C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 4. lokakuuta 2010

Rakkula kuvan kera

Että tälläisen vesikellon olen tuohon teipin reunaan onnistunut "hommaamaan". Ei siitä kaiketi ole syytä huolestua, saati ottaa yhteyttä mihinkään, eihän?

18 kommenttia:

 1. Rakkula pitäisi varmaan tökätä rikki steriilillä neulalla. Se varmaan puhkeaa muutenkin hankauksessa. katsottava ettei tule tulehduksen merkkejä. Suojattava jollain taitoksella. Käy ihmeessä näyttämässä jossain, jos vähänkin tuntuu siltä tai alkaa näyttämään tulehtuneelta. Oliko sinulla muuten ikinä syojen aikaan sammasta suussa tai siihen viittavaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitän Olga :) Oli mulla sitä sammasvaivaa, mutta mielestäni se pysyi kurissa ihan puolukkamehukurlauksilla - kuinka niin..?

  VastaaPoista
 3. Eilen oli kieli paksuna vaaleaa katetta. Harjasin hammasharjalla kieltä ja puolukkaa käytin minäkin. Kun ei makuasti kunnolla pelaa sokeroimaton puolkukkasurvos menee hyvin alas, pidin sitä aina välillä kielen päällä ja helpotti.

  VastaaPoista
 4. ei mitään käryä tuosta rakkulasta, mutta jos vaan aikaa on, niin menisin kyllä hoitajille näyttämään tai ainaski soittaisin ja kertoisin ...
  pirtsikka

  VastaaPoista
 5. Kiitokset Pirtsikka :) Homma jää nyt ainakin huomiseen, ellei mitään hälyttävää tapahdu..

  Olga, käytin myös hellävaraista hammastahnaa (Salutem) ja jonkun verran myös Biotene oralbalance -geeliä suun kosteuttamiseen varsinkin doketakselin aikana. Niistä on kai enemmän hyötyä suun haavautumien ehkäisyyn, mutta saattoi auttaa sammaksenkin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Ilkeän näköinen rakkula, toivottavasti paranee pian ilman mitään tulehduksia. Kaikkea sitä pitää sattua ihmisen vaivoiksi, harmi.

  VastaaPoista
 7. On niin pinkeän näköinen rakkula, että varmastikin puhkeaa itsestäänkin. Onkohan tuohon kohtaan laitettu puudutuspistos?

  VastaaPoista
 8. Tuo Tilun ehdotus puudutuspistoksesta kuulostaa mahdolliselta. Mullekin tuli mieleen että olisiko jokin saanut sädehoidon ärsyttämän ihon reagoimaan noin. Joillekinhan saattaa tulla ihan säteistä vesikelloja, ja sädetyksen vaikutus jatkuu vielä viikon verran hoitojen päätyttyä ikään kuin säteitä annettaisiin edelleen, tai näin mulle ainakin sanottiin.

  VastaaPoista
 9. Jeps mulle sanottiin myös kuten Kitsunelle, että jatkuu ihon reagointi säteiden jälkeen ja voipi olla ihan kaksikin viikkoa vielä ihossa muutoksia. Mulla on yksi viikko mennyt ja vielä on tuo Tilun aikanaan mainitsema silitysraudan jälki rinnassa ärhäkän punainen ja jotain pientä näppylää esiintyy. Toivottavasti rakkula puhkeaa oma-aloitteisesti !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 10. Voihan vesirakkula. Kävitkö näyttämässä?

  VastaaPoista
 11. Kiitokset kaikille :) En vieläkään ole tehnyt asialle mitään ja rakkula senkun kasvaa - josko jo huomenna, kun on poikakin menossa taas päiväkotiin ja eskariin..

  Mulle myös sanottiin, että iho voi kaksikin viikkoa vielä käyttäytyä niin kuin saisi säteitä joka päivä. Portti laitettiin ei-sädetetylle puolelle, kun ei sitä olisi tuohon grillikylkeen voinut vielä millään laittaa..

  VastaaPoista
 12. Mars näyttämään rakkulaa, ei tuo nyt ihan asiaankuuluvalta vaikuta ja ties minkä infektion siitäkin vielä saa...

  VastaaPoista
 13. Kiitän Kitsu :) Menen huomenna sinne osastolle esittelemään tuota.

  VastaaPoista
 14. Joka näppyyn pitää meikäläisten tautihistorialla suhtautua asiaan kuuluvalla vakavuudella. Näytähän näppysi asiantuntijalle!

  Tutulta näyttää muuten;) Minulla tosin iho suljettiin jatkuvalla piilo-ompeleella, ei näy pistot päälle. ITse portti kyllä pullottaa ihon alta niin, että paidan kaulus taas vähän kiristyi.. Kovin avokaulaista ei kyllä tähänkään saakka ole voinut näiden irto-osien kanssa käyttää..

  Mukavaa syysviikkoa.. joka on karannut jo kohta puoleen..

  VastaaPoista
 15. Kiitän Tiina :)

  Takana reissu Kirurgin osastolle ja vesikello puhkaistu asiantuntijan (hoitajan) toimesta - peräti lääkärin läsnäollessa :) Sain oikein hyvää ja kiireetöntä palvelua lääkärinkansliaksi nimetyssä suunnilleen liinavaatevaraston kokoisessa huoneessa, jossa siis lääkäri oli läsnä sattumalta. Hyvältä näyttää myös vesikello puhkaisun jäljiltä, kuulemma ;) Kun oli leppoisa tunnelma, en malttanut olla kertomatta, että me "potilastoverit" ollaankin sitä naureskeltu, että tuo silvottu ja poltettu rintakin näyttää kuulemma aina vaan hyvältä..

  VastaaPoista
 16. Hyvä kun menit hoidattamaan vesikellon pois, puhkaisuhan se on paras keino, ettei ala tuletua tai tulla muuta ongelmaa :( onhan noita ongelmia ja vaivoja jo muutenkin näissä piireissä, leppoisaa viikon jatkoa sinne päin :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos Olga :) Onni onnettomuudessa oli se, että en ole enää sytokuurilla. Leppoisaa viikon jatkoa sinne ja muille myös :)

  VastaaPoista