)
  Aurinkoa päivääsi <3

  VastaaPoista
 6. Onnea viimeiselle Herkulle ja Taxolle ! Ja tehokasta kyytiä suonissa myös ! Siihen loppui sitten marjakuusen lääke. Varmaan ikäni muistan kun katson jossain marjakuusta, että siitä on alunperin peräisin Taxotere. Luonto on ihmeellinen. Toivottavasti kyntesi kestävät vielä vähän aikaa.

  Kaunis kuva ruusukvittenistä ! Paljon kukkia ! Hyvää vointia ja onnea uudelle myssykälle !

  VastaaPoista
 7. Sanna, sain laittaa uuden myssyn juhliin, joskin tarvitsin siihen vähän miehen tukea ;)

  Betty, eräillä sivuilla niitä kauniita puutarhakuvia on tässä nähty ja innostuttu taas itsekkin kameran kanssa puskiin kyykkimään ;) Ruusukvitteni on edellisen asukkaan jäljiltä ja kaunis kukkiessaan :)

  Enpäs tiennyt saaneeni marjakuusta suoneeni. Hassu sattuma, kun onnistuin kuivattamaan pihassa olleen pienen marjakuusen juuri tänä keväänä.. En ehkä haluaisikaan sitä jatkossa enää muistuttamaan Taxoteresta ;) Aika yllättävää myös se, että oikein luonnontuotteesta on sytostaatti tehty. Luonto on tosiaan ihmeellinen. Marjakuusen siemenet kyllä tiesin myrkyksi ja myrkkykuurillahan tässä ollaan...

  Kiitos toivotuksista :)

  VastaaPoista