C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Mielenkiintoista

Löysin todella mielenkiintoisen artikkelin, josta kaikki nämä lainaukset on poimittu;

"Kilpirauhasarvoja mitattaessa tulisi myös huomioida muiden lääkkeiden vaikutus TSH tasoon, sillä mm. kortisonilääkitys laskee TSH tasoa ja näin aiheuttaa virheellisen tuloksen."

Kun omat kilpparikokeeni on viimeksi otettu, niin juuri silloin olen ottanut kortisonia suojaksi, joten tulos ei taida olla kovinkaan luotettava..

http://www.luontaisnetti.fi/artikkelit_masennuskilpirauhas_08.htm

"Kun kilpirauhashormonia on riittävästi, kolesteroli ja erityisesti LDL, muuntuu entsyymitoimintojen vaikutuksesta elintärkeiksi vanhenemista hidastaviksi hormoneiksi: progesteroni, pregnenoloni ja DHEA. Näitä aineita keho tarvitsee ehkäisemään sydäntauteja, dementiaa, liikalihavuutta, syöpää ja muita rappeutumissairauksia. Jos kilpirauhanen toimii vajaalla, kolesteroli ei muutu näiksi hormoneiksi ja tämän seurauksena kolesteroliarvot nousevat ja hormonitasot puolestaan laskevat."

Onhan mulla niitä hormoneja ollut - mutta ihan vääriä...

"Vihdoin huomattiin, että kun karjalle syötettiin maissia ja soijaa, saatiin kilpirauhasen toiminta hidastumaan ja eläimet lihomaan."


Tämä taas liittyy soijaan ja rintasyöpään;

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=8269/type=1

2 kommenttia:

  1. No, ainakaan soijaa ei ilmeisesti tarvitse alkaa erikseen varoa.

    Itse olen jämähtänyt pohtimaan sitä röntgenvarjoaineen vaikutusta kilppariin - mullehan on tehty nyt 3x puolen vuoden sisään tomografia varjoaineen kanssa, ei kai olisi ihmekään jos kilppari olisi siitä hieman tavallistakin enemmän sekaisin. En vaan oikein jaksa uskoa että tk:sta löytyy asiantuntemusta tai edes mielenkiintoa, jos vaikka arvoissa jotain häikkää vielä kuukauden päästä ilmenisikin.

    VastaaPoista
  2. No ei tosiaan ole ihme, jos sullakin on sitä jodia kolmesti laitettu puolen vuoden sisään, jos vähän sotkee kilpparia entisestään. Mullahan ei koko kilpparia enää ole, joten mun ei tarvitse enää siitä itseni kohdalla välittää, mikä on kilpirauhaselle hyväksi tai haitaksi. Poitsun puolesta se kuitenkin kiinnostaa, jos löytyy luonnollisia tapoja tasottaa kilpirauhasen toimintaa. Terveyskeskuksesta ei tosiaan löydy sisätautilääkäreitä saati Endokrinologia.. Ja aika hitaasti nuo veriarvot reagoi näihin muutoksiin yleensä, mutta ehkä kortisonin tai jodin vaikutukset vois näkyä vähän nopeammin ehkä jopa hetimiten. Mielenkiintoista olis tietää koska niiden ja sytojen mahdollinen vaikutus sitten loppuu...

    VastaaPoista