C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Eka CEF

Tänään oli siis se pitkään pelätty ensimmäinen CEF-tiputus. Jännää oli, että kun se (vielä mielestäni) kauniin punainen aine oli tippumassa mennessäni vessaan, niin jo tuli saman näköistä ainetta poispäinkin.. Tiputus meni hyvin ja tavoilleni uskollisena myös söin hyvin ja palkitsin itseni kahvilassa isolla kupilla kahvia ja toscapullalla ;) Päiväunet meni kyllä pitkäksi ja kohta pitää mennäkin jo yöunille..

Sytomyssyni huomattiin ja hississä pois lähtiessäni kysyi eräs rouva, oliko myssyni sieltä osastolta ostettu. Kerroin, että osastolta ilmaiseksi saatu myssy oli ja rouva lähti takaisin katsomaan, josko löytäisi jotain yhtä kaunista :)

Sain myös tietää ajan sädehoidon suunnitteluun, joka on tiedossa 28.7. ja sydämen gammakuvaus on varattuna elokuun kolmanneksi. Muita kuvauksia ei toistaiseksi ole tiedossa, mutta lääkäriaika on 12.8. - kun on nämä suunnitellut sytot toivottavasti siis tiputeltu.

Toistaiseksi siis väsymys on ollut pahin oire, mutta nuo tiputuksen yhteydessä annetut pahoinvointilääkkeet ja kortisonihan vielä vaikuttanevat osaltaan ja kotiin tultuani otin kaksi Primperania ja nyt otan vielä kaksi. Jonkinlaista päänsärkyäkin oli, joka helpotti kun nukuin.

8 kommenttia:

 1. Huh-huh! Kun ei nyt ihan kamalia olisi nuo sivutuntemukset. On sinulla ohjelmaa tiedossa ja tietä taivallettavana, vaikka pahin osa onkin jo 5 takana, kaksi edessä.
  Mukava kuulla miten myssyistä keskustellaan ja iloitaan. Nopeaa toipumista näistä "pitkään pelätyistä"!

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että olet saanut nukuttua !
  Meikkä nyt kuitenkin suostuu lähtemään huomenna aamulla aikaisin baatilla. Tuli SE olo, että tiedä häntä, koska sitten taas ...
  Keinukoon meri, vavisuttakoon meikkää oikein kunnolla, jospa sitten seuraavan cef-coctailin kestän paremmin. Ei vainen, ainakin sen etovan olon unohtaa suht äkkiä ; ) Ja väsymyskin meni ohi nukkumalla, osittain.
  Tulee meikälle virtuaalitauko. Pidän peukkuja Tee, että pääset pian energiseksi omaksi itseksesi !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 3. Kiva että suunnitelmat on kalenterissa! Itse jouduin odottelemaan kirjeitä, kutsuja ja aikoja sairaalasta aina viime tippaan asti.. oli sitten sen "normielämän" suunnittelu hankalaa. Hyvä että sinulla on siis sävelet selvemmät. Toivotaan, että lääkityksesi voittaa cef:n sivuvaikutukset 6-0. No ehkä piste sen väsymyksen takia ceffille.. Vointeja ja hellettä täältä pustalta!

  VastaaPoista
 4. Ärkoo - niin, nythän alkaa tosiaan sytojen osalta näkyä valoa tunnelin päässä ;) Vaikkakin edelleen oletan tämän olevan se kovin vaihe - jo pelkästään siksikin kun on jo pitkään myrkytetty..

  Pirtsikka, se ei pelaa joka pelkää ;) Jos musta tulee energinen, niin sitten hoidot todella tehoaa ;) Mä kun olen potenut tota väsymystä ja laiskotusta jo pitkään, mutta ilman päikkäreitä olen selvinnyt yleensä kuitenkin.

  Tiina, kysyin itse hoitajalta tuosta sädehoidon suunnittelusta ja hän kävi koneelta katsomassa ja löysi tuon sydämen gammakuvauksen ajan myös siinä samalla. Saapi nähdä, viekö tie taas siihen ultraan, jos/kun gammakuvauksessa näkyy taas alle 50 prosentin tehot...

  En vielä uskalla hehkutella enempää, mutta lääkesatsieni päälle (Somac, Primperan ja peruslääkkeeni tyroksiini) olen juonut normaalisti kahvia, syönyt leipää ja tomaattia. Vähän oli sellainen tunne jo, että nyt on aika syödä, vaikka Somacin (ja tyroksiininkin) jälkeen pitäisi odotella jopa tunti ennen aamiaista.. Mehukeittoja ja vauvan hedelmäsoseita on kyllä varattuna valmiiksi. Ja mies oli niin reilu ja reipas, että vei pojan päiväkotiin tultuaan itse vasta yövuorosta :) Vaikka kuvittelen, että olisin siitä hommasta voinut suoriutua - tosin tunne olisi voinut tositilanteessa muuttua...

  VastaaPoista
 5. Kaksi enää jäljellä :)
  Lepuuttele ihan rauhassa ja hyvällä omalla tunnolla, kerkiit vielä elämässä touhottaa!
  Terkkuloi!

  VastaaPoista
 6. Muistan myös kun kävin vessassa tipan kanssa CEF:ssä, yllättävä se pissan väri oli silti, vaikka asiasta oli varoitettu.

  Ei ihme että sytomyssyäsi ihailtiin, se on kyllä niin kaunis. Olisikohan se ohje jossain ?

  Kiva jos kahvi ei ole mennyt "pilalle", toivottavasti säilyykin näin. Hyviä vointeja ! Päikkäreitä vaan aina kun siltä tuntuu !

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti pysyy olosi yhtä hyvänä!

  Mulle tuli kyllä nyt etova olo pelkästään siitä että luin CEFistä... psykosomaattista. Onneksi se on osaltani ohi, toivottavasti ei tarvitse enää ikinä sitä kokea.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kamut :) Kun tosiaan saan vaan makoilla ja napostella, niin ei tässä ole ollut hätiä. Huomenna ehkä yritän viedä poitsun jo päiväkotiin ja siinä sitten tämä kunto nähdään.. Makumuutoksia on ollut aika vähän ja kahvi on maistunut ainakin tähän asti ja kiva niin :)

  VastaaPoista