C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

torstai 7. lokakuuta 2010

Työttömän arkea ja grillikylkeä

Työtön on nyt ilmoittautunut Työkkärin osoittamalle kurssille "Tehokkaasti työelämään", jolle pääsy pitäisi huolen siitä, että ohjelmaa olisi koko Marraskuulle. Ja jos hyvin käy, niin sitä ennen olisi neljän päivän kotisivujen peruskurssi, jonka järjestää HeTy (Helsingin Työttömät) ry. Ja jos joku vielä järjestäisi kirjoittamisen alkeet, kun menee kirjaimet ihan skeasiin. Pääsisinköhän eskariin, kun en ole sitäkään vielä käynyt..

Myös ansiopäivärahahakemuksen täyttämisen aloitin, todetakseni taas, että tämä oma työttömyys- ja sairaslomakuvioni on niin kimurantti, että en itse uskalla täyttää kuin perustiedot siihen ja loput saa luvan ammatti-ihminen liitossa neuvoa. Rahatilanne on nyt niin epävakaa, kun ei tiedä koska sitä itse seuraavan kerran saan, että vain hammaslääkärin uskalsin varata, vaikka silmälääkäriinkin olisi syytä päästä ja uudet ikäihmisten lasit pitäisi saada - kun ei näillä vanhoilla näe enää liikenteessä saati lähelle.

Tänään posti toi "XSADE LOPPUARVIOn" ja siinä mainitaan, että hentoa punoitusta näkyy. No, nyt on kyllä jo kunnon grillikylki ja reilu rusotus yltää soliskuoppaan ja kaulalle asti. Rakkulakin alkoi täyttyä uudelleen, mutta tällä kertaa painelin sitä pumpulipuikolla tyhjäksi. Kai sitä pitää alkaa viritellä vaatetta tähän rasvakerroksen päälle ja lähteä eskarilaista hakemaan. Onneksi on viikonloppu jo lähellä :)

23 kommenttia:

 1. Kas kun ei "kaunis hoitotulos" siinä XSADE LOPPUARVIOssa! Kyllä minäkin sitä rakkulaa puhtaalla painelisin ja pitäisin tyhjänä, kunhan muistat että siinä on bakteerin mentävä reikä nyt.
  Minäkin kävin kotisivukurssin työväenopistossa jokin vuosi sitten ja tein sisarelleni sivut (http://www.ritannauhanappi.com/). Itse tykkään kuitenkin blogista enemmän. On jotenkin helpompi. Mutta kiva, että on ohjelmaa ja kiinnostavaa tekemistä. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Tänks Ärkoo :) Joo, siitä arviosta puuttuu, että hyvältä näyttää - lukee vaan, että sädehoidettavan alueen iho on hyvin kiinni ;)

  Toimivat sivut oot väsännyt :) Tuo kurssi voisi avittaa myös työllistymistä, sillä jonkinlainen nettisivujen päivitys kuuluu nykyisin oman alani hommiin aika usein. Ja voisin kuvitella sen olevan ihan mielenkiintoista.

  Hyvää loppuviikkoa sulle ja muille myös!

  VastaaPoista
 3. Uhhuh, ei käy kateeksi tuo paperisota. Miten mahtaa olla, lasketaanko sairasloma kun arvioidaan oikeutta ansiosidonnaiseen..? Tätä olen miettinyt kun itselläkin on hyvin suurella todennäköisyydellä ensi vuoden puolella työttömyysjakso edessä...

  Mulla alkaa vihdoin olla sädehoidetun alueen iho kesinyt kokonaan. Pitkään näytinkin nahkaansa luovalta käärmeeltä.

  VastaaPoista
 4. Kotisivukurssi olisi kiva ! Hmm... palkkaanko sitten sinut ja rk:n tekemään mulle kukkasivut : )
  Kuulostaa vaivalloiselta tuo paperisota, toivottavasti saat apua jostain jos on tarvis. Muista vielä hoitaa grillikylkeä !

  VastaaPoista
 5. Kiitän Kitsu ja Betty :) Olen kyllä sitä mieltä, että joku saa palkkaa siitä, että tietää ja neuvoo nää kiemurat - ja joku toinen siitä, että löytää ne virheet niistä hakemuksista.. En saa ikinä rahaa, jos yritän itse tuon täyttää ja se tulee muutaman kuukauden välein hylättynä takaisin... Todellakin toivon, että en menettänyt oikeuttani ansiosidonnaiseen sairastamalla väärään aikaan!

  VastaaPoista
 6. Huhui, lomakkeet on kamalia. Itse olen elämäni aikana hakenut joskus opiskeluaikana soskusta tukea, opintotukea ja siihen asumislisää, työttömyyskorvausta, Kelalta asumislisää, äitiyspäivärahaa ja kotihoidontukea sekä kuntoutustukea. Nuokin on olleet minun aivoille kimurantteja kuvioita. Tämän hetkisessä työssäni olen kolmesti reilun vuoden sisään ollut yt-neuvottelujen kohteena ja onnistunut säilyttään työpaikkani. Joten lomakkeitten täyttöä siltä osin en ole kokeillut. Ainakaan vielä.

  Hienoa, että tohon hommaan saa apua jostain.

  Ja hienoa, että olet löytänyt kaikenlaista puuhaa itsellesi :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä byrokratian kiemurat ovat niin monimutkaiset, että ei niistä kukaan saa selvää. Hyvä jos on tekemistä kurssin muodossa ja siitä on tietty hyötyä myöhemminkin. Kaikkien tukiasioiden kanssa onoltava tarkkana, että kaikki menee oikein. On se väärin, että kun on siras pitää vielä jatkuvasti miettiä rahatilanetta tai siis sitä ettei sitä ole :(

  Toivottavasti saat grillikyljen rauhoittumaan, rakkulan kanssa tarkkana, ettei tosiaan pääse bakteerit yllättämään.

  Sinullahan alkaa nyt kuun puolivälissä herceptin? Vuoden verran kolmaen viikon välein? Nyt näyttää olevan suuntaus vuoden hoitoihin.

  Pidä lippua korkealla, hyvää viikoloppua sinne :)

  VastaaPoista
 8. Kiitän Kiara ja Olga :)

  Kiara, hyvä juttu että olet saanut pitää työpaikkasi :)

  Herkku alkoi jo 3.9. ja jatkuu kolmen viikon välein sen vuoden verran, jos sydän kestää. Seuraava käynti Kardiologisella polilla on 23.11. Otan edelleen lähes päivittäin niitä "sydänlääkkeitäni" (Q10, L-Karnosiini, Magnesium, ♥-kalaöljykapselit ja D-vitamiini). Tosin ennen ja jälkeen portinlaiton pidin vähän paussia.

  Mukavaa viikonloppua kaikille :)

  VastaaPoista
 9. Nuo paperisodat on kyllä kimurantteja!! Olen kanssa täytellyt joskus kelan papereita ja niihin tarvitsisi joskus jonkun kela-suomi-kela sanakirjan (anteeksi TILU).
  Sama on, jos joutuu taistelemaan vakuutusyhtiön kanssa, tarttee vääntää asiat rautalangasta.
  Kaikista "hauskin" oli vuorotteluvapaaseen liittyvä hakemus, missä selvitin suhdettani Ukko-Kullan yritykseen... en olisi ilman neuvontapuhelinta osannut sitä ikinä täyttää oikein... Kuka ihme niitä lomakkeita keksii!?

  Pikkujouluista. Sovittaisiinko päivä tammikuulle? Ja alettaisiin vain järjestämään kyseistä ilottelu-tapahtumaa? Tammikuussa olisi varmasti kaikille vähemmän touhottamista? Ja siihen olisi aikaa, jotta kaikki saisi menonsa sovittua.

  VastaaPoista
 10. Joo, tammikuu. Mullakin on ehkä vara matkustaa paikalle - toivon ma. Aivan sama onko Tre vai Hki, pitkä matka täältä on kuitenkin.

  VastaaPoista
 11. Kiitän Sanna ja Kiara :) Tammikuu on varmasti helpompi pikkujoulukuukausi ;) Mulla ei ole mitään tietoa tammikuusta vielä, joten oikeastaan kaikki muu käy paitsi uusivuosi - joka tuskin muillekkaan sopisi..

  Olin "ensimmäinen laatuani" Kelassa sekä asiaani hoitaneen virkailijan että häntä puhelimessa avustaneen henkilön kohdalla, kun sairasloma itseasiassa alkoi jo irtisanomisaikana - joten eipä ole tämä työttömyyden alkamispäivä ja mahdolliset omavastuutkaan vissiin siitä helpoimmasta päästä..

  VastaaPoista
 12. Tammikuu kuulostaa hyvältä "pikkujouluajalta". Jouluun vielä jotenkin liittyisi loppiainen tai Nuutti. Minne mahdollisimman moni helpoiten pääsisi? Vai vievätkö kaikki tiet Helsinkiin? Tampereelle? Turkuun? Ouluun? Kuopioon? tai peräti Vihtiin? Ehdotan Hesaa, mutta mikä vaan käy, jos on viikonloppu.

  VastaaPoista
 13. Pikkujoulupaikasta: joku paikka, jonne pääsee junalla helposti/helpohkosti. Olisi toiveeni. Oulu toki minulle olisi helpoin, mutta suurimmalle osalle kaukana?

  VastaaPoista
 14. Vihtiin ei tuu junia :D
  Miten toi Tampere kuullostaisi?
  Koska "etelän"porukka voisi hieman lähestyä tuota "pohjosen"porukkaa!? Tampereelle pääsisi helposti junalla ja siellä on halpa Omppuhotelli kanssa, jos yöksi sitten jää :)

  Heitän päiväksi tästä näin vain: lauantai 8.1.2011

  VastaaPoista
 15. Varaan lauantain 8.1.2011 pikkujouluille ja lähden ainakin Tampereelle, jos joku sinne kemut järjestää :)

  VastaaPoista
 16. Hih, jos joku sinne kemut järjestää?! Mehän oltiin hei SE pikkujoulujen järjestelykomitea :D

  VastaaPoista
 17. Juu-niin, mutta hyvä jos kykenen Helsinkiin jotain järkkäämään..

  VastaaPoista
 18. Ollaan niin kovia kälättämään, että siinä paljon muuta ohjelmaa tarvita! Hyvää ruokaa tietty, juomasta nyt puhumattakaan. Konsertti? Teatteri? Näyttely? Hieronta/hemmottelu/kasvo/käsi/jalkahoito? Kunhan nyt heittelin jotain.

  VastaaPoista
 19. Eiköhän tosiaan kannata ihan satsata sellaiseen paikkaan, jossa syö ihan mielellään ja kuulee puheen. Vaikka niin ihanalta kuulostaakin hieronnat, kasvo- ja muut hoidot.. Ja teatterit sun muut :) Me pääkaupunkiseudun pallopäät voitaisiin kyllä joskus lähteä yhdessa katsomaan Stand Uppia, näytelmän tai näyttelyn..? Mutta isommassa tapaamisessa olis kiva vaihdella kuulumisia - ehkä joku kabinetti olis kiva? Ja sitten loppuillasta voisi suunnata vaikka johonkin muualle jos on lähtijöitä..

  VastaaPoista
 20. Kabinettia äänestän - ja hyvää ruokaa. Toivon totisesti, että pääsen. Tampere passais siinä mielessä, että sieltä voisin saada ilmaisen yösijan ystävältä. Helsingistä en tunne ketään ;) Tai siis tunnen, mutten sellaisia, joille kehtaisin sanoa, että tääpä tulis yöksi, muttei viihtyis teän kans. Tällä hetkellä väittäisin, että tuo viikonloppu passaa.

  VastaaPoista
 21. Suljettu tila :) Passaa!
  Mä voin miettiä jotain kivaa ja laittelen vaikka virallisen kutsun blogiini jossain vaiheessa. Ilmottautumiset sitten mulle, jos vaan Teelle passaa?

  VastaaPoista
 22. Kiitos Sanna :) Passaa todella hyvin! Sulla on varmasti aika hyvä näppituntuma ravintoloiden suhteen - samaa ei voi sanoa musta..

  VastaaPoista
 23. Pikkujoulu tammikuussa kuulostaa kivalta. :) Silloin pitäisi mullakin oleman paremmin aikaa.

  VastaaPoista