C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

perjantai 4. kesäkuuta 2010

Perheenlisäys


Laitetaanpa taas isoja kuvia, kun ei ole hirveästi asiaa ;)

Perheenlisäys koskee kuvan tikkusiilipariskuntaa, joka on poitsun mukaan "jo siinä iässä" ja niinpä emme päässeet kukkakaupasta pelkillä "open" läksiäiskukilla, vaan söpö pikkusiili oli saatava myös tälle suloiselle pariskunnalle. Vielä ei kai ole aika keskustella lapsensaannin vaikeuksista...

Kun eilen hain poikaa päiväkodista, oli pyörän kyydissä uusi suloinen tyttö ja ihastusta ilmassa :) Tähän asti olen yrittänyt selittää, että ei pidä vielä sitoutua liian vakavasti ja ettei viisivuotiaan lupaus naimisiinmenosta ole sitova.. Mutta entäs kuusivuotiaan..? Myönnettäköön, että äidin mielestä tuo aikaisempi ihastus on ehkä hiukan turhan tempperamenttinen - välillä rakastaen tulisesti ja välillä vihaten vähintään yhtä tulisesti... Ja meidän poikaraasu on ollut siinä sitten ihan hädissään kun tuo vihanpuuska on yllättänyt. Ehkä on vähän liian aikaista joutua moiseen pyöritykseen kuitenkin.

Maissi näkyy jo ilman suurennuslasia ja ruukkusalaatti puskee jo uutta lehteä. Kukista yksi ei näytä menestyvän ja pitää kokeilla uutta kylvöä. Nimittäin Kesäraunikin siemenistä vain yksi on itänyt ja sekin alku näyttää aivan näivettyneeltä jo. Paprikasta suoraan otetut, ilmeisesti liian tuoreet siemenet eivät näytä itävän ollenkaan. Kaikki muu on ainakin itänyt, mutta kasvu on hidasta ja ihme on, jos niistä joskus satoa saadaan. Mutta onhan niitä kiva seurata kuitenkin :)

Ja lopuksi kerron teille varsin mielenkiintoisesta piirroksesta, joka oli kuusivuotiaan mielestä hauska. Hmph! Ensin poika piirsi äidin naama nurin päin, sitten isän - pussailemassa "mimmiä"! Tähän poika sai idean, kun oli kuullut, että iskällä on töissä joku "mimmi" opetettavana...

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Yksi kuva kertoo enemmän kuin... oliko se tuhat sanaa? Söpö tuo siiliperhe, ei ihme että tarttui poikanen mukaan. Jännittävää maissinkasvatusta, tässä jo odottaa milloin sieltä ensimmäinen corni poksahtaa. Kivaa pojalle ja perheelle.
  Meillä huomattiin lapsen luontotietoiseksi kasvattamisen tarve, kun hän kysyi n. 6 vuotiaana, että "mistä nuo (undulaatit) saa pienemmälle". "Huppu päälle" -vastauksen lisäksi siitä seurasi mm. perunan kasvatusta kukkapenkissä. On yritetty, joo, mutta tekniikka vei.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi miten söpö siiliperhe! Vai että ovat jo siinä iässä. :D

  VastaaPoista
 3. Moi Tee !
  Olin ekassa cefissä. Emend 1 tuntia ennen sytoja, päivällä 2 Primperan ja illalla 2 Primperan. Tänä aamuan Somac - vatsansuojalääke ja siitä tunnin päästä Emen N:o 2. Kitsunelta sain vinkin kysellä sairaalasta ton Emendin perään ja oli tosi hyvä, siis siinä suhteessa, ettei ihan tarvinnut pöntölle asti kiiruhtaa. Etova olo oli ja nukutti niin perusteellisesti ONNEKSI ! Vessassa juoksin pissalla koko yön ja join aina silloin myös vettä. Tänään on parempi. Ei heitä nuppi silleen kuin Taxoteressa.
  Ai niin - sairaalassa antoivat 6 pilleriä kortisonia ennen pahoinvoinnin estotiputusta. Kysyin sitten niistä 10 kortisonipilleristä, jotka mulla on kotona, että jos oikein pahaksi heittää,voisinkohan niitä ajatella... hoitaja sanoi, ettei missään nimessä ja että vain nämä kortisonit, jotka he antavat on ok. Tiedä sitten häntä, miten muualla neuvovat.
  HIENOT ISTUTUKSET ; )
  Siiliperhe on ihastuttava ; ) ja teitin sälli, nyt jo styylaa ; ) kakarat on kivoja
  pirtsikka

  VastaaPoista
 4. Kiitän kommenteista kamut :) Ja pirtsikalle kiitokset CEF-raportista! Pitääpä yrittää ottaa tuo Emend puheeksi torstaina kun on tuo CEFfiä edeltävä lääkäriaika. Ja kortisoneista pitää myös muistaa puhua, vaikkakin tuossa saamassani "Pahoinvoinnin hoito CEF-hoidon jälkeen" -lapussa on kyllä ohje Dexametasonin käyttöön hoitopäivänä ja neljänä seuraavana päivänä. Mutta ohje tietenkin muuttuu, jos saan tuon Emendin. En sitä kortisonia ihan välttämättä halua syödä (monestakaan syystä), jos parempikin vaihtoehto on.

  Muistan vieläkin hyvin, kuinka veljeni seurusteli varsin vakavasti jo nelivuotiaana - itse olen ollut silloin meidän pojan ikäinen. Voi kun muistaisi tuon tytön nimen, niin voisi yrittää tsekata löytyisikö tyttö nassukirjasta. Velipoika ei sitä itse käytä.

  VastaaPoista
 5. Just piipahdin Tiinan blogissa ja sieltä löytyi tieto, ettei pirtsikalta löytynyt keuhkoista etäpesäkkeitä - Jessss!

  VastaaPoista
 6. JES - niin unohdin mainita "kulumistani" kuulumisia ; ) nyt jo hymyilyttää.
  En muuten ole saanut sairaalasta ollenkaan tollasta "pahoinvoinnin hoito CEF-hoidon jälkeen" -lappusta. Damn, että eri tavalla neuvovat eri kaupungeissa. Mutta, hyvä, että saadaan tietoa näin virtuaalisesti, että voidaan viisaina kysellä sairaalassa.
  Loppujen lopuksi on kyllä Cefin jälkeen ainakin koko ajan lääkitessä parempi fiilis kuin taxoteren, MUTTA toi varsinainen päivä kyllä meni totaalisesti vatupassissa ! Se piti vielä kertomani, että hoitaja neuvoi pahoinvointilääkeistä "irrottautumiseen" vähitellen. Ajattelin kokeilla niin, että kun Emendiä otetaan kolmena päivänä, niin ne samaiset päivät otan säännöllisesti Primperania. Nyt olen ottanut todellakin noi 2 kerralla, mutta sitten vähennän yhteen ... ja vielä hoitaja sanoi, että Cef-hoito on halvempi kuin Taxotere, vanhempi ja halvempi. Mitä sillä tiedolla meikkä tekee ... pääasia, että on todettu tehoavaksi.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 7. Suloinen siiliperhe! Tuo olisi voinut eksyä hyvin munkin mukaani. Nuo kylvöhommat on usein arvoituksellisia, jotkut eivät vaan suostu itämään ja toiset itävät silmissä. Jotkut kylvävät kuun vaiheiden mukaan... sitä en oo kokeillut itse vielä !

  VastaaPoista
 8. Pirtsikka - pitääpä siis kysellä myös tosta pahoinvointilääkkeen lopettelusta ohjetta lääkäriltä. Ei ole helppo ottaa iloa irti edes hyvistä uutisista, mutta kyllä se kuitenkin helpottaa, ettei niitä pesäkkeitä ainakaan näy muualla :)

  Betty - saa kyllä olla aika viitseliäs, että kylvää kuun vaiheiden mukaan ;)

  VastaaPoista
 9. Tee - raporttia pukkaa ..... eilen vain 3 Primperania koko päivänä ja vatupassia ehtopäivästä, aamupäivä suht omillaan ja 1/2 rullakebab meni kohisten, onneksi - nyt on ruokahalu ollut ties missä kadoksissa- tämä aamu alkoi yhdellä Primperanilla.
  Otan nyt vain olotilaan eli heti kun etoaa. On kyllä vielä aikas rähmänen olo. Kitsune on ihan oikeassa, että kolme päivää ainakin siihen menee. En raaskinut kokeilla niitä kalliita lääkkeitä, mutta kaiketi olis pitänyt (mulla on sitä Zoffran 2 pilleriä, kun pyysin kokeeksi).
  Eilen valittelin äijälleni vähän väliä ja kaikesta. Millä ilveellä toi lähipiiri kestää ?
  Normaalia aivotoimintaa odotellessa ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 10. Kiitokset taas raportista pirtsikka - ensi viikolla on edessä tuo... Toivottavasti huominen olisi jo hyvä päivä sulla! Mulla olis toiveissa, että olisin ensi perjantaina sellaisessa kunnossa, että pääsisin perheen kanssa juhliin. Siis ihan perhejuhliin - en enää edes haaveile mistään tyttöjenilloista tmv. ennenkuin tämä rumba on ohi..

  VastaaPoista
 11. Tee
  Nyt illalla on jo melkein normiolo - hyvä etten sanoisi ja ruoka on maittanut. Syön kyllä ihan surutta esim. wieneriä ja juon sokerijaffaa päälle (ennen näitä touhuja en olisi voinut kuvitellakaan). Sitten kun normalisoituu olotila, vedän taas enemmän vihanneksia nassuun.
  Eli sulla on 14.6. cef eli maanantaina JES JES olet loistavassa kunnossa perjantaina ; ) ; )
  Tyttöjenillat - mitä ne on ; ) ei ole meikkäkään haaveillut, rumba pois alta .. ja kyllä toi oma siippa ja kakarat ja hyvä lehti/leffa/kirja on ihan poikaa tai sitten Ellun kanat -meininkikin käy.
  Mutta JES Tee, saletisti olet perjantaina kunnossa ; )
  pirtsikka
  Ps. tämän päivän saldo 2 Primperania nyt klo 19.40

  VastaaPoista
 12. Kiva kuulla pirtsikka :) Herättää toiveita ;)

  VastaaPoista
 13. Tee ; )
  piti vielä kertomani, en ole mikään viherpeukalo, mutta olen istuttanut orvokeita ja jotain kalliokasveja ja vanhan ajan mansikoita (äitini toi isoäitini vanhoja kasvialkuja). Olen ihan innoissani ollut kauniista istutuskuvista, mitä sivuillasi on ; ) Syötäviä vihanneksia en voi istuttaa, kun toi meikän viherkaistale on niin pirun pieni ja autot ajelee vierestä (asutaan 105 vuotta vanhassa puutaloyhtiössä).
  pirtsikka

  VastaaPoista
 14. Wau, 105 vuotta vanha puutaloyhtiö kuulostaa mahtavalta! Meilläkin kyllä tota liikennettä on, mutta on päättyvä tie, joten ei ihan hirmuinen liikenne kuitenkaan - normaalisti. Nyt on kyllä enemmän, kun on rakennusprojekti menossa molemmin puolin tietä. Mutta aika vähän näistä tullee sitä syötävää, jos ollenkaan - ei tarvitse olla kun yksi hellepäivä poissa, niin voi olla kaikki mennyttä... Ihana niitä on kuitenkin seurailla ja saa poitsukin vähän nähdä kasvun ihmeitä. Olishan se mahtavaa, jos saataisiin vähän hernettä, tomaattia, salaattia ja pari pikku-porkkanaa ihan omasta pihasta. Ruukkupuutarha on edelleen tämä kasvisprojekti meilläkin.

  VastaaPoista
 15. Tee
  Kaikki hyvin ; ) hiukan väsyttää välillä enemmän kuin ennen, mutta vastapainoksi on saanut yöt nukuttua. Hiukan on ollut noita vaihdevuosioireita. Eilen illalla kirvelsi pissatessa ja olenkin juonut enemmän kuin ämpärin kerralla ; ) no melkein - eikä enää ole kirvellyt, mutta seuraan tilannetta huomiseen. Jos vielä oireilee, niin pyydän sairaalasta antibioottikuurin virtsatietulehdukseen.
  Elikkä otat ihan rennosti ja jos etoaa, niin pilleriä nassuun ja lepäät !!!
  Unohdat ruoan laitot ja ihan kaikki ainakin varaudut siihen, ettei "suksi luista" about kolmeen päivään. Valmista pöperöä jääkaappiin varalle. Ja mulle kans maittoi se mustikkakeitto ja mansikkakeitto, mikä Sanillekin.Voi myös olla täysin mahdollista, ettet ole moksiskaan cefistä. Mun vierustoveri oli hoidossa saamassa 6:ta cefiä ja hän sanoi, ettei missään tunnu. Että sillensä.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 16. Kiitokset raportista taas pirtsikka :) Ootko öljynnyt alakertaa..? Voi kirvellä ihan siksikin, että on limakalvot huonona ja Ceridal voisi suojata arkaa ihoa. Ja ootko karpaloa kokeillut juoda? Kiva, että muuten on kaikki hyvin :)

  Tänään oli labrat ja lääkäri ja vaikka otin puheeksi ton Emendin, niin ilman reseptiä lähdin vastaanotolta. Asia jäi siihen, että lääkäri sanoi, ettei tuo ole koskaan ensimmäinen vaihtoehto..? Joo ja seuraava lääkäriaikahan on sitten kun nämä CEFfitkin on jo ohi...

  Pitääkin nyt muistaa hankkia mehukeitot valmiiksi. Ameriikassa oli syöpälääkäri (lymfooman yhteydessä) todennut, että ne joilla on hyvä viinapää, pääsevät vähimmillä oireilla sytostaateista ;)

  VastaaPoista
 17. Kiitti vinkeistä. Rupeen taas heti voitelemaan - melkein jo join oliiviöljypullosta suoraan ; ). Ceridal seuraavaan ostoslistaan ja karpalomehu ! No voi rähmä noita lääkäreitä yms. Voipi kyllä olla, että jos pääset vähemmällä, niin turha tota Emendiä on sitten ottaa. Kuka noista nyt sitten niin vahvasti tietää. Mulle Emendin antoi hoitsu, kun valitin pahoinvointiherkkyyttäni, siis ilmaiseksi siellä syto-osastolla. Ja kun olin ekassa cefissä, niin sanoin saaneeni viimeksi Emendin ja tarvitsen sen sitten taas seuraavallekin kerralle ja antoivat.
  Toivon, ettei sulle tule mitään pytyn halauskeikkaa. Ja justiinsa, että toi hyvä viinapää on jäänyt hankkimatta, olis senkin tiennyt ajoissa ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 18. Niin ihana mieli jäi tästä päivästä, kun sattumalta tavattiin!!!!!!!!!!!
  Hih :) Toivottavasti törmätään toistekki!

  VastaaPoista
 19. Toivottavasti - ja jos ei muuten, niin järjestetään joku (pallopää)tapaaminen jossain vaiheessa ;)

  VastaaPoista