C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

perjantai 20. elokuuta 2010

Hukkareissu...

..tai sitten ei. "Vaikka tutkimuksessa ei paljastuisikaan mitään vakavaa syytä oireille, ei se ole turha, jos potilas saa sillä mielenrauhan." - Tämä on kyllä niin tosi. Nyt on sitten ainakin poissuljettu tuo keuhkoembolia ja hyvä niin! Koska ahdistuksen aiheuttaja ei selvinnyt, sain reseptin keuhkoputkia laajentavaan lääkkeeseen, kun sitä pyysin. Jäin tuota Tyroksiinilääkitystä ja sen yhteyttä tähän ahdistukseen miettimään ja kun tuosta lepopulssistakin tuli tällä reissulla sanomista, päätin nyt ensin tiputtaa Tyroksiiniannosta murusen. Jos se ei helpota oloa, niin haen tuon hengitettävän lääkkeen. Siinä kun vaan on se riski, että sekin laittaa tykyttelemään..

Pitäisi ilmeisesti hankkia vihdoin oma verenpainemittari. Onko hyviä tai huonoja käyttökokemuksia kellään..?


Poikakin on nyt kipeänä :( Ensin alkoi nuha ja nyt on kuume noussut nopeasti 37,5 asteesta 38,4 asteeseen nukkuessa. Mitattiin lämpö kun poika alkoi puhua ihan hepreaa unissaan. Ja koko viikonlopuksi oli tietysti kivaa ohjelmaa luvassa.. No, tärkeintähän on tietenkin saada poika kuntoon.

8 kommenttia:

 1. Hyvä ettei ollut keuhkoemboliaa, mutta olisi tietysti ollut kiva, jos oli selkeä syy hengenahdistukselle löytynyt. Toivottasti tyroksiinin tiputus vähän helpottaa ainakin sitä korkeaa pulssia.

  Pikaista paranemista pojalle!

  VastaaPoista
 2. Hieno kuva! Vastavalo tuottaa tosi kauniita värisävyjä kasvikuvissa. Ovatpas minun maissini kasvaneet! Pikkusen silmää hiertää tuo kokispullo, että jos sen siirtäisit sivummalle.
  Hyvää viikonloppua ja poitsulle paranemisterkut!
  P.s. Peukut tyroksiinikokeilulle. Milloinkas NE labrat on viimeksi katsottu?

  VastaaPoista
 3. Hyvä että ei ainakaan keuhkoemboliasta ollut kyse. Minäkin kyselen milloin on noita kilppariarvoja viimeksi katsottu?

  Meillä on verenpainemittari (miehen paineiden tarkkailua varten), kyllä se ihan hyvin tuntuu toimivan, olen sillä omiakin paineita välillä mitannut (mm. kun epäilin että paineet olisivat kovin korkealla kun huimasi yms., osoittautuikin että ne olivat matalalla ja siinä huimauksen syy).

  Paranemista pojalle! Tuntuu olleen kuumeilua liikkeellä, meillä selvittiin ilman kuumetta mutta poika on edelleen räkätaudissa ja yskässä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Adelhaid, Ärkoo ja Kitsune :)

  Labrat on otettu joskus toukokuun alussa ja taisipa oma lääkäri suositella rajua laskua silloin - laskin sitten vain yhden neljäsosan puolikkaan sijasta. Mutta tämä ahdistus on kyllä aika uusi asia.

  Laitoinkin sen kokispullon kuvaan ihan siksi, että kaikki varmaankin tietää, minkä kokoinen on puolentoista litran pullo - joten siitä sitä saa vähän osviittaa maissin korkeudesta ;) Tein taas miljuunaa hakua ja muuta kesken päivityksen ja niin jäi kuvakin kommentoimatta..

  Vähän niinkuin aavistelinkin, voisivat korkea leposyke ja hengenahdistus olla myös vajiksen oireita - mutta lähden nyt siitä ajatuksesta, että jos nyt liittyy lääkitykseen, niin kesällä sitä annosta moni tiputtaa ja talvella joutuu taas nostamaan. Palelua mulla kyllä on, jopa niin, että sydäntä ultrannut lääkäri epäili mulla olevan kuumetta, kun tärisin ja hampaat kalisi. Ei ollut kuumetta kun kotona mittasin. Palelu ja kylmät kädet viittaisivat enemmän vajisoireiluun.. Mutta sitten on taas nämä mummo-oireet, jotka sotkee tätä - onhan niitä kuumia aaltoja myös... Että kyllä se verenpainemittari nyt on hankittava, niin näkee mitä niille paineille ja sykkeelle tapahtuu.

  Pojalla on nyt kova räkätauti, mutta nyt on lämmöt pysyneet siinä 37,5 paikkeilla. Ainakin tämän päivän hauska touhupäivä (Taekwondo ym) salilla piti jättää väliin. Onneksi huomiset leffaliputkin on vain varauksessa eikä ostettu. Toy Storyn ehtii kyllä nähdä myöhemminkin. Ja kunhan se tulee myyntiin DVD:nä, niin aika moneen kertaan uskoisin ;)

  VastaaPoista
 5. Tee, kysynpä nyt vielä kauanko vikasta CEFistä taas olikaan (pari viikkoa?) ja mikä sulla on ollut viimeisin mitattu hemoglobiini? Mullahan leposyke huiteli yhdeksääkymppiä kun hemppa oli alimmillaan. Lääkäri sanoi että pumppu tekee ylitöitä kun koittaa kierrättää laihaa verta tarpeeksi nopsaan. Voisin kuvitella että jos sydämen pumppausvoima on merkittävästi alentunut, matalasta hempasta tulevat oireet vielä pahenevat kun pumppu ei parhaansa yrittämälläkään saa suonissa olevaa litkua liikkumaan riittävän vauhdilla.

  VastaaPoista
 6. CEF:fistä on nyt kolme viikkoa, mutta hemppaa en muista. Onkologi ei kuitenkaan mun hengästymistäni veriarvojen piikkiin laittanut, eikä Meilahdessakaan niin arveltu. Ehkä pikemminkin tuo korvienväliteoria oli lääkärin mielestä oikea.. Nyt on se verenpainemittari hankittu ja pitää seurailla niitä paineita ja sitä sykettä - lähtevätkö väärään suuntaan vai paranemaan yhtään. Nyt muistankin, mitä tk-lääkäri ehdotti tyroksiiniannokseksi - se oli vuoropäivinä 1 ja 1 1/4 nappia, mutta itse päätin jatkaa tasa-annoksilla ja muutenkin tuo 1/4 annosmuutos kerralla on turvallisempi juuri sydänoireita ajatellen..

  VastaaPoista
 7. Ei noissa kilppariarvoissa kovin nopeasti mitään tapahdu. Itselleni on vuosien (vuosikymmenien!) kuluessa vakiintunut annos 1 tbl 5 x viikossa ja 1,5 tbl 2 x viikossa, tasaisesti viikolle jaettuna. Sillä ovat labrat pysyneet jo pitkään ok., ~ kerran vuodessa kontrolloituna.
  Jos voisin aamulla olla lääkkeen jälkeen tyhjällä vatsalla pari tuntia, voisi annosta ehkä pienentääkin, mutta nykyiseen aikatauluuni tuollainen vehtaaminen ei sovi. Ne oikeat annokset on varmaan jokaisen itse haettava ihan vaan kokeilemalla ja labraamalla.

  VastaaPoista
 8. Juu, aika hitaasti nuo arvot normaalisti reagoivat, mutta ehkä tuo kortisoni on kuitenkin sotkenut nuo viimeiset labrat, kun olen just kortisonikuurien aikaan labrassa käynyt. Siis aivan kesken doketakselihoitojen (22.3.-24.5.). Tein juuri uuden päivityksen, jossa lainaan (ja linkitän) todella mielenkiintoista artikkelia kilppariin liittyen.

  VastaaPoista