C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 27. syyskuuta 2010

"Yllätyslääkäri"

Onneksi lääkäriaikani oli vasta säteiden jälkeen ja onneksi hoitaja lykkäsi käteeni oman kansioni ja neuvoi odottamaan lääkäriä siinä käytävällä - olin nimittäin täysin unohtanut laittaa tuon lääkäriajan itselleni kalenteriin ja/tai puhelimeen muistiin.. Nyt kun on perjantaille varattu tuo laskimoportinlaitto ja torstaiksi on varattu viimeinen sädehoito, sain lääkärin luvan vaatia pääsyä toiselle koneelle, jos tällä viikolla kone tekee tepposet. Portinlaiton jälkeen ei säteitä voida jatkaa ainakaan heti, joten ne pitää saada nyt aikataulussa. Ja niinkuin aina, hyvältä näyttää tämä grillattu arpi ;) Rintavarustukseni kun on siinä määrin vaatimaton, että sitä on ihasteltu vasta ablaation jälkeen..

Joulukuun Englanninmatkaan on alettu jo valmistautua ja kuusivuotias on nyt saanut ensimmäisen englanninkielisen kirjansa (Where's My Cow? / Terry Pratchett). Kirjan hankinta tosin oli silkkaa sattumaa, kun selailin lasten tarjouskirjoja ja löysin parikin sellaista kirjaa, joita en olisi muuten varmaan tullut vilkaisseeksikaan. Molemmissa kirjoissa kuvitus teki suuren vaikutuksen. Ja löysinpä tarjouslaarista sellaisenkin kirjan, jota oikein hakemalla hain tämän rs-diagnoosin saatuani, nimittäin "Tinjan keinukesä" (Hellevi Salminen). Aikamoisia löytöjä olivat kaikki, viimeksimainitun alkuperäinen hinta oli 18,90 - ale-hinta 5,00 ja siitä tuli alennusta vielä 40 prossaa!
/
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

17 kommenttia:

 1. Loppuuhan ne sitten vihdoin sädehoidot sultakin! Ja porttikin järjestyi, hyvä niin, ei tarvitse enää suonia kiusata.

  Mistäs noita tarjouskirjoja löytyi? Tosin taitavat olla alet ohitse kun kotiudun...

  VastaaPoista
 2. No nyt on kova usko jo siihen, että ne säteetkin loppuu ajallaan :) Ja suonet on tosiaan aika huonossa kuosissa, joten portti on ihan hyvä, kunhan toimii..

  Itäkeskuksen Suomalaisesta niitä kirjoja löytyi, mutta taisi olla "Hinnat Kuutamolla" -tempauksia ja taitaa olla ohi jo nyt.

  VastaaPoista
 3. Kituviikko sinullakin jo säteiden kanssa menossa! Jaksaa, jaksaa ...
  Mielenkiintoista saada kehuja sitten kun on silvottu, poltettu ja/tai myrkytetty! "Hyvältä näyttää", "siistit hoitomuutokset", jne.! Vissiin noistakin olisi tarkoitus ilahtua?
  Mutta sinä nyt ainakin ilahdutat itseäsi tulevaan matkaan valmistautumalla ja vähäks se onkin kivaa!
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa että sädehoito ohi!

  Lyhyessä tukassa näkyy tosi hyvin kasvuvauhti. Ja ne ihanat pyörylät.

  VastaaPoista
 5. HIh - sama täällä, kehut ablaation jälkeen : ) Ehkä tuo on tosiaan opetettu jossain kursseilla, "voi kun on siisti arpi" - ja potilaan mieliala kohenee ! Mutta hyvähän tuo on, kaikki keinot ovat sallittuja. Ja tietty on mahdollisuus, että meillä kaikilla onkin tosi siistit arvet !!!

  Ihanaa että on matka tulossa ! KIVA !

  VastaaPoista
 6. Täällä myös yx grillikylki (kitsunen loistava ilmaus), mutta sullakin pian loppuu ... ei tartte joka päivä sairaalaan vääntäytyä.

  Ihana aurinkoinen sää - pesin eilen pyykkiä ja vielä homma jatkuu. On niin ihanaa kuivattaa pyykkiä ulkona.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 7. Onneksi kaikki loppuu aikanaan ja ihokin siitä kyllä paranee.
  Matkan suunnittelu on ihanaa. Jaksaa paremmin, kun on jotain extra kivaa odotettavaa. Kyllä kevät puolella, kunhan kunto antaa myöte, lähdetään jonnekin reissuun. Maillä neiti on aina ihan innoissaan, vaikka olisi ninkälaista reissua tiedossa. Loppurutistus :))

  VastaaPoista
 8. Kiitokset Ärkoo, Jaana, Betty, Pirtsikka ja Olga :)

  "Ja tietty on mahdollisuus, että meillä kaikilla onkin tosi siistit arvet !!!" - Nih ;)

  Vähiin se polttaminen käy - kaksi vielä ja sitten on taas yksi vaihe ohi.

  Reissu tekee varmasti meille (ja muillekkin) hyvää :) Koko vuonna ei ole tullut lähdettyä Porvoota pidemmälle..

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä portin laittoon! Hienoa, että sädehoidot jo aivan loppusuoralla!

  VastaaPoista
 10. Jahas, kommentointivaikeuksia ollu mulla. En ole edes muistanut kehua sinun hiuksiasi. Hienot ovat. Peukuttaa taisin...

  Oma elämä pyörii niin vinhaa ympyrää (pään sisällä) että jotenkin olen melkein laamantunut toimimaan. Vaan eiköhän tämä joku kaunis päivä tästä selkiinny ja tiedän, miten jatkaa oikeasti eteenpäin. Itseaiheutettua neljänkympinkriisin poikastako??? Sitä luultavasti.

  Loistavaa, että sädehoito on noin pitkällä jo. Niin se aika kuluu.

  Reissuun lähtö kuulostaa ihanalta. Yritän kovasti olla kadehdimatta teitä reissaajia. Mehän emme auto- ja rahaongelmien vuoksi tänä vuonna ole päässeet mihinkään. Eikä tulevaisuus näytä sen kummoisemmalta. Pitää yrittää muistaa nauttia näistä lähiseudun elämyksistä, vaan kun mieli palaisi - jonnekin.

  VastaaPoista
 11. Kiitän Adelhaid ja Kiara :)

  Itselläni on välillä ollut vaikeuksia saada kommentteja läpi, kun on lähettäessä tullut joku ilmoitus, ettei ole yhteyttä tmv.

  Lähelläkin on kyllä paljon näkemättömiä paikkoja ja reissuun lähdetäänkin nyt kutsusta, kun siskon mies kutsui meidät sinne jouluksi. Ja tämä syöpävuosi on tehnyt sen, että vaikka rahareikiä on yllinkyllin, päätimme että tällä kertaa mennään. Päätös oli nopea ja yksimielinen. Ja työttömyyskorvauksiahan en tuolta viikolta sitten saa.. Mutta tälle #*¤!§ vuodelle jätetään hyvästit komeasti Lontoossa! Toivottavasti.

  VastaaPoista
 12. Kyllä on ASENNE kohdallaan. Nyt pitää elää eikä sitten joskus. Ainahan rahat on vähissä ja muutakin rahareikää kun reissu. Mutta kaikki sinulta voidaan viedä pois, mutta mustot ja meilikuvat ovat ikuisia. :D

  VastaaPoista
 13. Mikset saa korvauksia siltä viikolta? Eikö sitä saa mennä työnhakuun ulkomaillekin? Tuskin ny viikossa töitä järjestyis Suomessakaan. Että osaakin olla ahdasmielistä!!! *kiukkuaa täällä itekseen*

  Ja 'kommentointivaikeuksilla' tässä kohtaa viittasin itseeni ;) etten saa itsestäni näemmä ulos mitään kommentteja. Sanat juuttuu ja on vaikea tuottaa tekstiä sellaisessa muodossa kuin haluaisin.

  Vuodatuksen puolella on ollut ihan oikeita teknisiäkin ongelmia.

  VastaaPoista
 14. Kiitokset Olga ja Kiara :)

  Köyhät kyykkyyn.. Jostain syystä työkkärin virkailija nimenomaisesti muistutti siitä, että jos lähden ulkomaille niin olen velvollinen siitä heille ilmoittamaan. Joulun ja vuodenvaihteen välillä ei aivan varmasti tule mitään haastatteluja tmv. - mutta en kyllä ota mitään riskiä siitä, että menetän koko korvausoikeuteni :P

  VastaaPoista
 15. Oih tee, tuota työkkärijuttua lukiessa tulee ihan mieleen episodi, kun laitoin yhtäläisyysmerkkejä työtön-sanan perään.. ei kelvannut tuolloin. Piti kirjoittaa työtön työtön työtön. Sitten kyllästyinkin sitä kirjoittamaan ja läksin opiskelemaan (oli hyvä päätös). Työkkärin ja kelan kanssahan me ei riskejä oteta! Joten luvan kanssa sitten, upeaa reissua teille sitten joulukuussa.

  Niin.. Täytyy pitää ne pikkujoulut hyvissä ajoin että ehtii ennen itse kunkin reissukiireitä!

  VastaaPoista
 16. Tiina. Mulla kelpasi yhtäläisyysmerkit. Vuonna -99 ja -00. Riippuuko tää(kin) taas virkailijasta?

  VastaaPoista
 17. Tiina, tuosta olen kyllä kuullut.. Pikkujoulut juu - Sanna ehdotteli Tamperetta, mutta onkos meillä siellä ketään, joka voisi paikan valita ja varata..?

  VastaaPoista