C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

torstai 30. syyskuuta 2010

Työtön

Tänään oli viimeinen sairaslomapäiväni tällä erää. Reippaana kävin jo tiistaina Työvoimatoimistossa ja sieltä sainkin hyvän vinkin. Nimittäin Helsingin Työttömät (HeTy) ry järjestää vaikka ja mitä, joten tänään liityin yhdistykseen kokonaista kuuden euron jäsenmaksua vastaan. Ja vaikka osallistuisinkin vain yhteen kurssiin, säästäisin silti jo neljä euroa muutenkin kohtuullisista kurssimaksuista olemalla jäsen. Seuraavissa kursseissa säästöä kertyisi jo kympin verran per kurssi. Ja jäsenille ilmaistakin toimintaa tuolta löytyy. Vaikka en enää tänä vuonna montaa kurssia ehdikkään käymään, niin toivottavasti pääsisin edes yhdelle mukaan - aiheet on nimittäin sekä mielenkiintoisia että työkykyäni ylläpitäviä ja parantavia :) Ilmaiseen tarjontaankin kuuluu mm. englannin, ruotsin ja kiinan (!) keskusteluryhmät. Ja ihan uutena kielenä siellä voisi aloittaa englannin, ranskan, venäjän tai viron alkeista. Niihin tosin pitäisi ehtiä heti alusta asti. Myös vatsatanssia siellä voisi harrastaa - ja ehkä joskus jopa rohkaisen itseni.. Tuo on valitettavasti vaan vasta klo 17.

Juu niin, ja viimeinen sädehoito oli tänään :) Ja huomenna on herätys anivarhain, sillä viideltä pitää viimeistään ottaa lääkkeet ja sen jälkeen ei saa edes vettä juoda ennenkuin se laskimoportti on asennettu.

Tänään näin Syöpiksellä erään rouvan, jolla kynnet olivat mädäntyneet ja haisivat pahalle. Hänen mukaansa ne olivat jo antibioottien jäljiltä paremmat. Sitä sitten mietin, että kun itse sain doketakselia sen neljä kertaa, niin säästyivätkö kynnet siksi, että sain antibioottitiputuksia muista syistä. Mene ja tiedä..

Mukavaa viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

 1. Onnittelut ! Sädehoitokin nyt sitten "muistoissa vain" - ok ihonhoito jatkuu, mutta eikö olekin ihanaa, että yksi rumba taas ohi. Tsemppiä portin laittoon. On se vaan hyvä keksintö, ei tartte niitä kipeitä suonia kärsiä ja sitä ainaista pistämistä. Eikö meillä auttanut kynsiin ne jumalattomat kerrokset kynsilakkaa (olikohan se betty, joka vinkin antoi) ? Meikällä oli vähintään kolme/neljä kerrosta ; ) hih nyt naurattaa, mutta silloin aikanaan sekin pieni asia oli totista touhua.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 2. Onnittelut loppuvasta sädehoidosta! Siitä se elämä alkaa normaalistumaan. Toivottavasti portin laitto menee hyvin ja toimii hyvin jatkossa!

  Mä sain Taxotereä 5 kertaa ja kynsiin tuli vain vaaleat raidat, enkä edes mitenkään lakkailut. Yksilöllistä taitaa taas olla mitä kenellekin tulee.

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon täältäkin sen säderumban loppumisesta! Ja kestit sen niinkuin nainen vain voi - ilman isompia kitinöitä. Mädäntyneet kynnet!? Huh-huh. Ei ole syöpähoitojen kanssa elämä helppoa. Miten sinulla tästä nyt tiputtelut jatkuvat, kun pitää se porttikin vielä asentaa? Olisi saanut jo riittää. Mutta voimia jatkoon - hyvä että ei enää joka päivä.

  VastaaPoista
 4. Kiitän Pirtsikka, Adelhaid ja Ärkoo :)

  Tulihan ne kynnet tosiaan pidettyä lakassa, vaikka ei kyllä kahta kerrosta enempää tullut kerralla laitettua. Taisi sitä tulla rasvattua ja suojattuakin käsiä ahkerasti vielä siinä vaiheessa. Ja ehkä tosiaan yksilöllistä muutenkin tuo, niinkuin muutkin sivuoireet.

  Herkut jatkuu sytorytmissä kolmen viikon välein. En ole edes kysynyt montako tiputusta tuo tietää, mutta ainakin vuoden hoidosta on ollut puhe. Tuon ainukaisen piikityskäden suonet nyt vaan on saaneet tarpeekseen tästä pistelystä.. Josko ne siitä korjaantuisi kun saavat välillä levätä.

  VastaaPoista
 5. Vuoden hoito - no kyllä on portti tarpeen EHDOTTOMASTI !!!
  Hyvää viikonloppua kaikille - luvannut kuulemma aurinkoa huomiseksi, ihanaa ! Lähdetään kaiketi vielä merelle, olen vihjannut, että haluan Nauvon L´Escalessa lampaankyljykset ja punaviiniä. Keleistä kiinni ja tuulesta. Nautitaan koko porukka kuitenkin vaikka HK:n virolaisista lihapullista (kuulin aamuradiosta, etteivät kotimaisia), sopii mulle.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 6. Onnea,onnea, onnea, onnea, onnea, onnea, onnea!!!
  Jipppppiiiiii, jabadabaduuuuuuu! Nämä huudahdukset siis sille, että sait viimeset säteet, ei sille että susta tuli virallisesti työtön.
  Hih! Ohi on,ohi on, ohi on!! Jeeeee!!
  Ei mulla muuta tällä kertaa.

  VastaaPoista
 7. Onnea ! Pahin on ohi, JEE !
  Kiva kuulla että joku on halpaakin (HeTy), ja tarjontakin kuulostaa mielenkiintoiselle. Reipas olit heti ! Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 8. Kiva että sädetysrumba on loppumassa!!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut siitä että sädetykset ovat ohi!

  Vatsatanssi on kivaa, suosittelen. En ole mikään tanssijaihme, pikemminkin päin vastoin, mutta silti olen siitä tykännyt.

  VastaaPoista
 10. Onnea sädetyksen loppumisesta:D Olisiko minullakin kynnet sääsyneet, kun oli heti alkuun se antibioottihoito infektion yhteydessä. Kaikenlainen toiminta päiväsaikaan on hyvä juttu, etenkiin jos se ei maksa juuri mitään. Onneksi saat portin, on se vuoden herceptin annos sen verran rankka jutuu.

  Mahtavaa on, kun on joku etappi saavutettu!

  VastaaPoista
 11. Kiitokset Pirtsikka, Sanna, Betty, Kitsu ja Olga :)

  Tänäänkin on ollut mahtava keli :)

  Se siinä vatsatanssissa oli huono puoli, kun se on niin myöhään ja keskustassa asti, joten aina en sinne pääsisikään ja siihen menee sitten koko ilta matkoineen.

  Nyt on sitten portti laitettu ja toivotaan että se toimii. Olin vähän huuli pyöreenä, kun menin sille osastolle, jonne lappu neuvoi ja siinä luki "munuaissiirto-osasto". Hoitajalta kysyin, että eihän ne vaan mulle munuaista vaihda.. Multahan on tähän mennessä vaan poistettu osia - kuten kilpirauhanen ja se tissi... Painaakohan tuo uusi kapistus nyt sen 25 grammaa - sehän pitää muistaa sunnuntain punnituksissa ;)

  VastaaPoista
 12. Myöhäistä nyt beibi. "Kapistus" olisi pitänyt punnita ennen asennusta. Mutta olkoon menneeksi, vähennä se 25 g.
  Minäkin harrastin itämaista tanssia säännöllisesti n. 10 v. ja kyllä pysyi selkä koko pituudeltaan hyvässä kunnossa. Suosittelen.

  VastaaPoista
 13. Ehdin minäkin onnittelemaan sädetyksen päättymisestä!! ONNEA! Muistathan juhlia!

  Toivottavasti portin laitto meni hyvin. Me ollaan jatkossa sitten tee ongelmatapauksia aina turvatarkastuksessa näiden metalliporttiemme kanssa.. Voin vain kuvitella, kun menen sinne irtonaisen etuvarustuksen kanssa, peruukki päässä ja vielä piippaan koneessa, että saan ihan selitellä:) Pitää muistaa ottaa se kortti aina matkaan. Suomen päässä nämä tilanteet varmaan sujuu, mutta esim.lontoon kentän tiukkuuden tietäen selittelyihin saa varmasti varautua.

  VastaaPoista
 14. Kiitän Ärkoo ja Tiina :) Tänään on karkkipäivä ja huomenna punnitus - auttaakohan tuo 25 grammaa..

  Vähänkö hihittelin tuota Tiinan turvatarkastuskuvausta ;) Onneksi ei ole matkaa tiedossa jenkkilään.. Joutuukohan sitä silikoonikimpaletta tosiaan kaivelemaan siellä turvatarkastuksessa, jos Lontoossakin on kovin tiukkaa touhua...

  En ole tarvinnut kipulääkettä ainakaan vielä, joten kai tuo portinlaitto on sujunut hyvin.

  VastaaPoista