C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

perjantai 3. syyskuuta 2010

Herkku ja säteet

Blogiystävää lainaten "Tämän lajin karsinooma on viekas tekemään kehoon ultrassa näkymättömiä pesäkkeitä." - Sepä se taitaa tässä itsellänikin olla syynä, että riskit nyt vaan kannattaa ottaa tuon sydämen kanssa. Mutta se tässä taas tökkii, että lääkärit sanovat, ettei kyseessä vielä ole vajaatoiminta - kun taas hoitajalta lipsahti heti kättelyssä, että "Ai sinä olet se, jolle annetaan Herceptin siitä vajaatoiminnasta huolimatta...". En tiedä varmaksi mikä nyt väsyttää, kun eilenkin simahdin lastenohjelmien aikaan telkkarin eteen, kun en enää koneellakaan jaksanut istua. Tänään sitten torkahdin tiputuksessa ja kotimatkallakin olin aivan uuvuksissa ja torkuin bussissa.. Portin laitto on 1.10. ja kellonaika selviää edellisenä iltapäivänä Kirurgiselle soittamalla. Vielä pitää seuraavakin Herkku laittaa kädestä tippumaan. Aika Kardiologiselle poliklinikallekin on jo varattu 23.11. ja lääkärin tapaan tammikuun alussa. Ja jos kaikki menee hyvin, ei edes Herkkujen pitäisi sotkea Englanninmatkaamme joulun ja uudenvuoden aikaan. Mukavaa viikonloppua kaikille :)

24 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä että suostuit. Kaikki peliin, ei kuitenkaan henkeä. Kuulostele vointia, kerro oireista, niin osaavat tarttua ajoissa jos vakavampaa. Jospa herkut kestäisit ja sydämenkin pumppaus paranisi jälkeenpäin normaaliksi, luulen että tämä kuitenkin kannattaa.

  Minäpä ehdin ensin portin laittoon:) En ollut ajatellut koko asiaa, mutta hoitaja katseli suoniani ja sanoi het, että nyt pannaan portti tytölle. Ei tarvihte ronkki joka kerta. Laitetaan se sitten seuraavan hoitopäivän aamuna kirralla, ja sen päätteeksi sitten hoito.Kuulostaa kätevältä, sekä laitto että jatkot.

  Ja se teidän matka.. se vasta hyvältä kuulostaakin! Mutta nyt, lepoa, rentoa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Kiitän Tiina :) Hyvä että sait portin heti kättelyssä. Että vieläkin ovat sun suonet sen näköiset, huh..

  Hirveesti en elättele sen pumppausvoiman palautumistoiveita - lähinnä pelkään sitä, että alan taas puhkua ja puhista jo istuessani. Ja se vielä lisäksi harmittaa, että lääkärit vaan kohottelee harteitaan, että mites se nyt silleen.. Tosta mun omasta sydäncoktailistani en muistanut lääkärille mitään puhelimessa mainita...

  VastaaPoista
 3. No, minuakin jo hoitaja tituleerasi kerran kroonikoksi, taisi olla vielä eka sytotiputukseni. Toivottavasti ei ollut hoitajalla mitään ennaltanäkemisen lahjoja, kyllä minä nyt tällä hetkellä oletan vielä ns. parannettavissa oleva tapaus olevani (vaikka sepä tässä hoidon päättymisessä onkin niin kummaa, kun ei kukaan sano että no niin, olet terve, eikä oteta tomografiaa tai edes verikokeita joilla hoidon oletettu teho voitaisiin toteennäyttää).

  Hyvä kun tuli porttiasiatkin selviksi. Ja vielä parempi että matkoille pääsette. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Peukku ylös Englannin matkalle, peukku alas kaikelle muulle, keskarin klikkasin vahingossa. Se ei siis millekään, tai jollekin mistä en nyt vielä tiedä, ikäänkuin siltä varalta.
  Kolme erilaista hoitoa päällekkäin, säteet, tipat ja hormonit ja siihen vielä elämä lisäksi, niin ihmettelet mikä väsyttää!
  Se että täsmätietoa on niin vaikea noilta lääkäreiltä nyhtää, johtunee siitä ettei ne oikeasti tiedä itsekään. Varsinkaan, niillä rajoilla missä erikoisalat kohtaa. Syöpälääkäri haluaa varmistaa, että et ainakaan syöpään kuole seurantajakson aikana, sydänlääkäri taas sen saman sydämen osalta. Ole siinä sitten - elossa molempien mieliksi?
  Rauhallista, levollista, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kiitän Kitsu ja Ärkoo :) Arvasinpas kuka oli käynyt klikkailemassa peukkuja ja keskaria ;)

  Toivottavasti ei ole ennustajan lahjoja tuolla hoitsulla juu! Ja kyllä tän sydänhomman kohdalla ihan rajoilla liikutaan, kun toisilla laitetaan Herkku paussille kun se pumppausvoima putoaa sinne viiteenkymppiin..

  Mikä ihmeen elämä..? ;) Ei vais, kovasti ollaan lähdössä viettämään elämyspäivää poitsun kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Keskarista tulikin mieleeni, kun luin eilen lapselle faktakirjaa jalkapallosta ja siitä, miten joku oli päässyt tosi nopeasti arvokisoista suihkuun ja kotimatkalle näytettyään kansainvälistä käsimerkkiä yleisölle. Kysyin viisivuotiaalta, tietääkö hän mikä on kansainvälinen käsimerkki. Silmät pyöreänä katseli. Valaisin asiaa vielä vähän:"Se kirosana, joka näytetään sormella." Lapsi tiesi heti, mistä on kyse, ja vilautti keskaria _ihan_ yhtä häpeissään ja nolona kuin jos toistaa jonkun isomman sanoman kirosanan. Suloinen pieni.

  Tsemppiä hoitoihin, herkkuun ja kaikkeen, joista en ymmärrä puoliakaan - vieläkään.

  VastaaPoista
 7. Heys, kävinpä peukuttamassa tätä kahdesti. Piti testata... Peukutin ja sitten painoin peukutusta uudestaan heti perään -> sain peukun pois. Peukutin ja suljin ikkunan ja kokeilin "poistaa peukutuksen". Eihän se poistunut vaan tuli toinenkin peukutus tehtyä.

  Eli: jos vahingossa peukuttaa tai keskisormittaa, sen siis voi poistaa siinä samalla. Mutta ei enää jälkikäteen, edes tällaisella koneella, jossa selain ei poista historiaa ja keksejä käyntien välissä itekseen.

  Ehkä tämä oli teille kaikille jo itsestään selvää, mutta tulinpa testanneeksi.

  nimim. tuplapeukuttaja

  VastaaPoista
 8. Kiara, en tiennyt - nyt tiedän - testasinkin - toimii. Hyvä ettei jatkossa tarvitse aiheetonta keskaria nolona selitellä.

  VastaaPoista
 9. rk, en minäkään tätä ennen tuota tiennyt. Mutta pakko oli kokeilla, kun tuli mieleen.

  Nimim. testaaja silloin tällöin ammatissaankin...

  VastaaPoista
 10. Kiitos Kiara :)

  Meillä oli mukava elämyspäivä poitsun kanssa Porvoossa :) Poika pääsi ponin selässä lenkille ja muutama raviaskel kirvoitti oikein naurut. Ja kotona oli mies rehkinyt - raivannut paikkoja ja pessyt lattiat! Että oli kiva käydä kylässä ja mukava tulla takaisin kotiin :)

  VastaaPoista
 11. :) Meillä kun poika pääsi ponin selkään ja mentiin vähän ravia, meinasi pudota. Tyttö onkin useamman kerran pompannu hevon selästä maahan, ravi ilman jalustimia ponin selässä on aika taitoa vaativaa. Minun sydämeni sykkii tuhatta ja sataa kentän reunalla, joten jätän mieluusti isännän harteille ratsastusreissut. Kerta viikkoon panikointi on raskasta ;)

  Kiva että oli hyvä reissu!

  VastaaPoista
 12. Olin yllättynyt, miten rauhallisesti poitsu siellä ponin selässä istui. Jalustimet kyllä oli ja taluttaja myös. Tämä oli tälläinen "kyläreissubonus", eikä jatkoa ole tiedossa. Mutta yksi uusi hieno kokemus taas :)

  VastaaPoista
 13. Ei muuta kuin peukutetaan että herkku toimikoon vain siellä missä on jotain toimitettavaa, ja toivottavasti ei kuitenkin sitäkään olisi. Siis suomeksi, toivottavasti sydämesi voi hyvin. Itselläni on niin ristiriitaisia kokemuksia lääkäreiden erimielisyydestä herkun vaikutuksista, että en osaa sanoa muuta kuin että emme muuta voi kuin luottaa lääkäreiden ammattitaitoon. Hyviä vointeja !

  VastaaPoista
 14. Kiitän Betty :) Sitähän ei kai kukaan kiistäkkään, etteikö Herkku pumpun päälle kävisi - muutenhan mitään kalliita tutkimuksia ei edes tehtäisi.. Mutta koska on sitten kyseessä vajaatoiminta, siitä ei kyllä ota mitään tolkkua...

  VastaaPoista
 15. Just sekametelisoppaa - pumppu hakkaa tai käy vajaalla, meikkä aivan solmussa, en ymmärrä ... täytyy vaan luottaa, että lääkärit tietää, mutta totta hitossa tarkkana on oltava omien tuntemusten kanssa, ite ne tuntemukset parhaiten tietää. Olet ollut tosi väsynyt kuten kirjoitit, kyllä lääkäreiden on siihen otettava kantaa, jos tuollainen väsy jatkuu esim. viikon putkeen. Olin sädetyksessä tänään ja huomisen sädetyksen jälkeen mulla on kuntoutusohjaajan kanssa jutustelu. Onko sulla ollut sellainen?
  Kuulemma jutusteluun on varattu tunti aikaa eikä se kaikille kuulemma edes riitä ja tämä ohjaaja on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Meikällä iho vielä ok.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 16. Kiitän Pirtsikka :)

  Sekametelisoppaa hyvinkin.. Mullahan on tässä vielä tämä kilpirauhasen puute (poistettu) ja sen korvaaminen Tyroksiinilla. Oikeasti olisi kiva, jos nyt ainakin Tamofenin, Herceptinin ja Tyroksiinin yhteiskäyttö olisi sydämen kannalta mietittyä :P Väsymys voi johtua mistä tahansa näistä mainituista ja flunssaakin on tässä pukannut...

  Kuntoutusohjaajasta ei ole ollut puhetta. Mutta ensi viikolla on aika sinne psykososiaaliselle hoitajalle. Kela kyllä lähetti jo nootin, että sairaspäivärahaoikeuteni päättyy tammikuun lopussa ja jos vielä sairastelen, niin pitäisi selvitellä kuntoutusmahdollisuuksia tai oikeutta työkyvyttömyyseläkkeeseen...

  VastaaPoista
 17. Hyvä että Kela lähettää noin aikaisin noottia :)

  Työkyvyttömyyseläke on sairaspäivärahaa pienempi raha ja sellainen tulo, että sitä voi saada pätkissä. Esim. puoli vuotta. Jos siis vielä tuossa vuoden vaihteessa sairastat. Hope not.

  Työkyvyttömyyseläke ei myöskään ole loppuelämän leima, vaan sitähän voi kuntoutua ihan työtä tekeväksi kansanosaksi. Silloin saa sitten kuntoutustukea ja pääsee ns. työkokeiluun.

  Nimim. kaikenlaista meilläkin koettu - ja eiku jatkuu

  VastaaPoista
 18. Kiitän Kiara :) Yritän nyt ensin jatkaa työvoimatoimiston kanssa siitä, mihin tammikuussa jäätiin.

  VastaaPoista
 19. Huomenia ; )
  Kuntoutusohjaajan kanssa jutustelu meni oikein rattoisasti. Puhuttiin niitä näitä jaksamisesta, kakaroista, äijänkäppyrästä ja tavallisesta arjesta. Olipa kiva purkautua. Hyvillä mielin lähdin pois ja siipalle kehuin, miten valtavan hyvin me ollaan pärjätty ; ) posia posia ; ) Elämä ei kuitenkaan onnistu ilman Ceridalia ; ) Onneksi tuo "ihmeaine" on keksitty.
  Hyvää keskiviikkopäivää Tee !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 20. Kiitos Pirtsikka ja oikein hyvää keksiviikkoa sulle kans :)

  VastaaPoista
 21. Tee, mullekin tuli samanlaista kuntoutusnoottia ja olinkin ensin vähän ymmällä, kun samassa postissa tuli tuorein päivärahapäätös...

  VastaaPoista
 22. Kiitän Kitsu :) Mehän mennään ajallisesti aika samoissa ja viimeisin päätös tuli mulle myös siinä samalla. Tänään sain vapaakortin postissa ja tarkkaan laskivat vielä tuon viimeisen laskun, että 27,40 laskusta jäi maksettavaksi 9,10 ;) Ja samalla sain lisää maksuaikaa =)

  Kiva että sustakin taas kuului :)

  VastaaPoista
 23. Oisko mitään uusia K-rk kuvia? Mites ne maissit?

  VastaaPoista
 24. Kiittää Ärkoota :) Saapi nähdä vieläkö nuo maissit sinnittelee tässä syyssäässä niin pitkään että saan ne kuvattua.. Vähän on punaista syysväriä havaittavissa niiden varressa. Meillä on mies oikein tykästynyt maisseihin ja ensivuonna on tarkoitus laittaa heti isoon ruukkuun niitä ;)

  Täällä ollaan flunssan kourissa ja poika sai eilen lääkkeet keuhkoputkentulehdukseen sekä uudet hengitettävät lääkkeet. Astmadiagnoosia ei siis poitsulla ole, mutta joka vuosi on vähintään keväällä tai syksyllä nuo lääkkeet määrätty pitkittyneeseen yskään..

  VastaaPoista