C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kuvotusta, väsymystä ja herneitä


No nyt on CEF pitänyt tämän naisen pari päivää sängyn pohjalla - ja olo senkun vaan huononi sunnuntaina, kun ei oikein mitään saanut naposteltua saati oikein syötyä. Helle on varmasti osasyyllinen ja meillä on oksentanut toistaiseksi vain poika, joka sunnuntaina heräsi pahaan oloon. Olimme jo valmistautuneet lähtemään päivystykseen näytille, kun poika onneksi alkoi voida paremmin (kiitos iskän ja terveysneuvonnan) ja olla oma touhukas itsensä. Mies saikin hoidella täällä oikeastaan kahta potilasta ja huushollia!

Itse tiputus meni vallan mukavasti poitsun ja Kitsunen ollessa seurana ja vielä kerkesin perjantaina elvistellä Sannan blogiin, että päiväni meni vissiin paremmin kuin hänellä - vaikka oli CEF-tiputus. Perjantai meni vielä siis ihan jees ja käytiin Itäkeskuksessa ostoksilla ja syömässäkin ihan tuhdisti. Tänään join jo puoli kuppia kahvia ja sain kaupasta mehukeittoja, herneitä ja jätskiä. Ja vielä löytyi muutama kylmä vesimelonin palakin, kunhan rohkenin reilusti jääkaapille..


Hienosti siis alkoi miehen loma, kun saa passata ja huushollata... Jospa huomenna jo alkaisi olla voiton puolella. Toivottavasti.
/
Pari omaakin hernettä on poitsu jo saanut maistaa. Kuvassa siis ensimmäinen ruukkuhernemme ;)
/ /
Mahdollisimman hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

15 kommenttia:

 1. Onnittelut herneistä! Raaskiiko noita syödäkään?
  Pikamoikkaus Orivedeltä (maalauskurssilta), jossa KELEJÄ PITELEE - huh. Voihan hyvin!

  VastaaPoista
 2. ONPAS KOMIA HERNE ; ) Niin siisti ja kaunis ; )
  Voi hurja sitä "cef-oloa", on se niin jostain .... meikällä viikon päästä edessä. Aika parantaa, se on todettu niin todeksi noiden cefien jälkeen. Nukkuminen olis hyvä, jos vaan saat nukuttua. Pikkuhiljaa pienin askelin Tee ja pian olet taas oma ittes ; )
  Huomenna luustokartoitukseen
  pirtsikka

  VastaaPoista
 3. Mutta toisaalta hei, toka vika tiputus luultavasti. Yksi enään jäljellä! Sen kestät vaikka päälläs seisten :) :) Tai sitten me muut seistään päällämme... hhmm, mitenköhän siinäkin kävis.. huonosti ainakin mulla!
  Ihana hieno herne. Meillä jäi tänä vuonna laittamatta. Olisi varmaan kuihtunut, kun olen niin laiska kastelemaan mitään. Nyt yritän kuitenkin kukat pitää elossa..joten kuten.
  Halituksiiiii <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ärkoo, Pirtsikka ja Sanna :) Poitsu saa maistella ne muutamat hassut herneet ja ne ruukkuporkkanat, joissa on ainakin komeat varret. Muutama tomaattikin on jo tulossa, mutta toistaiseksi vain Ruohonjuuresta hakemaani pitkään kirsikkatomaatin roikaleeseen. Omat taimet on edelleen pieniä vielä. Sain taas niiden kasvun pysähtymään.. Salaatin kimppuun on valitettavasti kirvat käyneet ja siinä nyt meni samalla sekä ruukkusalaatit ja omat viritykset.

  Pikkuhiljaa alkaa hereilläoloaika ja syöminen lisääntyä. Kyllähän se yksi tiputus ja nämä jälkkärit (heh!) kestetään vaikka päällään - kerpeles! Ensi kerralla tuskin on enää tälläinen helle ja pitää muistaa ajoissa lipitellä mehukeittoja ja lusikoida soseita.

  Pirtsikalle tsempit luustokartoitukseen! On niitä kaikenlaisia luusto- ja nivelkolotuksia tässä matkan varrella ollut myös, tosin ei nyt ole ainakaan olleet ihan päällimmäinen vaiva tällä kierroksella :P Toivottavasti ne on vain hoidoista johtuvia! Aion itse kysellä ainakin jäljelläolevan rinnan ultraamista, kunhan elokuussa on lääkärin vastaanotto.

  VastaaPoista
 5. PS. Sanna, olen nyt vasta laitellut muutaman pullon pystyyn näihin kuivimpiin istutuksiin - helpottaa kyllä vähän, kun nyt on ulkoilukin ollut ihan minimaalista viikonlopun yli. Eikä tänäänkään ihan hirveästi ole tullut helteestä vielä nautiskeltua..

  VastaaPoista
 6. öööö, nyt minä ei ymmärrä. Laittanut pullon pystyyn? Joku salainen, laiskiaisen kastelujärjestelmä vai?!

  VastaaPoista
 7. Tuli ihan vanhasta muistista öklöttävä olo, kun luin olostasi.... tsemppiä... myrkyt ne siellä vaan jaakaa mahdollisia pahiksia. Vaikka toivottavasti ei oo niitä jaakattaviakaan.

  Upea on herne ! Itsekasvatettua ei voita mikään. Paitsi kirvat ja etanat... : )

  VastaaPoista
 8. Herneet on lasten mieleen. (Ainakin meillä, minä kun en allergiani takia niitä voi syödäkään.) Meillä muuten esikoinen varsinkin reagoi aika voimakkaasti näihin kuumiin aikoihin. Ei nyt ihan yrjöä, mutta ei se kaukanakaan ole. Ja maha on löysällä. Mutta sellainen minäkin olen. Juuri samalla lailla reagoin lämpimään nuorempana. Tätä nykyä en noin voimakkaasti.

  Minä en tänä vuonna laittanut mitään kasvaan. Paitsi sen ruukkusalaattini. Ei meillä ole edes kesäkukkia. Onneksi sentään nurmikko vihertää ja valkoapila valtaa alaa.

  Toivottavasti olo on jo vielä parempi. Paaaaaaljon parempi. Minäkin liityn päällään seisovien joukkoon sitten viimeisen cefin ajaksi (en varmaankaan ihan oikeasti kykene päälläni seisoon, mutta silleen henkisenä tukena, virtuaalisesti).

  VastaaPoista
 9. Herneet on ihan parhautta!
  toi CEF-olo oli osaston suosikkipuheenaihe, yks leideistä sano viikon eläneen kuin koomassa, mutta sitten alkoi helpottamaan.

  Ps. Itiksessä kun hiihdätte, vedetään joskus hihasta jos vahingossa tunnistetaan -tai tahallaan tunnistetaan. Kun pääset yrjötyksestä piffaan pehmiksen?

  VastaaPoista
 10. Piipahtamassa taas. Mulla jäi tänä kesänä kaikki vihannekset laittamatta, joten voin vain ihailla hernesatoanne! :) Pottuja laitettiin vähän, jotta saadaan oman maan uusia perunoita. Tässä taloudessa ei perunaa talvella "vanhana" juuri syödä, kesällä kyllä senkin edestä.

  Mukavia perhelomapäiviä vai mikskä noita miehen lomapäiviä sanoisi... ;D

  VastaaPoista
 11. Kiitokset Betty, Kiara, Piuku ja Eva:)

  Sannalle on tulossa kuva "kastelujärjestelmästä", kunhan saan akut ladattua ;)

  Tuskin pystyisin päälläni montaa sekuntia olemaan, vaikka millä tuettaisiin - mutta, kuten kotona aika usein nykyään todetaan, että se onkin sellainen sanontatapa..

  Nyt ollaankin vahingosta viisastuneina muutettu vallan alakertaan ja nukutaan viileää ilmaa puskevan ilmalämpöpumpun alla koko perhe ;)

  Piuku, nykäistään vaan hihasta, jos tunnistamme toisemme Itiksessä - tai jossain muualla - vahingossa tai tahallamme ;) Ja piffataan toisillemme pehmikset jossain vaiheessa :) Nyt odotellaan, että oma olo tosiaan sallisi mukavan retkeilyn ainakin Suomenlinnaan ja Lintsille. Lintsille luvattiin mennä toistamiseen serkkupojan kera ja Suomenlinnan lastenkierros oli aivan mahtava kokemus viime vuonna viisivuotiaan kanssa. Tänä kesänä on uusi näytelmäkierros tiedossa ja sinne on päästävä :)

  Eva - en vois minäkään vähempää välittää vanhoista keitetyistä potuista, mutta uudet perunat on tosiaan ihan eri juttu :) Perheloma on hyvä termi ja hyvä juttu ;)

  VastaaPoista
 12. Ilmalämpöpumppu on ihan paras! Mä olen jo useamman päivän viettänyt sisällä vauvan kanssa, kun ulkona ei pysty olemaan.

  Toipumista CEF:stä ja tsemppiä vielä viimeiseen! Kyllä vielä yhden jaksat varmasti!

  VastaaPoista
 13. Kiitos Adelhaid :) Oletko saanut mitään selvyyttä omaan tilanteeseesi? Peukkuja ja tsemppejä!

  Täällä mennään pikkuhiljaa parempaan päin. Kuvottelee vielä aina välillä, mutta olen puolittanut Primperan-annoksen ja väsymys on helpottanut. Ja syönyt olen paremmin :)

  VastaaPoista
 14. JES, että ruoka maistunut ja Primperan-annos puolittunut. Roima askel parempaan ; )
  Luustokartoitus meni ihan hyvin - on kyllä simppelein kaikista meikän kuvantamisista. Ensi maanantaina kuulen uutiset. Sitä ennen olen "terve". Mennään siipan kanssa venheellä Airistolle, kylä jämpti on niin.
  terkut Teelle ja ihanaa Suomenlinna ja Lintsi -reissua poitsun ja aviomiehen kaa !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 15. Puhtaita kuvia Pirtsikalle! Ja oikein ihanaa Airiston reissua :) Ja kiitokset.

  VastaaPoista