C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Jätin tänään sädehoidon väliin

Viikonloppu meni flunssan kourissa, eikä olo ole turhan hyvä vieläkään, joten ilmoitin heti aamusta sädehoitoon, että jätän tämän päivän väliin. Huomenna menen ainakin paikalle, kun on vihdoin myös se psykososiaalisen hoitajan vastaanotto heti aamusta.

Mies käy kerran vuodessa "kalareissulla" hyvien ystävien kanssa ja kuinka ollakkaan on joka vuosi kotona juuri silloin joku hässäkkä.. En siis todellakaan alkanut hätyytellä miestä kotiinpäin, vaikka lauantain kuumehorkassani lähinnä nukuin koko päivän sohvalla ja poika sai pelata ihan liikaa Wii:tä ja katsoa ihan liikaa telkkaria... Kutenmiten sain meidät ruokittua ja pojan lääkitykset hoidettua. Poika kun sai juuri perjantaina lääkkeet keuhkoputkentulehdukseen ja lisäksi hengitettävät (astma)lääkkeet jälleen kerran. Vaikka astmaa ei ole todettu, niin nuo lääkkeet on olleet tarpeen ainakin syksyllä tai keväällä pitkittyneeseen yskään. Toivottavasti tuo ei pahemmaksi menekkään.

Hissuksiin on siis täällä oltu, kun kaikki ovat vuorollaan sairastelleet tätä flunssaa ja kuumekkin on yhtenä päivänä kaikilla noussut korkeaksi. Kyllä poika jo odottikin eskariin ja päiväkotiin pääsyä neljän päivän kotona kököttelyn jälkeen.

21 kommenttia:

 1. Oivoi. Toivottavasti paraneminen on hyvällä mallilla jo. Juuri tuota käyttöä varten on Wiit ja tv:t/dvd:t keksitty. Ihan juurikin tuota varten. Niin minäkin teen.

  Enterorokkoa on ollut liikkeellä ja se on nostanut korkeaa kuumetta - ainakin täällä pohjoisempana. Siinä kyllä on vaihdellu kovasti kaikenaikaa oireet. Suurimmalla osalla kuiten juurikin tuo korkea kuume ollut kuvioissa.

  Tsemppiä! Paranemista!

  VastaaPoista
 2. Voi ei, meiltäkö taudin saitte... Pupsillahan kuume nousi su, ja pitelikin sitä lähes viikon.

  Ja ei se pahaa tee, jos joskus saa liikaa pelata wiitä tms. Pupsi kun piteli kuumetta reilua 40c, mutta kun ei sen menoa rauhoita yhtään, niin makuutin tuota viime viikon telkun edessä, "Ihmeperhe" ja "Mulan" vuorotellen pyörimässä, aamusta iltaan. Nyt meillä siis Shrekin lisäksi osataan nämäkin elokuvat ulkoa... ;)

  Paranemisia!

  VastaaPoista
 3. Se on joku luonnonlaki, kun mies lähtee jonnekin joku on aina kipeä. Onneksi on pelit ja vehkeet, millä saa lapsen viihtymään. Terveenä kerkiää touhuta sitten jotain muuta. Parane pian, niin pääset ottamaan niitä parantavia säteitä.

  Jaksamista!

  VastaaPoista
 4. Ikävä syysflunssa, teillä x kolme. Itse olen myös potenut: kurkkukipu, räkäisyys, kuume ja väsymys. Yskä puuttuu - tuleneeko viiveellä. Tautisena ei tarvitse pelisäännöistä välittää, kunhan jotenkin päivästä toiseen klaaraa, vaikka TV:tä katsomalla, soouvot. Harmi että hoitosi siirtyi = jatkui. Terveempää tätä viikkoa! Pyydä sitä psyksoshoit piristämään oloasi!

  VastaaPoista
 5. Kurjaa että olette olleet flunssassa oikein perheellä. :( Ja harmillista tuo hoidon siirtyminen eli sädejakson venyminen... Paranemisia!

  VastaaPoista
 6. Voi räkä ! Harmin paikka. Sitä se hellekauden loppuminen ja syksyn tulo sit kuitenkin on - räkätautia. Toivottavasti alat toipuilla ja pääset "sädehtimään". Mulla on tänään säteet ja huomenna vapaa, kun koneella on huoltopäivä ; ) Jes - otan siitäkin kaiken ilon irti.
  Vaihdevuositabletit kävin hakemassa apotekista - Bellargal vai mikä se oli, komena iltana otettu ennen nukkumaan menoa.
  Kävin hakemassa torilta 6 l puolukoita ; ) ei muuta kuin perheelle vispipuuroa ja puolukoita pakkaseen ja ajattelin vielä leipoa omenapiirakan. Meikkä on ruvennut leipomaan ja tekemään ruokaa ihan intona tän sairauden myötä. Meinaan vielä keittää päivällisruoaksi punajuuria ja porkkanoita perunoiden kavereiksi ja laitan lohi&kuha&ahvenia ; ) torilta hain kaikki särpimet pennun kanssa aamutuimaan, no oli mulla kantajakin mukana - meitin iso poika - pääsi äitee vähän vähemmällä kuormalla.
  HYVIÄ VOINTEJA JA ENERGIAHALI
  pirtsikka

  VastaaPoista
 7. Kiitän kaikkia kommenteista ja tsempeistä :)

  Heidi - ei saatu tautia teiltä, vaan Riku oli kipeä heti alkuviikosta ja minä vasta nyt. Poitsun yskä taas alkoi yltyä keskiviikkona niin, että jäätiin torstaina kotiin ja perjantaina nousi tuo kuume. Ja meillä kuumeiltiin tässä taudissa vain tuo yksi päivä, muina päivinä on ollut vaan lämpöä.

  Siellä psykososiaalisen hoitajan luona päästiin onneksi käymään miehen kanssa yhdessä ja tultiin siihen tulokseen, että varataan aika perheneuvolaan. Hyvä niin :)

  Säteissäkin kävin jo tänään.

  Eilinen ilta meni pojan kanssa mäkkärissä, kirjastossa ja uimakerhoreissussa. Välissä ehdittiin nähdä pari taikatemppuakin ostarilla.

  VastaaPoista
 8. Oli sitten ilmeisesti ihan hyvä se psyk.sos.hoitajalla käynti? Ainakin tuloksekas.

  Johan sullakin alkaa säteet olla varmaan puolivälissä, kun siitä kohta pari viikkoa on kun kahviteltiin mun hoitojen päättymistä?

  VastaaPoista
 9. Täällä alkoi tautiaalto jyllätä heti kun koulut alkoivat.. Meilläkin oli kotipotilaita siinä vaiheessa, mutta tällä haavaa porskutellaan terveinä. Ja toivottavasti pysytäänkin.

  Voin kuvitella eskarilaisen mielen polttelevan päiväkotiin, meillä tuntuu että vapaapäivää varten pitää keksiä houkutuksia. Viime perjantaina lupasin, että peltsi saa siivota mun kanssa jos suostuu jäämään kotipäivää viettämään:) Se tepsi, neiti sitten innoissan pyyhki huiskalla pölyjä ja imuroitiin vuorotellen..

  Niin, jokos se on puolivälikahvien paikka?

  VastaaPoista
 10. Kiitän Kitsu ja Tiina :)

  Käynti oli hyvä ja tuloksekas.

  Meillä ei kyllä siivous käy houkuttimesta..

  Piti oikein laskea nuo toteutuneet sädehoidot ja kyllähän tässä just ollaan puolivälissä, eli 13. hoito oli tänään. Join siis kahvit ;)

  VastaaPoista
 11. Inhottavia nämä flunssat, toivottavasti olette jo paranemaan päin ! Älä turhaan pode omantunnontuskia Wii:stä ja TV:stä. Itse oon sitä vähän tehnyt, kun nuo yleisesti ilmoitetut tuntirajat ei meillä murkun kohdalla ainakaan enää päde. Mutta satunnaisesti tuntisuositusten ylittämisestä tuskin on mitään haittaa, hyvä vaan että löytyy tekemistä sairaspäiviksi. Voikaa hyvin!

  VastaaPoista
 12. Ja onnittelut puolivälikahveille !

  VastaaPoista
 13. Hämärähuone, LUT (luuntiheys), mammot ja pelon tärinä tänään. Hämärähuoneen perusteella voi ehkä jo kevyesti tuulettaa. Olisi ollut hauska tavata, jos olisi sattunut samat ajat.
  Onnea puolimatkaan, kehu itseäsi!

  VastaaPoista
 14. Nuo flunssat on kyllä kurjia kesken hoitojen.
  Viime syksynähän vouhattiin siitä sikainfluenssasta kun minulla alkoi sytohoito ja sen taudin mahdollisuus pisti vähän varovaiseksi. toivottavasti se possutauti ei tänä syksynä leviä.

  VastaaPoista
 15. Kiitokset Betty, Ärkoo ja Tilu :)

  Wii:ssä on kyllä se loistava puoli, että tietää tasan missä poika on - siitähän ei lähdetä kuin korkeintaan vessaan ;)

  Ärkoo - hämärähuone ja LUT on mulle ihan uusia juttuja. Luuntiheydestä oon tietenkin kuullut, mutta sitä ei tietääkseni ole vielä koskaan itseltäni tutkittu. Luitako siellä hämärässäkin tutkitaan..? Olis kyllä ollut kiva käydä yhdessä puolimatkan ja 2-veen kahvilla.

  Meillä on koko perhe ottanut sen possupiikin. Pojalle sen halusimme siksi, että peloteltiin sen possutaudin voivan olla kohtalokkaan astmaatikoille (varsinkin lapsille) ja vaikkei pojalla sitä diagnoosia olekkaan, niin niitä lääkkeitä on kuitenkin tarvittu jo useampana vuonna. Itse otin sen leikkauksen jälkeen.

  VastaaPoista
 16. Olinpas minä epäselvä. Ajattelin hämärähuoneen olevan kaikille tuttu uä-huone. No ultrassa siis, ja siinä ei löydöksiä. Mammovastausta odottelen vielä, samoin sitä LUTtia. Luuntiheyttä mitataan, koska tiedetään hormonihoidon aiheuttavan mm. osteoporoosia. Nyt kahden vuoden käytön jälkeen alkaisi jo näkyä ja silloin luultavasti menis harkintaan tuo hormooniestolääkitys. Vanhuuden ja raihnaisuuden aikaistumistahan se aiheuttaa, mutta kun se ryökäleen uusiminen on toisessa vaakakupissa, niin revi siitä.
  Näillä mennään. Saa taas vuoden olla pienemmällä pelon tärinällä. Eiköhän tässä vielä tapailla. Voi hyvin! Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 17. Tai minä blondi.. Kiitos selvennyksestä :) Pitääpä muistaa jossain välissä ottaa tota kalsiumlisääkin.

  Hyviä vointeja ja viikonloppuja sulle kans! Ja laitetaas samalla ihan kaikille!

  VastaaPoista
 18. Kiva kuulla edes näin kommenttien kautta, että olet päässyt käymään hoidoissa.

  Viikonloppu tekee tuloaan. Aurinkoista sellaista toivotan kaikille :)

  VastaaPoista
 19. Kiitän Kiara :) On muka ollut niin kiireinen ja raskas "yh-viikko" kun mies on ollut iltavuorossa, että ei ole saanut päivitystä aikaan ;) Aurinkoa myös omaan viikonloppuusi :)

  VastaaPoista
 20. Hyvää viikonloppua Tee ! Yritin eilen kommentoida, mutta jostain syystä kone vempele erroili. Mulla on enää viisi sädetystä jäljellä, kokonaisurakaksi määritelleet 23, tiedä häntä miksei 25 kuten yleensä ? Ensi viikolla lääkäri. Nyt vähän karheutta kurkussa ja meiän likka on kipeä. Toivottavasti teiän perhe on päässyt jo eroon flunssasta.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 21. Kiitokset Pirtsikka :) Täällä flunssa jatkuu tyypilliseen tapaansa limaisena ja köhäisenä - varmaankin taas sen pari viikkoa..

  Vaan viisi sädetystä enää jäljellä, vautsi! Toivottavasti et nyt tässä välissä sairastu kunnolla.

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista