C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Vihreitä ja ei enää niin vihreitä tomaatteja

>
Ensin kerron tomaattikuulumiset; Useampi raakile on jo lentänyt roskiin kun alkoivat muumioitua, mutta pieni lämmön lisäys keittiössä taisi muuttaa tilanteen kun peräti kaksi isoa tomaattia on alkanut ykskaks reilusti punertaa. Kypsytystavalla ei näyttäisi olevan tässä suurta merkitystä, sillä katossa roikkunut tomaatti on itseasiassa hieman punaisempi kuin tuo alunperin omenan seurassa keittiöpyyhkeen alla kypsytetty tomsku etualalla. Pyyhkeen sisällä tomaatit ovat kyllä säilyneet paremmin eli katossa roikkuneet ovat pilaantuneet nopeammin - johtuneekohan siitä, että ovat alttiina banaanikärpäsille - vaiko siitä, että pääsevät kuivahtamaan. Vaiko vähän molemmista.

Viimeisin yksittäinen kirsikkatomaatti on pihasta poimittu ja syöty vielä tällä viikolla. Se ei ollut vielä tummanpunainen ja kuusivuotias arvioi sen hyväksi mutta ei makeaksi. Kypsinähän nuo ovat olleet supermakeita. Mutta nyt ovat kypsät jo haljenneet omia aikojaan puskaan ja jääneet syömättä. En tullut myöskään pelastaneeksi enempää tomaatteja sisään, kun olin jo luopumassa toivosta niiden kypsymisen suhteen. Ensi kesäksi on poika jo toivonut oman pihan kurkkuja. Ja niitä porkkanoita pitää laittaa reilusti.

Mies tuossa yhtenä päivänä tiedusteli, että joko pian tiedetään onko nämä hoidot purreet. Hyvä kysymys! Hoitovasteesta kyseli Kirurgin lääkärikin ja eipä tuohon osaa itsekään muuta sanoa, kuin että kaiketi tässä nyt luotetaan Herceptinin ja antihormoonien pitävän sen pirulaisen kurissa. Ilmeisesti tämä mun kasvaintyyppini ei todellakaan hevin kuvissa näy, kun mitään kuvauksia ei ole luvassa. Tammikuussa on seuraava lääkärikäynti, josko sitä sitten kyselisi. Nyt pitää vaan luottaa siihen, että homma on hoidossa. Opetella sitä tässä&nyt-elämää, jota voi Sannan blogista ihastella ;) Eihän tässä elämässä ole kellään mitään takeita..

Punnituksessa on taas vähän huijauksen makua, mutta päällä on vielä muutakin kuin silmälasit ;) Karkkipäivä nimittäin vietetäänkin tällä kertaa punnituksen jälkeen.. Jossain vaiheessa tämä kostautuu, ellei oikeita tuloksia ala syntyä. Olen kyllä oikeasti vähän lisännyt kasvisten osuutta ja vähentänyt hiilareita. Ja eilen katselin ja vain katselin Cappucino-leivonnaista kahvilan vitriinissä niin, että mies arveli koko miinustuloksen johtuvan siitä kuolan hävikistä..

Sitä henkimaailman lääkitystä en ole vieläkään aloittanut, enkä ole kyllä enää varma aloitanko sittenkään. Olin siis jo valmis ajatukseen sinänsä, mutta en kertakaikkiaan koe, että mua henkisesti auttaa ainakaan se, että mun pitää taas panikoida mahdollisia kuumeita ja sotkea koko perheen elämä heti jos vähänkään sairastan :/ Lääkkeen vaikutus maksaan ja munuaisiin arveluttaa kaikkien näiden myrkkyjen jälkeen, mutta erityisesti se, että (erittäin harvoin) lääke voi aiheuttaa luuytimen toiminnan häiriötä. Eli jos tulee kuumetta, kurkkukipua, suun limakalvon haavaumia tai muita infektion merkkejä, pitäisi ottaa (taas) välittömästi yhteys hoitavaan lääkäriin... Mä olen niin väsynyt just tohon, että ei sellainen lisänappi kyllä mua auta, joka lisää stressiä ja paniikkia. Sitäpaitsi selosteessa ihan reilusti kerrotaan kaiken voivan mennä pahemmaksikin lääkkeen voimasta =P Vähän on vaikea motivoida itsensä napin nielemiseen.. Ja eivätkä nuo luustokivut ole vielä minnekkään kadonneet hoitojenkaan jäljiltä...

22 kommenttia:

 1. Punastuvaa tomattia :)

  PPP-projekti siis kehittyy hyvään suuntaan koko ajan. Minulta on pahin makeanhimo hävinnyt tässä viimeisen puolentoista kuukauden aikana. Riittää rivi suklaata (tai kaksi palaa). Tai yksi keksi. Ei tarvi siis niin paljoa kerralla kuin ennen. PPP-tulokseni tänään taisi olla -900g edellisestä. En jaksa kirjautua bloggeriin viedäkseni tietoa tonne Tilun palstatilalle. Huomenna sitten.

  Tässä ja nyt -elämästä. Siihen minä tähtään. Sen takia minulla on nää valtaisat mietintätuokiot ja ajatuspunnerruksetkin menossa. Aina vain selkeämmin näyttäisi tunnelin suu piirtyvän edessäni. Ponnistelen sitä kohti. Uskon vakaasti, että kuukauden päästä täällä kirjoittelee jo ihan eri ihminen. Koska en uskalla vielä ainakaan perustaa omaa blogia yleiseen jakoon, puran pikkaisen itseäni teidän kommenttilooriinne. Kiitos tilasta.

  Toivotan oikein mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitän Kiara :) Kiva, että kerrot kuulumisiasi edes kommenttiloorissa - mutta olishan mahdollista laittaa blogi salasanojen taakse ja kutsua lukijoiksi vain harvat ja valitut ;) Apusminäminä! Loistava PPP-tulos sulla taas!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut PPP-tuloksista! Mitä väliä, miten ne on saatu. Kiarallakin ihan mahoton vauhti.
  Mitä ihmeen "henkimaailman lääkitystä"? Ja eikö oletus ole, että hoidot ovat purreet ja nyt vain varmistellaan, vai miksi sinua vieläkin rääkätään. Kysyy nimim. Kärryiltä pudonnut.
  Kiitos uusista kuvista. Tomaatit on paljon söpömpiä kuin se rakkula ja näyttävät ihan syötävän hyviltä. Mites mun maissit?

  VastaaPoista
 4. Kiitän Ärkoo :)

  Ton lääkityksen olisi tarkoitus mm. vähentää mun ahdistusta. Mutta enpä tiedä.

  Kai se oletus on se, että hoidot on purreet - mutta useimmilla lienee myös joku kuvaus näiden myrkkyjen ja kärvennyksen jälkeen..?

  Tomaatit on tosiaan söpömpiä kuin rakkula ;) Maissit kököttää etanoiden herkkuna vielä - lehdet vaan harvenee alhalta käsin..

  VastaaPoista
 5. Tee. on mulla jo periaatteessa blogi. Tai kaksikin. Yksi salasanan takana nimineen kaikkineen. Toinen on julkinen, mutta vielä täysin aloittamaton. Sen otan käyttöön, kunhan jaksan. Ilmoitan kyllä.

  VastaaPoista
 6. Voih, kateellisena luen teitän ppp-tuloksia. ITselle nyt maistuu taas kaikki, ja jotenkin haluaa myös hemmotella itseään kun on niiiin hienosti jaksanut. Ehkä pitäisi keksiä jokin muu tapa hemmotteluun? Ideas? JA ehkä pitäisi itseltä myös kieltää telkun ääressä syöminen.

  Hyvin sinä tunnut pärjäävän ilman tuollaista sivuvaikutuksiltaan kyseenalaista lääkettä. Aina ne pitää punnita, hyödyt ja haitat. En kyllä mitenkään vastusta henkimaailman lääkityksiä, joskus ne todella ovat tarpeeseen ja niistä on apua. Juttelehan tohtorin tai hoitajan kanssa, mitkä sivuvaikutukset ovat oikeasti odotettavissa, ja mitkä ovat laitettu tuoteselosteeseen siksi että "jollakin on joskus mahdollisesti raportoitu..".

  Lunta odotellaan tänne lähipäivinä, kuka innokkaasti ja kuka vähemmän. Päivät hämärtyy ja kirkasvalolamppu pitänee kaivaa taas esiin. Soon kohta kaamos, kaverit! TSemppiä tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
 7. Ihmettelin tuota kuvausta, ei minulle ainakaan ole tehyt jälkeen päin mitään kuvausta. hoidot on olleet varmasti tehokkaat ja vieläkin rääkätään vuosi. Ja joku sanoo, että rintasyöpä on helppo syöp, eipä ajatele mitenkauan hoidot ja sen jälkeen annettavat antiestrogeenit joutuu ottamaan :(

  Mielialalääkitys on varmasti paikallaan jos siltaä tuntuu, pimeä aikakin tulossa.

  Nostan hattua, miten hyvin voi hillitä itsensä herkkujen edessä ja painokin tippunut hyvin. Itteä ärsyttää vatsamahamakkara, kyllä lähtee, kun hoidot on ohi. Tsemppiä viikkoon.D

  VastaaPoista
 8. Hei Tee ja PPP:t
  Meikkä - 500 g eli nyt olis elopainoa 84,9 kg. Syöty on viikonloppuna hyvin. Olen jättänyt arkipäivän pullat pois ja korvannut ne leivällä ja omenahillolla. Leivän päälle laitan öljyä. Kasviksia ja hedelmiä ja vettä. Siinä meikäläisen paketti ja välillä sitten "oikaistaan" ja syödään mitä lystää ; )
  Mun iho on nyt tosi punainen - olkapää ja kaulan alue ja rinta --- Ceridalia menee PALJON. Hyvä, että mietiskelet lääkkeen hyöty/haitta -suhdetta. Jos oikein kovasti ahistaa, niin lääkitset itteäs ! Meidän on nyt pilkottu, myrkytetty ja poltettu ja ollaan jälkimainingeissa ... syöpäpirulaiset pitäis olla huitsin nevadassa ja OVAT ! Nyt ollaan niin "terveitä" kuin ikuna voidaan ; ) Sinä lähdet perheen kanssa Englantiin joulukuussa - ihanaa ! Mietin vielä - irtisanomisaikanasi alkoi sairastaminen; irtisanomisaika on vielä työsuhteessa olevaa aikaa ainakin mun mielestä. Kiaraan viitaten, kiitos, että ymmärrätte, että maailmassa on ainakin yksi pirtsikka, joka ei noista blogihommeleista ymmärrä, ihailee vaan teidän muiden kauniita ja mielenkiintoisia sivuja ihan simona ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 9. Kiva että poika esittää jo kasvistoivomuksia ens vuodelle, uusi kausi tähtäimessä siis kun tomskut on syöty ! Eihän tässä kauan mene, kun on jo vuodenvaihteessa siemenluetteloiden ja uusien suunnitelmien aika !

  Kysymys, onko hoidot purreet vai ei, herättää ajatuksia. Voi kunpa voisikin sanoa aina, että ohi on. Mutta puoli ruokaa on myös siinä, että uskomme että näin on, OHI ON !

  VastaaPoista
 10. Kiitokset Kiara, Tiina, Olga, Pirtsikka ja Betty :)

  Hyvä vaan että Tiinalle ruoka maittaa. Ja toivottavasti Olgalle myös. Minä hillitsin itseni kyllä leivoksen edessä - mutta jädeä ja suklaata on tullut syötyä..

  Hyvä pointti Pirtsikka - en tosiaan uskalla omin päin täyttää edes työttömyyden alkamispäivää.. Kiva se olis sunkin blogia seurata ;)

  Ilmeisesti tuo kuvaaminen hoitojen jälkeen ei olekaan mikään vakikäytäntö. Ja sitä mielialalääkitystä jään vielä miettimään..

  Uutta kasvukautta odotellessa ;) Ja tammikuussa vietetään ne pikkujoulut, joiden suunnittelu- ja kutsupuolen lupasi Sanna ottaa harteilleen :) Kiitos Sanna! Tuun tietenkin suunnittelupalaveriin, jos kutsu käy ;)

  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 11. Ei ole käytäntö tuo loppukuvaus ei. Minulla kuvattiin ja ultrattiin vasta vuosi diagnoosista ja sitten kerran vuodessa toistaiseksi, ellei aihetta muuhun ilmaannu.
  Jos kovasti ahistaa, niin voihan niitä "henkimaailman" lääkkeitä kokeilla. Vaikutusta tosin joutuu odottelemaan 2 - 4 viikkoa. Pääseehän niistä eroon, jos tuntuu hyödyttömiltä. En minäkään ihan pieneen vaivaan noita aloittaisi, mutta toisaalta, miksi kärsiä jos apua on saatavilla?

  VastaaPoista
 12. Tee, ymmärtääkseni yleensä ei ole kuvauksia - ei ollut mullakaan, vaikka hoitojen mittaan kuvattiin moneen kertaan. Niin että aika tyhjän päälle sitä kyllä tunsi jäävänsä, varsinkin kun sytojenkin loppumisesta oli mulla jo muutama kuukausi ja oli peloteltu sillä että jos leikkaus viivästyy, tarvitsee lisää sytoja. Mutta kai tässä lähdetään siitä oletuksesta liikkeelle että kaikki on ok kun hoitomankelista on menty läpi.

  Mitkä ihmeen henkimaailman lääkkeet tuommoisia sivuvaikutuksia tehtailee? :o Enpä ole mokomista sivuvaikutuksista ikinä ennen kuullut. Eli jos ne on vain nuo sivuvaikutukset jotka arveluttaa, niin sitten voisi ehkä kysyä toista lääkettä?

  VastaaPoista
 13. Kiitän Ärkoo ja Kitsu :)

  Ehkä kysyn toista lääkettä sitten kun on lääkärille aika - ja etsin ensin tuoteselosteen netistä ja vasta sitten ostan lääkkeen jos uskallan.. Psykososiaalinen hoitaja haluaisi ensiviikolla kuulla, onko napit auttaneet. Hän niitä hyvin lämpimästi suositteli - ei mitään tiettyä tosin. Tämän nimi on Mirtazapin Orion ja varoituksia on pitkä lista - myös mm. sydänsairaus tai matala verenpaine mainitaan syiksi olla erityisen varovainen...

  VastaaPoista
 14. Kiara - the aloittelija12. lokakuuta 2010 klo 9.55

  Hmph, tämä Bloggerimaailma on minulle uusi. Rajasin uuden blogini sellaiseksi, että vain kutsutut pääsee sitä lukemaan. Miten saan kutsuttua sinut Tee sinne? En jotenkin löytänyt osoitettasi mistään. Ja vaatii kait gmail-osoitteen.

  VastaaPoista
 15. Kiitän Kiara :) Nyt mulla on ihan vartavasten perustettu uusi säkäri: teehki@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Tee, vilkaisin tuon mirtazapinin lääkeinfo.fi:sta, ja ymmärsin että huoleen on syytä vasta jos tulee "selittämätöntä" korkeaa kuumetta (siis ilman flunssaoireita), ja että tuo sivuvaikutus on joka tapauksessa erittäin harvinainen. Ainahan noissa lääkeselosteissa on pitkät varoitukset ja listat sivuvaikutuksista (jos olet joskus katsonut thyroxinin selostetta, kaikkea jännää siitäkin löytyy).

  VastaaPoista
 17. Tsemppia painonhallinta urakkaan!

  Noissa mielialalaakkeissa auttaa, jos voi itse olla varma, etta luottaa laakkeeseen. Vaste laakkelle, kun tulee vasa 2vko-1kk paasta. Mulle tuli sitalopraamista annoksen noston yhteydessa ahdistusta, mutta kun tiesin etukateen odottaa niin jaksoi muutaman paivan karvistella. Nyt tuntuu, etta laakkesta on ollut enemma apua kuin haittaa. Kannattaa keskustella hoitajan tai laakarin kanssa sivuvaikutuksista, etta mitka niista oikeesti on yleisia ja mitka niita joita on todettu yhdella miljoonasta.

  VastaaPoista
 18. Kyllä kaikilla lääkkeillä on sivuvaikutuksia, ei ne muuten lääkkeitä olisikaan. Jos niiden selosteita alkaa ulkoa opettelemaan, niin takuulla saa kaikki oireet. Tee mieluummin niin päin, että luet vasta sitten, jos jotain ilmenee. Näin neuvoi lääkärini ja huomasin, että oikeasti parempi niin.

  VastaaPoista
 19. Kiitän kommenteista :)

  Tyroksiinin kohdalla ei voi juuri muuta arpoa kuin oikeaa annosta ja taas vaihteeksi mietinkin, että onko se aika nostaa takaisinpäin.. On toki mahdollisuus yrittää korvata tyroksiini niillä eläinperäisillä napeilla. Mutta taas kerran - kun se vajiskin voi aiheuttaa myös näitä henkimaailman juttuja, ääääh!

  VastaaPoista
 20. Tulin toivottamaan mukavaa viikonloppua! Ja samalla tietysi pinkkiä päivää.. katsellaan tämä päivä maailmaan vaaleanpunaisten lasien läpi kauas tulevaisuuteen:)

  VastaaPoista
 21. Kiitän Tiina ja mukavaa viikonloppua teille myös :)

  VastaaPoista