C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Herkkua


Lääkäri soitti jo heti aamusta ja sai kuin saikin mut puhuttua jatkamaan niitä Herceptin-tiputuksia. Hyvä oli, että pääsin juttusille. Ensinnäkin mun laskimoporttiasiani oli päässyt vallan unohtumaan - ja jos kestänkin vuoden tiputukset muuten, niin mun käden suonet nyt ei ainakaan sitä piikittämistä enää kestä. En ole koskaan ennen ollut piikkikammoinen, mutta tätä menoa alan kyllä olla.. Ja toisekseen sain varmuuden siitä, että pääsen (viimeistään) kolmen kuukauden kuluttua sydämen ultraan - eikä mitään gammakuvauksia enää! Herkkua jatketaan siis perjantaiaamuna ja vielä on vaan tuota kättä ronkittava.
/
Tänä aamuna olinkin sen verran reipas, että olimme päiväkodilla jo ennen aamupalaa ja vaikka en ehtinyt juoda aamukahvia, niin kävelin myös kotiinpäin - vaikka bussilippu olikin matkassa ;) Jotain pientähän sitä on yritettävä..
/
Pikkujouluja odotellessa, tässä vuoden ensimmäinen joulukortti, jonka sain ihan itse valita monen kauniin itsetehdyn kortin joukosta :) Ja koru, joka myöskin on itse antajansa tekemä :) Kiitokset vielä näistä!
/
/
Sain sen vesijumpankin sitten peruttua vihdoin. Onneksi oli oikein mukava nuori nainen puhelimessa tällä kertaa ja hän totesi vain iloisesti, että joku pääsee sitten varasijalta mukaan :)

15 kommenttia:

 1. Oi kuinka kaunis koru ja kortti.

  Hyvä, että pääset sinne ultraankin!

  VastaaPoista
 2. Keskari tipalle ja neuloille. Mutta jos lääkäri sai perusteltua hoidon ja sinut luottavaiseksi, niin eiköhän se ole hyvä noin. Hoitoputkesi tuntuu vaan n-i-i-i-i-i-n väsyttävän pitkältä. Miten usein ne tiputukset tulee ja meneekö kunto aina huonoksi?

  VastaaPoista
 3. Varman päälle kannattaa pelata jos vaan kunto sallii ja lääkäri noin kovasti suosittelee, että saa sinut ylipuhutuksi:)

  Päätin juuri, että tänä jouluna olen hyvissä ajoin. Ihan siksi, että ensimmäinen kortti on jo saatu!

  Toivottavasti suoni löytyy nyt ensi yrittämällä ja sydän pysyy yhtä timmissä kunnossa kuin tyttö itse. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä Teelle !!! Kyllä ne hoidot (herkku) on vaan hyvästä, jos suinkin vaan kroppa sietää ja kestää. Kävin sädehoidossa. Sain tietää, että röntgensäteet on keksinyt W.C Röntgen v. 1895. Näin kuvat, mihin säteitä laitetaan kropassani, sekä valokuvan että luurankokuvan, missä näkyi sydän ja keuhkot. Nyt sitten sain oikein luvan laittaa Ceridalia. Ceridal on kuulemma siitä hyvä keksintö, ettei siihen pesiydy bakteereita. Jos rupee iho kauheesti kuumottamaan, niin Zyrtec vielä kehiin. Ja juoda tarttee paljon ja syödäkin, että aineenvaihdunta pelaa. Totta kai sanoin hoitajalle, että mulla on kotona varuiks sinistä Bepanthenia ja on kyllä punaistakin ; ) mutta katellaan, miten iho sietää, kun siitäkään ei mitään etukäteen tiedä.
  Ai kuinka kaunis koru sulla on ja upea joulukortti ! Kaunis Kaunis !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 5. Toivotaan että sydän jaksaa "herkuttelun". Hyvä että lääkäri kuitenkin oli ottanut ilmeisen todesta huolesi ja tilannetta seurataan tuolla ultralla. Oliko portista enempää puhetta, kaiketi sen sitten saat?

  Harmi että jouduit vesijumpan perumaan, mutta jospa sitten kevätpuolella vaikka.

  VastaaPoista
 6. Ota kaikki "herkut" nyt vaan kiltisti vastaan! Lääkärillä oli varmasti hyvät perustelut, kun sai sun pään kääntymään.

  Portti olis varmaankin hyvä, jottei kädet menisi ihan pisteille ja ei tulisi piikkikammoa lisättyä.

  Siis miten pitkään sulle nyt niitä hoitoja sitten annetaankaan? Vuoden vai mitä? En tiiä yhtään! Me roikutaan täällä sun apuna ja tukena ihan varmasti!! ja potkitaan pepullekin tarvittaessa :)

  VastaaPoista
 7. Vuoden hoitojakso on kyllä varmastikin kova koittelemus, mutta kyllä sinä sen kestät. Ja kuten edellä jo moni sanoikin, me blogisiskot tuupitaan aina ylämäessä.

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille :) Koru ja kortti on kauniit :)

  Toivotaan tosiaan että sydän kestää koko vuoden "herkuttelun". Ja vanhaan tuttuun malliin on tiputukset tiedossa joka kolmas viikko. Tuo porttilähete oli unohtunut, mutta lääkäri lupasi sen nyt heti laittaa eteenpäin.

  Tänään sain vihdoin säteet. Aika oli 16.20 ja pääsin säteistä klo 19.00.. Että "hiukan" oli aikataulusta myöhässä tuo. Onneksi huomenna on tuo "laskettu aika" ennen puoltapäivää, niin ei mene näin myöhäiseksi kotiinpääsy.

  VastaaPoista
 9. Moneltas olet säteissä (sikälismikälis koneet toimii...)? Mulla on yhdeltätoista...

  VastaaPoista
 10. Mun aika on 11.50, joten jos pääset ajoissa, niin ehdittäis juhlavat kaffeet juoda ;)

  VastaaPoista
 11. Järkyttävää ! Meinaan noi aikataulut. Täällä Turussa ei ole kertaakaan vielä ollut myöhästelyä ja mun lukkariin on jo merkattu seuraava koneen huoltopäivä etukäteen, mutta nyt koputan puuta ja päätä ja ihan mitä vaan. Pitää ruveta itekin kantamaan käsityötä mukana, jos meiän päässäkin rupee myöhästeleen.
  Hui sentään
  pirtsikka

  VastaaPoista
 12. Hienoa, jos saat portin. Minäkin sain sen, kun osasin pyytää ja kun luvassa on Herceptiniä 1-2 vuotta ja mahdollisesti sytoja viellä leikkauksen jälkeenkin niin sain sen portin tosi nopeasti. Portti on kyllä kiva, kun on kädet vapaana ja jatkossa pistäminenkään ei kai enää satu.

  Mä tapasin kerran hoidossa nuoren naisen, jolla oli Herceptin mennyt levinneeseen rintasyöpään useamman vuoden ja hän jaksoi hyvin opiskella, enkä muista, että olisi kovasti valittanut mitään haittavaikutuksia. Yksilöllistähän se tietysti on mitä oireita tulee. Toivottavasti sun sydän jaksaa hyvin!

  VastaaPoista
 13. Kiitän Pirtsikka ja Adelhaid :)

  Pitää tosiaan kaivaa ne keskeneräiset käsityöt matkaan..

  Adelhaid - yhdellä käytettävissä olevalla kädellä olis tuskin noista sun hoidoista edes tähän asti selvitty :P Ei se pistokipu niinkään, mutta kun yhdellä reissulla tehdään kaksikin turhaa reikää, joista ei enää mitää heru ja suonet kiristelee ja kovettuu.. Kerta kerralta ikävämpää touhua :/ Tuolla nuorella naisella oli varmaan hyvä pohjakunto... Toivon, että mun kuntoni kestää nää säteet, hormonihoidot ja Herkut samaan syssyyn.

  VastaaPoista
 14. Suonien kanssa on ikävä kun tulee ongelmia, mukllakin kämmneselkä ihan mustelmilla. Hyvä varmasti jos kestät , sydän kestää herkun. Minulla läpättää nytkin pumppu. Onneksi lääkrit tuntuu hoitavan sinua hyvin. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 15. Kiitos Olga :) Kovasti tsemppiä myös sulle!

  Sain muuten jo ajan Kardiologiselle poliklinikalle 23.11. - oletan sen olevan sydämen ultraa varten, kun siitä oli puhe. Hyvä niin.

  VastaaPoista