C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Flunssaa, väsymystä ja unia


Tarkoitus on tällä viikolla tehdä treffit hyvän ystävän kanssa ja lähteä toisen kanssa koiralenkille. Kaikenlaista muutakin on ollut suunnitteella, mutta tämä päivä on ainakin mennyt maatessa. Aamulla olin niin väsynyt ja kipeä (kurkkukipua, nuhaa, kolottelua, palelua ja lämpöä), että en jaksanut edes lähteä poitsua viemään päiväkotiin. Niinpä on poika pelannut tänään luvattoman paljon Wiitä ja tietokonepelejä.. Jospa huomenna edes saisin pojan vietyä. Onneksi mies pääsee aamuvuorosta ajoissa ja vei poitsun pyöräilemään.
/
Yöllä on tullut herättyä ja noustua juomaan ja tyhjennykselle tunnin -parin välein. Nyt lämpöillessä lähinnä palellen. Pari painajaistakin olen tässä nähnyt. Ensimmäisessä unessa vatsassani (tai kyljen lähellä oikealla) tykytteli (niinkuin joskus tosiaan tekee) ja näin siinä kuinka jokin oikein pomppi niin, että nahka vaan venyi. Toisessa unessa löysin aikamoisen patin jäljelläolevasta rinnasta ja manasin sitä, että pitihän tämä arvata, kun sitä ei ole edes viitsitty tutkia. Rinnassa siis oli iso ja selkeä patti - ei sellainen kuin tämä nyt hoidettava "turvotus". Kai ne pelot tunkevat uniin meillä kaikilla sairastuneilla..?


32 kommenttia:

 1. unet...tuttuja juttuja.
  Toivottavasti paranet pian! Meikäläisellä on nyt joku väsymyskohtaus, valtava sellainen. Höh.

  VastaaPoista
 2. Nyt täällä taas tehdään lähtöä Meilahteen, kun on tuo mittari heilahtanut jo 38,5 asteeseen - eikä suihkussakäynti laskenut sitä kuin 38,3 asteeseen..

  VastaaPoista
 3. VOI ITKU TEE - TOIVON ETTÄ FLUNSSASI ON PIAN PIAN ÄKKIÄ OHI !!!!!!!
  Toinen cef takana. Emend aamulla, illalla otan Primperan x 2 ja ummetustipat, näin ajattelin. Väsyttää.
  Luustokartoitus heinäkuussa ja kolmas cef ja lekuri, joka kertoo luustokartoituksen tulokset.
  Tsemppiä Tee - muista soittaa sairaalaan, jos kuume jatkuu !!
  Hali
  pirtsikka

  VastaaPoista
 4. Voi kurjuus että kuume on lähtenyt nousuun :( Toivottavasti olet nyt hyvässä hoidossa ja paraneminen alkaa pian.

  VastaaPoista
 5. Kitsune, laitoin sulle tekstiviestin - en siis vielä ole lähtenyt... Nyt mittari näytti 38,2 enkä ole vielä ottanut Panadolia.

  VastaaPoista
 6. Pirtsikka hyvähän se on, että saat tuon luustokartoituksen :)

  VastaaPoista
 7. Voi tuskaa, että kuumeesi nousee tuolle maagiselle rajalle. Kesäflunssaa meilläkin pojat potivat viikon verran, mutta alkavat olla jo terveitä. Toivottavasti sinullakin tuo flunssa hellittää pian ja varsinkin kuume laskee.
  Vointeja!

  VastaaPoista
 8. Anteeksi että niin myöhään vielä viestittelin, huolettaa vaan noin korkea kuume. :(

  VastaaPoista
 9. Kitsune, ei haitannut ollenkaan. Kiitos kun vastailit :)

  Otin sitten lopulta kaksi Panadolia ja jäin kotiin nukkumaan. Nukuin paremmin kuin edellisen yön, mutta nyt on heti ylösnousun jälkeen lämpö 37,5. Edellinen mittaus oli kolmen pintaan ja näytti 36,8. Tänään soittelen virka-aikaan osastolle ja kysyn voiko ne verikokeet käydä otattamassa Syöpiksellä. Oli vaan jotenkin viimeksi karu keikka ja jäi tunne, että olisi sinne aamullakin ehtinyt. Näissä sytopapereissa ei juuri eritellä muuta kuin tuo kuumeraja, mutta aikanaan Tyrazol-lääkityksellä korostettiin kuumetta ja kurkkukipua ilman flunssaoireita.. Jos olisin mennyt sinne Meikkuun taas yöksi, ei mies olisi päässyt kuudeksi töihin. Olisin kyllä lähtenyt yölläkin, ellei kuume olisi lääkkeillä laskenut 37,5 asteeseen melko pian.

  VastaaPoista
 10. Nyt olet varmaan jo ollut osastolle yhteydessä, mitä sieltä sanottiin ja mikä on vointi..?

  VastaaPoista
 11. Noin isot karviaiset jo! Heti piti mennä ulos tutkailemaan herukoitani, että mites ne. Vielä pitää kypsytellä.
  Onkohan se niin, että kerran syöpä, aina syöpä - ainakin ajatuksissa. Toivottavasti ei, mutta ei ihme jos tulee uniinkin. Tuntuu että hoidoista ja varsinkaan niiden sivuvaikutuksista ei helpolla pääse eroon. Mutta asia kerrallaan: parane kuumeesta ja voi paremmin pian!

  VastaaPoista
 12. Huih, tolleen menee toi kuume säikyttelmeään! Toivottavasti meni nyt ohi - ja pysyykin poissa.

  Mitä tulee lapsen Wii- ja tietokonepelaamisiin, kun itse sairastat. Niin hyvä että lapsella on jotain tekemistä ja sinä saat sairastaaa "rauhassa". Ei teillä ole ketään naapuria, joka vois tuollaisina aamuina huolehtia poikaa päiväkotiin???

  Meillä alkaa pikkuhiljaa muodostua naapurustoon avuantorinki, vastahan olemme asuneet kymmenkunta vuotta tällä seudulla ;) Olen hämmästynyt siitä, kuinka kauan tällaiset asiat ottavat aikaa.

  Oho, jäi tämä kommentti tänne killumaan, melkein lähetettynä jo aamusta. Pistänpä nyt tulemaan.

  VastaaPoista
 13. VOI TEE - toivottavasti olet jo kunnossa !!!
  Tollanen kuume !!! Voi itku !!! Olet sairas ja ajattelet lapsen perään ja miehen työn perään ja kaikkea - voi sinua ressukkaa. Täältä virtuaalimaailmasta ei voi lähettää muuta kuin mustikkakeittoa ja mustaherukkamehua - terveiset !
  VOIMAHALI
  pirtsikka

  VastaaPoista
 14. Kiitokset kaikille :) Pääsin sitten yölomille Meikusta. Sain antibioottia tiputuksessa ja Neupogen-pistoksen (veren valkosolujen kasvutekijä). Verikokeita ja virtsanäyte otettiin, keuhkot ja röörit kuvattiin. Huomenna uusi antibiootti ja ainakin uudet verikokeet. Ja ehkä en huomenna pääsekkään kotiin..?!

  VastaaPoista
 15. Onpas isoja karviaisia jo ! Ja aivan ihania suloisia nuo teidän perhepotretit muutama päivä sitten !

  Mutta harmillista että sairastat. Voi nenä. Toivottavasti lääkkeet tepsii pian ja pääset kokonaan kotiin. Jaksuja ja pikaista paranemista !

  VastaaPoista
 16. Pidän peukkuja että ei löydy mitään häijympiä tulehduksia ja antibiootit alkavat purra ja sinä parantua. Valkosolut ilmeisesti oli aika alhaalla kun Neupogenia pistettiin, vaan sen pitäisi saada ne kyllä vilkkaasti lisääntymään.

  Mulle lääkäri lohduttavasti sanoi sen neutropeniaepisodin jälkeen että kun valkosolut laskee alas, se tarkoittaa että solunsalpaajahoito tehoaa myös sinne minne aiottu...

  VastaaPoista
 17. Siitä valkosolujen lisääntymisestä voi muuten sitten tulla särkyjä ristiselkään ja rintalastaan ja pitkiin luihin, ettet säikähdä...

  VastaaPoista
 18. Pikaista paranemista! Toivottavasti lääkkeet alkaa puremaan.

  VastaaPoista
 19. Kiitokset taas kaikille :) Pitääpä valmistautua lähtöön taas. Otin yöksi 1g Panadolin ja nukuin varsin hyvin.

  VastaaPoista
 20. Peukut on ojossa täälläkin!
  Pöpöt kuriin ja sassiin!!! Paranethan pian :)

  VastaaPoista
 21. Vasta nyt ehätin lukemaan kuumeilustasi. Toivottavasti on jo historiaa, eikä tutkimuksista löytynyt sen kummempia. Nyt pieni kannustushuuto.. kuume alas, kuume alas!

  VastaaPoista
 22. Kiitokset Sanna ja Tiina :) Kotilomilla taas kanyylin kanssa. Huomenna labrat Syöpiksellä klo 9 ja sitten osastolle 8. Tänään oli Neupogen kyllä purrut, mutta tulehdusarvo hieman noussut. Toivotaan, että se huomenna olisi jo laskenut. Mitään syytä ei ole taaskaan löytynyt, paitsi tämä näkyvä flunssa. Se ei varmaankaan riitä, ellei nämä antibiootit ala purra. Mutta olo on kyllä jo parempi, eikä mittarikaan näyttänyt äsken kuin 37,3. Kiitos kaikille peukuista ja kannustuksista :)

  VastaaPoista
 23. Tulehdusarvo voi tulla tiemmä vähän 'jäljessä', niin taisi mullakin mennä silloin keväällä. Eikähän mullakaan mitään syytä löytynyt, kun poskiontelostakaan ei saatu saalista... Kuumeen lasku kuulostaa kuitenkin lupaavalta!

  VastaaPoista
 24. Kuume ei tosiaan ole enää noussut :) Lämpö käväisi illalla korkeimmillaan 37,5 asteessa ja oli nukkumaan mennessä 37,2. Yöllä ja nyt aamulla mittari näytti enää 36,9 astetta. Yskä ja nuha on kyllä valvottaneet, mutta jospa tänään jo näyttäisi paremmilta ne veriarvot.

  VastaaPoista
 25. Hyvä, että kuume laskenut. Pidän peukkuja veriarvoille !!!!!!!
  pirtsikka

  VastaaPoista
 26. Kiitokset Pirtsikka ja Heidi :)

  CRP oli tänään vielä 76. Eilen se oli 117 ja tiistaina 88. Olen kotona ja huomenna aamulla menen taas Syöpikselle labraan ja osastolle 8 kuulemaan lääkärin mielipiteen tilanteesta ja toimenpiteistä.

  VastaaPoista
 27. Terhi, voimia ja kaikkea hyvää. :) Toivottavasti kuume laskee ja valkosolujen väheneminen todellakin on merkki siitä, että hoidot auttavat sinne minne pitääkin.

  Eva

  VastaaPoista
 28. Viikonlopuksi hyvään kuntoon - toivon!

  VastaaPoista
 29. Laskussa näyttäisi CRP sentään olevan ja kuumeen talttuminen kuulostaa hyvältä, toivon mukaan paraneminen on jo hyvässä käynnissä!

  VastaaPoista
 30. Kiitokset Eva, Ärkoo ja Kitsune :)

  Tänään siirryttiin suun kautta otettaviin antibiootteihin ja pääsin siitä kanyylista eroon. CEF-tiputus siirtyy ainakin perjantaille ja niin siirtyy se viimeinenkin sitten saman verran eteenpäin. En vaan ole saanut uutta päivitystä aikaan - hyvä kun olen muiden blogit kahlannut.. Nyt kun otin mittarin pois kainalosta, voin kertoa, että se näytti enää 36,7 :) Olisin vaan voinut lähteä heti maanantai-iltana sinne Meilahteen, niin olisi voinut mennä tämä viikko vähän mukavammissa merkeissä kuitenkin...

  VastaaPoista