C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 16. elokuuta 2010

Ensimmäinen eskaripäivä

Pikku lahjuksella (jäde) alkoi ensimmäinen eskariaamu reippaasti ja nyt on meidän poika sitten eskarissa. Ja tästä alkaen yritämme tosissamme päästä rytmiin ja viedä poika paikalle jo aamiaisaikaan. Toistaiseksi niin on käynyt vain pakon edessä.. Mutta iskäpä oli niin reipas, että lähti polkemaan pojan kanssa yövuoron päälle sinne eskariin ja näinpä oli poitsu siellä jo aamupalalla :)
/
Lauantaina kastelin vähän kukkia ja voi tätä sydänparkaani, kun ison kukkapuskan (komea maksaruoho? Kuva on yli kuukauden takaa) alta hyppäsi korkealla loikalla söpö pikku pupunpoika. Pelästyimme varmasti molemmat yhtälailla.. Voi kun siitä loikasta olisi saanut kuvan! Etsin tietenkin netistä kuvaa, joka edes vähän muistuttaisi tilannetta - mutta en löytänyt.. Jos tämä kuvan linkitys ei ole sopivaa, niin poistan linkin - mutta tässä lienee suunnilleen saman ikäinen pikkupupu kuin tuo kukkapuskasta loikannut;

http://www.vastavalo.fi/rusakko-rusakot-janis-voikukkaa-132163.html


Hengittäminen on edelleen raskasta ja mietinpä tässä, onko tämä nyt sydän- vai keuhkoperäistä. Sitä sydämen ultraa odotellessa..

10 kommenttia:

 1. Voi, toiseksi viimeisen lauseen kun luin, piti itsekin vetää henkeä raskaasti.

  Eskarilainen! Ihanaa harjoittelua kouluaamuihin ;) Sinne kouluun on vissiinkait pakko mennä ajoissa. Ainakin meidän esikoisen mukaan. Eikä siellä tarjota edes aamupalaa, joten se pitäis pystyä nauttimaan kotona ENNEN koulua. Aika tiukkaa - varsinkin kahdeksan aamuina.

  VastaaPoista
 2. Aikaisempi tekstini hävisi/en lähettänyt/jotain, siispä uusi yritys. Onnea eskarilaiselle/kohta koululaiselle - kas kun se aika meneekin! Äipälle voi tulla haikea olo menoa katsellessa.
  Pupu-linkki oli hauska. Poikasella voikukan varsi suussa niinkuin tikkari ikään. Isompana et noita rusakoita puutarhaasi haluakaan.
  Voisiko se hengittämisen vaikeus johtua tästä saunamaisen kosteasta ja liian lämpimästä säästä?
  Väsyttää ja alkaa ottaa päähän tämä jatkuva hien valuminen ja suihkussa läträäminen. Melkein jo odottaa syksyn cool-aikoja, vaikka ei kai semmoista voi ääneen sanoa.
  Keräileppä voimia seuraaviin koitoksiin. Sädehoito on helppoa, mutta yllättävän rasittavaa siksi, että se tuntuu jatkuvan ja jatkuvan ja ... pitääkö niitä koneitakin korjata ja huoltaa ... ja taas jatkuvan! - Vasta jälkeenpäin sitten ihmettelee, että mikä siinä nyt muka niin rankkaa oli. Itse kävin aina töiden jälkeen, näin halusin, ehkä sekin.

  VastaaPoista
 3. Oi ensimmäisen aamun jännittäviä tunnelmia! Meillä on psyykattu jännittäneet lapset aina samalla kysymyksellä..arvaa kumpi jännittää enemmän, sinä vai opettaja? Ja kun se vastaus on varmasti että ope. Uuden porukan kun saa, niin edellisen yön uni jää pakosta vähän lyhyeksi, yhteen päivään kun mahtuu niin paljon odotuksia, puolin ja toisin. Vaan ehkäpä eskarilaisellasi on tuttu porukka ja tuttu ympäristö, ja se kaikki uusi tulee sitten vasta vuoden päästä? Onnea joka tapauksessa opintien alkutaipaleelle!

  Söpö pupu. Ihan silittää tekisi mieli. Mutta kuten ärkoo mainitsi, eivät isot jänöt enää niin söpöjä olekaan:) Olen alkanut arvostaa naapureiden lemmikkieläinharrastusta ihan uudella tavalla.. Koirat pitävät huolta jäniksistä ja kissat pupua pienemmistä elukoista. Naapurin emäntä saa saaliin aina kotiportaille, niska poikki purtuna (siis ne pupua pienemmät). Ja muistaa kiitellä kisua lahjoista;)

  VastaaPoista
 4. Heisulivei
  Täällä tatuoitu pirtsikka. Olin tänään onkologilla, tietokonetomografiassa, tatskoilla, verikokeissa ja sydänfilmissä. Täällä Turussa minusta otettiin valokuva, että tunnistavat. Viikonloppuna oli veneporukan rapujuhlat ja meikkäkin juhli melkein niin kuin ennen vanhaan. Snapsit jätin väliin, mutta valkkari rapujen kanssa oli oikein hyvää ja jälkkäriksi Teen suosittelemaa Baileysia. AI ETTÄ oli nautinnollista kylmänä ; )
  Onkologilta unohdin kysyä kaiken - mulla jäi vihko kotiin ja olin aivan H Moilasena. Se tuli selväksi, että pala kurkkuun tulee ja ääni voi tulla karheaksi, täytyypi kysästä Kitsunelta, onko hänellä ollut moisia vaivoja. Hormonihoidosta oli vasta alustus eli kuulemma mitataan mun hormoneja ja katotaan vasta sitten mikä hoito otetaan. Toivelistallani oli, etten lihoisi 10 kg ja etten saisi veritulppaa. Vielä kerran menen suunnitteluun ja ensi viikolla maanantaina alkaa sädetys.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista Kiara, Ärkoo, Tiina ja Pirtsikka :)

  "Aika tiukkaa - varsinkin kahdeksan aamuina." - Epäilemättä..

  Niitä isoja pupuja on kyllä pihassa nähty enemmän ja vähemmän säännöllisesti, ja monet kasvit on useampaan kertaan syöty.. Ja kuvia hakiessa tuli vastaan ainakin yhtä monta rusakkoa raatona kuin elävänäkin... Myös "äitini kissat" (lapset niitä kissoja kai kotiin oikeasti rahtasivat) toivat aikoinaan ylpeinä sekä raatoja että eläviä hiiriä kotiovelle ja sisään :P

  Voi kun tämä hengittäminen helpottaiskin ihan ilmojen viilenemisen myötä :) Että ei siis tarvittaisi esim. sydänlääkkeitä, eikä keuhkoissa olisi mitään ylimääräistä, eikä talo homeessa tmv..

  Onneksi meidän eskarilaisella on ihan tuttu paikka ja ope :) Kuviot vaan vähän muuttuvat ja uusia ikätovereita aloittanee vielä tänään.

  Pirtsikka aloittaa säteet siis maanantaina ja minä tiistaina ;) Ja tänään soitettiin sydämen ultra-aika, joka on keskiviikkona noin klo12. Sinne siis kannattaa varata kuulemma ihan reilusti aikaa ja tällä viikolla tuon ei pitäisi edes olla mikään ongelma. Aikamoisen käännytystyön saa kyllä joku tehdä, että otan näillä fiiliksillä sen vuoden Herkun...

  Niin ja tänään sain vinkin Etelä-Suomen
  Syöpäyhdistyksen vesijumppiin ilmoittautumisesta ja ilmoittauduin rohkeasti mukaan. Ensin näytti aika huonolta tuo jumpan aloitus, kun miehen kalareissu on juuri aloittamispäivänä ja heti seuraava viikko on hänellä iltavuoroa - mutta onneksi miehen sisko lupasi ottaa pojan hoiviinsa, vaikka meneekin vetämään treenejä :)

  VastaaPoista
 6. Onnea teidäkin eskarille koulutaipaleean alkuun!
  Meidä eskari oli jo klo 7 ylläällä. Täällä alkaa koulu aina 8.10.
  jospa tuo sydämes alkaisi asettumaan tai saatas joku hoito siihen.
  Tsemiä sinne kuitenkin!

  VastaaPoista
 7. Onnea pikkuisen eskaritaipaleelle ja sinun hoitorupeamalle!

  VastaaPoista
 8. Kiitän Anna ja Tilu :)

  Anna, onnea myös teidän eskarille koulutaipaleen alkuun ♥

  VastaaPoista
 9. Onnea eskarilaiselle!

  Toivotaan että hengittämisen raskaus johtuisi vain sytojen jälkivaikutuksista. Varsinkin hemoglobiinin putoaminen saa hengästymään, ja viimeisestä CEFistähän sulla ei ole vielä kovin pitkä aika.

  VastaaPoista
 10. Kiitän Kitsune :) Tämä ahdistus nyt vaan on alkanut kaiketi viime viikolla, eikä ole ainakaan helpottanut, joten huomenna soittelen sinne oirepolille ja yritän päästä tutkimuksiin.

  VastaaPoista