C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Nyt ei ole enää pihassa kivaa!

/
Ampparit on menneet ihan sekaisin ja pörräävät kaiken aikaa ihmisten kimpussa ja varsinkin jos yrittää syödä ulkona. Ja nyt sitten vain piipahdin pihassa ja sain ampparinpiston vatsamakkaraani. Liiottelua tai ei, mutta otin hetimiten kyypakkauksen tabut, kun en halua vaarantaa perjantain tiputusta - enkä huomista Suomenlinnan reissuakaan. Varsinkin kun on tarkoitus nähdä hyvää ystävää ja hänen poikaansa piiitkästä aikaa.

Muttahei - jos meidän poitsua ei amppari pistä, niin taas on yksi toiveeni toteutunut! Äitihän toivoo, että saisi itse ottaa vastaan kivut ja murheet lapsensa puolesta. Poitsu sanoikin ihanan iloisesti silloin kun oli itse herännyt sunnuntaiaamuna oksentelemaan ja itselläni oli ollut CEF perjantaina - ja olin aivan reporankana, kuvotti eikä syöminen maittanut - että "Hei sun toiveesihan toteutui!". Olin nimittäin ääneen sanonut, että voisinpa ottaa sen poitsun huonon olon itselleni. Ja niin kävi, että pojan olo parani ja omani huononi. Toiveeni siis toteutui :)


"D-vitamiini parantaa syöpää?

Tuoreessa tutkimuksessa D-vitamiinin havaittiin kutistavan rintasyöpäsoluja. Tutkija JoEllen Welshin mukaan D-vitamiini tunkeutuu syöpäsoluun ja laukaisee solun kuoleman aiheuttavan prosessin. Hiirillä tehdyssä tutkimuksessa osa kasvaimista jopa hävisi kokonaan. Samanlaisia tuloksia saavutettiin myös paksusuolensyövän ja eturauhassyövän syöpäsoluilla. Tutkijat kuitenkin huomauttavat, että jyrsijöiden syöpähoito on helpompaa kuin ihmisten.
Media: Tohtori.fi Journalisti: Kaisa Kakko"

http://www.rintasyopa.fi/ajankohtaista/P20/

Olisiko tämä nyt sen oman pään käytön paikka..? No, kaiketi sitä deetä saa nyt alkaa jo muutenkin syömään kun tuo myrkytys toivottavasti loppuu. Jostain syystähän tuo D-vitamiini on yksi niistä syöpähoidon aikana kielletyksi julistetuista aineista.

Tämä nyt on tälläistä tajunnanvirtaa ilman päätä tai häntää.. Mieleen taas livahti, että kun viimeksi olin Syöpiksellä verikokeissa ennen CEF:fiä, niin panin merkille, että siitä Syöpiksen ohi (Tukholmankadulla) meni kaksi ratikkaa, joissa molemmissa luki "4T Terminaali". Arvaattekohan mitä se toi mieleeni ja hyppäsinkö kyytiin..?

Kipututkimuksen puolivuotiskyselykaavakkeetkin tulivat - kuulun siis sittenkin vielä tutkimuksen piiriin. Jostain syystä odottelin kaavakkeita tuleviksi jo kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta ja oletin tipahtaneeni tutkimuksesta toisen leikkauksen jälkeen. Varsinainen psykologinen testi on tuo mielialakysely. Samat kysymykset moneen kertaan joka välissä, ehkä hieman eri sanoilla välillä. Lisäksi kyseltiin vaihdevuosioireista ja onko pinna kireellä? On ja on..

3 kommenttia:

 1. Kiitti ajankohtaisuutisista ! Meikälle sanottiin ekassa lääkäri-istunnossa, kun kerroin syöväni CalsD3:sta, että on ok paitsi, ettei saanut naatiskella ennen eikä varsinaisena eikä syton jälkeisenä päivänä ELI on tää tätä. Toiset sanoo toista ja toiset toista. Ostin kirjan "Ruoka suojaa syövältä" ja siinä kerrotaan, että pitäisi vaan ravinnosta saada kaikki vitamiinit. Okay, mutta millä ilveellä tota D3:sta sitten saa, kun kesäaikana pitäisi olla auringossa kuumimpaan aikaan keskipäivällä ja sytot estää ton homman tykkänään ja sitten taas talvella homma on mahdotonta. Mulla on CalsD3 -purkki kaapissa ja otan silloin tällöin eli en enää vakkaristi. Eikä tämä vakkarikäyttökään ole kestänyt kuin vuoden verran eli mun syöpääni se ei kerinnyt mitenkään latistamaan, vaikka oli kyllä ite tuumorissa nekroosia eli jos sittenkin ; ) tiedä häntä ...
  Samplarin amppari, ei ampiaisia muuta kuin lasissa jäillä ; )
  Pyysin siipalta Teen vihjeestä varten otettuna Baiylesia ; ) Meillä oli hääpäivä, kun makasin etovana ja uupuneena sängyn pohjassa. Toivottavasti saan tuota jaloa juomaa ensi viikonloppuna.
  IHANIA KUVIA TEE ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 2. Täällä on juuri päästy hyttysistä, ihmeteltiin la saunan jälkeen, että onpa outoa istua terassilla.. Ja nyt sitten pitäisi kohtaa häätää amppareita. On tää tätä.

  Mulle ei kukaan muistanut mainita d-vitamiinista, ja popsin sitä kalkin kanssa hoidot läpeensä. Hmm. Mutta että d-vitamiinista olisi itse syövän hoitoonkin,se kuulostaa taas niin lupaavalta. Jotenkin uskon, että monia suuria ja lupaavia tutkintalinjoja on tälläkin erää hyvin pitkällä, vitamiinit yhtenä niistä.

  Mielleyhtymät on hauskoja tai sanotaanko että se on sellaista tragikomiikkaa tämän syövän kanssa:) Terminaaliin en minäkään mielelläni matkaisi.

  Toivottavasti menot toteutuvat, se ei-niin-mukavakin.. Kivoja kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Pirtsikka ja Tiina :) Taidanpa alkaa tankata omia kalsium- ja deevarastojani liikoja kyselemättä ;)

  Meillä on hääpäivä huomenna :)

  Kivoja kesäpäiviä teille myös!

  VastaaPoista