C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

torstai 24. kesäkuuta 2010

Iloa ja valoa!

Kun mieli tuossa jokin aika sitten alkoi vähän laahata maissa, on se nyt taas korkealla :)

Serkku ajeli nelisen tuntia piipahtaakseen tsemppauskäynnillä sunnuntaina ennen viime maanantain pelättyä CEFfiä. Sitten oli väsymystä, hajuherkkyyttä ja kuvottelua muutama päivä. Perjantaina vielä otin kahdet pahoinvointilääkkeet ja lähdimme mukaviin juhliin, joista jo kerroinkin. Viikonloppu oli ihana. Mies teki mannapuurot (suurta herkkuani) ja kahvit molempina aamuina - ja hienosti lähti päivä niillä eväillä käyntiin :) Sunnuntaina miehen sisko tuli meille kahden poikansa kanssa. Isompi jäi vielä illalla pelaamaan meidän poitsun kanssa Wiitä ja vielä myöhemmin poika pääsi miesten kanssa saunaan. Meille tuli siis vielä saunavieraskin illaksi. Tuo pelikaveri, kaksitoistavuotias serkkupoika, kutsui pojan seuraavana päivänä uimaan ja niinpä pidimme maanantaina pojan kanssa vapaapäivän. Pojat ja mies kävivät aamupäivästä uimassa, mies lähti iltavuoroon ja serkkupoika jäi vielä pitkästi iltaan asti. Ihanasti touhusivat 12v ja 6v yhdessä koko päivän :)


Tiistaina poitsu meni päiväkotiin ja onneksi meni, kun siellä oli peräti kahden pojan läksiäiset ja vieläpä toisella heistä oli syntymäpäivä. Ja keskiviikoksi saimme äidin ja 6v pojan kavereiksi, joten taas pidettiin vapaapäivä päiväkodista. Lisäksi saimme vielä miehen kaverin meille piipahtamaan ja illaksi naapurin pojan leikkimään. Mukavan vilkasta on ollut ja se väsymys on todellakin tämän CEFfin kanssa mennyt nopeammin ohi. Tai sitten se on ollut henkistä.. Mene ja tiedä.

Poika työsti taas illalla tätä rintasyöpäaihetta ja teki useammasta pikkulegosta "rintasyöpänauhan", jossa jokaisella värillä oli oma merkityksensä taudinkulussa ja poika kysyi, olenko jo siinä viimeisessä, sinisessä vaiheessa, jossa syöpä on jo hoidettu. Tulimme siihen tulokseen, että olen siinä toiseksi viimeisen legon alussa - kun on vielä parit tiputukset ja sädehoito edessä.

Näppyjäkin on taas tullut naamaan - ja vaikea nyt on syyttää kortisonia, kun sitä sain vain viime viikon maanantaina. En onneksi ole yhtä hurjan näköinen, eikä näpyt yhtä kipeitä - mutta liittyykö tämä nyt sitten kuitenkin näihin hormonaalisiin asioihin ja onko tämänkin kanssa vaan opittava elämään.. Mutta silti on mieli hyvä ja eilinen päivä oli ihanan aurinkoinen ja kauniina on alkanut tämäkin päivä ;) Ja on ollut tosi mukavaa, kun on käynyt kivoja vieraita :) Jo lapsen ilosta saa itsellekkin niin hyvän mielen.

Kuvassa on ensimmäinen mansikkasuojausyritys, jonka mies viritti, että poika saisi maistaa edes kesän ensimmäiset oman pihan ahomansikat. Vaan eipä riittänyt tämä ja pari ensimmäistä kypsää mansikkaa katosivat tästä häkkyrästä huolimatta. Yhden mansikan sai poitsu vihdoin tänä aamuna, kun suojaviritys oli riittävän massiivinen kanaverkkoineen ;)

3 kommenttia:

 1. No on teillä suojaukset;)
  Kiva että fiilis alkaa olla kokolailla keskikesän juhlaan passeli. Nyt vaan mittumaaria viettämään.. ehkä kuitenkin vielä belgialaisten mansikoiden kera?

  VastaaPoista
 2. Rastaatko niiden mansikoiden kimpussa ovat vai mitkä? Meillä ei palstalla vielä eilen näkynyt mansikan mansikkaa...

  Mukavaa että mieliala on taas parempi. Itse huomasin että sytohoitoja seurasi aina jonkinlainen 'chemo blues' siinä vaiheessa kun fyysinen vointi alkoi kohentua.

  Me taidetaankin sitten käydä säteissä aika lailla yhtä aikaa kun sulla on vielä pari tiputusta jäljellä ja mulla leikkauksesta toipuminen (väh. neljä viikkoa) ennen sädetyksiä.

  VastaaPoista
 3. Aikamoiset suojaukset on juu ja varmaa tietoa ei ole, onko varas lintu vaiko ihminen - mutta jos nykyisillä suojauksilla on häkkyrät tallella ja mansikat hukassa, niin sitten kyseessä on kyllä ihminen..

  Kitsune, toivottavasti nähtäisiin toisiamme säteiden yhteydessä ja voitaisiin vähän kahvitella tai käydä vaikka kävelyllä. Laitetaan sitten tietoa kun sitä saadaan, jos sitä vaikka olisi mahdollista vähän toivoa samoihin aikoihin ;)

  VastaaPoista