C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

perjantai 29. lokakuuta 2010

Ensimmäinen työttömyyskorvaus

Olinpa riemuissani, kun sain nyt jo ensimmäisen päätökseni liitosta. Mutta summan nähtyäni olinkin sitten jo järkyttynyt. Ei mennyt kai ihan putkeen tuo hakemukseni sittenkään, vaikka kahdesti kävin luukulla asioimassa.. Täytyy ainakin tutkia, pitääkö olla yksinhuoltaja saadakseen lapsikorotuksen vai onko se kohta jäänyt vain täyttämättä. Myös tuo muutosturva on jäänyt itseltäni hämärän peittoon - astuuko se voimaan vasta kun aloitan kurssin.. Ja kuinka pitkä työuran on oltava, että voi saada korotettua ansio-osaa... Ja sitten se, joka summaa eniten rokotti, oli omavastuu. Saan siis työttömyyskorvausta nyt peräti neljältä päivältä. Joka sentti tulee kyllä tarpeeseen.

Ne kalliit silmälasinikin (joihin ei olisi varaa) sain tänään ja nyt sitten opetellaan käyttämään kaksitehoja. Hyvä uutinen oli se, että sainkin yksitehokotilasit kaupan päälle :) Otin kuusivuotiaan mukaani optikolle ja siellä sitten väännettiin kättä kakkoslasieni sangoista. Melkein väännettiin jo sankojakin.. Lopputulos on kompromissi ja niitä laseja tuskin moni huomaakaan uusiksi. Jos olisin ollut liikenteessä yksin, olisin päätynyt edestä punaisiin erikoisenmallisiin sankoihin - mutta edes väsytystaktiikka ei saanut kuusivuotiasta suostumaan niihin.. Olen siis varsinainen kasvattaja... En sentään valinnut niitä tavallisen näköisiä punaisia, jotka poika oli mulle valinnut ;)

Onneksi on viikonloppu edessä ja luvassa on mm. käynti Sirkuksessa :)

Vallan ihanaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. työttömyyskorvauksen lapsi korotuksen saa vaikka ei olisi yksinhuoltaja. Eli jos on jäänyt saamatta, soita ja hae sitä sen takautuvasti muistaakseni kuusikuukautta. Omavastuu on tosi kurja juttu aina työttömyyskorvauksessa, kun muutenkin jo on rankotaan vähäisillä tuloilla ja vielä 7 arkipäivää, niin saa mitään rahaa. Onneksi tämän jälkeen korvaus tulee neljän viikonjaksoina, mikäli muistaa vielä ajoissa hakemuksen.

  Kävin tänään myös sovittamassa uusia silmälaseja, jäi vielä hautumaan. Täytyy viedä ukko katsomaan ja arvosteleen.

  Onneksi on viikonloppu ja Teillä sirkus, meillä naisten ilta.

  VastaaPoista
 2. Aikamoiselta viidakolta kuulostaa työttömyyskorvauksen hakeminen. Tai minkä vaan korvauksen hakeminen, ja oon siinä uskossa, että mitä et osaa pyytää, niin sitä et saa vaikka sinulle kuuluisikin. Toivottavasti saat asiat kuntoon, kysy, kysy ja kysy ! Ihanaa viikonvaihdetta ja kivaa sirkusta !

  VastaaPoista
 3. No höh, kurjaa että työttömyyspäivärahapäätöksessä oli vajavaisuuksia. Mutta hyvä sentään että edes jotain tuli...

  Hauskaa sirkusta!

  VastaaPoista
 4. Hulvatonta sirkusta !!! Byrokratia on kyllä semmosta, että tarvii olla varsinainen Einstein pärjätäkseen. Lapsikorotus pitää tulla ehottomasti !
  Onnittelut uusille laseille ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 5. Minä en varmasti blankettien täytöstä selviäisi! No tietty oppisihan sitä, jos rahan tulo olisi siitä kiinni, että osaa laittaa ruksin oikeaan paikkaan. Pojalla onkin sitten varma maku jo, kun noin pontevasti ottaa kantaa sinun ulkonäköösi! Asenne ainakin on kohillaan.
  Miten ne webbisivuharjoitukset sujuvat?
  Voi hyvin ja viikonloppuja!

  VastaaPoista
 6. Kiitän Jaana, Betty, Kitsu, Pirtsikka ja Ärkoo :)

  Harmittaa vääntää tätä päätöstä, kun se niin ystävällisesti kiireesti käsiteltiin :/ Mutta minkäs teet, on se nyt selvitettävä kun tästä riippuu varmasti aika pitkän ajan tulot..

  Miehelle kun eilen näytin ne villit rillit, niin hän olisi niistä kyllä tykännyt. Olen minä onneton, kun kuusivuotias päättää mun silmälaseistani.. Tosin yksi hyvä puoli on siinä, että päädyin niihin tukevampiin pokiin - ne toiset olis voineet hajota helpommin kun nukahdan kesken teeveen katselun ;)

  Ärkoo - peruin sen kurssin, kun jäin alkuviikoksi pojan kanssa kotiin, kun oli taas kuumetta. Kuusivuotiaalla olisi mulle jo "tilaustöitä", mutta ensin pitää päästä kursseille. Aika visuaalinen ja omapäinen tapaus meillä täällä on ;)

  Sirkus oli mukava ja sitä ennen vielä herkuteltiin Pizza Hut:issa. Mieskin oli mielestään sirkuksessa ensimmäistä kertaa.

  Myös Hesessä tuli käytyä tällä viikolla.. Ja pian on aika kuulla Wii:n lahjomaton tulos...

  VastaaPoista