C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Yksi harjoitus-Taxotere

Tänään oli sitten lääkäri ja fysioterapeutti. Hoitosuunnitelmaan tehtiin sellainen pikku muutos, että tuo jo saamani Taxotere jää ylimääräiseksi ja edessä on siis 3 x Herceptin+Taxotere ja 3 x CEF. Ja fysioterapeutti passitti mut punktioon tällä viikolla, että pääsen sitten itse hieromaan haava-aluetta. Käsi on kuulemma oikein hyvä, vaikka ei se hieronta mitään miellyttävää ollut.. Haavan aluetta varten sain suulliset itsehieronta-ohjeet, kunhan hölskyvät on poistettu.

Tämä millin siili tuntuu kyllä jännältä. Tuntuu kuin olisi märkä tukka päässä, eli vähän tuo päänahka palelee näin äkkiseltään ihan sisälläkin. Mies sanoi, ettei mun tarvitse kotona huiveja käyttää, mutta itseasiassa nuo ihan ohuet "Buffit" tuntuvat hyvältä päässä ja ovat käteviä :)

14 kommenttia:

 1. Tsaukkis!
  Millin siiliin on pakko kommentoida, että mun mielestä sillä oli varsin inhottavaa nukkua alkuun. Pisteli niin penteleesti.. Joskus nukuin sitten pipo päässä öisin, kun tuntui, että se hieman helpotti. Buffi olis varmaan aikas hyvä siihen tarkotukseen, jos sullakin pistelee.
  Mikä muuten fiilis?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kysymästä Sanna, ihan ok on fiilis ja sehän on hyvä uutinen, että Herceptin voidaan aloittaa :) Tämä uusi lookki kyllä vähän "pakottaa" avautumaan ihmisille aiheesta - eikä vähiten siksi, että poika ilmoittaa suunnilleen kaikille, että äidillä ei ole tukkaa ;)

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman reipas olet sairautesi ja sen hoitojen kanssa. Toivon että jaksaisit hyvin jatkossakin, kun se taival ei nyt taida niitä helpoimpia olla. Mutta niinkuin joku sanoikin, alussa niitä voimia on, kun on pakko, vasta myöhemmin kun alkaa olla jo voiton puolella, voi tulla suru ja väsymys. No eipäs maalata p....
  Jatka hyvillä fiiliksillä. Lapset on niin luonnollisia keskustelun avaajia, ehkä se keventää tilanteita, joissa joutuu jotain selittämään. Hyvää loppuviikkoa! T. ärkoo

  VastaaPoista
 4. Kiitos rk :) Tosiasiassa olen panikoinut milloin sitä ja milloin tätä - ja ehkä kirjaan niitä hepuleitakin jossain vaiheessa ylös. Mutta just nyt on aika rauhallinen olo :) Punktio kutsuu..
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Huivi vaikuttaa kivalta. Minä olen muuten avoimuuden kannattaja. Ihan vain siksi, että pitemmän päälle käynee raskaaksi miettiä, kelle mitäkin on sanonut. Tai siis näin olisi minun kohdalla. Kukin tietenkin valitsee tyylinsä itse.

  Lapset on ihania suorasukaisuudessaan. Minä jos sanon hoidossa, että ei ihan joka ilta olla muistettu tehdä täitarkastusta, niin viisivuotias varmasti oikaisee:"Aika usein on kyllä jääny välistä." :D

  VastaaPoista
 6. Sota suunnitelmat on siis selvät! Niillä käydään siis taistoon, ja hyviä aseita ovatkin, varsinaisia tykkejä. Niinhän sitä sanotaan, että rintasyöpähoidossa sytostaatit ovat niitä tykinlaukauksia ja sädetys sitten tarkempaa ammuntaa. Ammuu! Voimia niihin, mutta huokaisehan tämä väli. Ja nauti.

  Mukavaa viikonloppua! Minulla se alkoi justiinsa.. ainepino saa jäädä pöydälle pölyttymään maanantaihin saakka. On tässä meikäläisen työssä puolensakin, vaikka välillä -no joo. Oliko se 41 herätystä kesään:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista Kiara ja Tiina :) Olen kyllä aika avoimesti tästä puhunutkin, mutta kyllä tämä hiustenlähtö on sellainen merkki, että asia tulee puheeksi vieläkin useammin. Ja poikaa en kiellä tästä(kään) puhumasta, ettei siitä tulisi yhtään hankalampi asia. Yhtenä päivänä olimme metrossa ja kielsin poikaa nuolemasta niitä metallitankoja (nii-in kuusivuotias oli siellä kieli pitkällä..) ja kysyin, että mitä olen aiheesta puhunut. Johan sieltä tuli kovaan ääneen että "jotain bakteereista ja että sulla on rintasyöpä. Tarttuuko se?!"
  Aamulla menin kiltisti punktiojonoon, mutta lääkäri ei halunnut tyhjennystä tehdä, vaan sanoi tuon määrän imeytyvän itsekseenkin ajan kanssa. Olisi ollut turha riski.

  VastaaPoista
 8. Vai oli se ensimmäinen taxo harjoituskierros. Mutta hyvä että saat nyt myös herceptinit!

  Meilläkin poika mainostaa suureen ääneen hiuksettomuuttani, varsinkin jos mulla on peruukki päässä: äitin tukka on kyllä pelkkä peruukki! Ja räkänauru päälle. Mutta hyvähän se vaan että on sopeutunut kaljupää-äitiin. :D

  Nuo Buffit vaikuttaa kyllä kivan moni-ilmeisiltä, löytyi sieltä pari kuosia jommoiset voisin itsekin tilata...

  VastaaPoista
 9. Buffit on tosi ohuita ja kesällä varmaan mukavimpia. Nyt käytän niitä sisällä ja ulosmennessä vedän vielä pitsimyssyn siihen päälle - eikä hiosta :) Tänään kyllä riitti pelkkä Buffi, kun oli pihassa niin aurinkoista ja suojaista. Ihana ilma!

  Meillä poika tosiaan tiesi jo etukäteen, että tukka lähtee ja sitten loput ajellaan koneella. Ja ihan innoissaan nyhti hiustuppoja päästäni. Nyt välillä silittelee mun sänkeäni - ja mies myös :) Hyvin on molemmat tän ottanut ;) Peruukkia en ole vielä edes esitellyt, mutta ehkä kokeilen sitä tänään.

  VastaaPoista
 10. Vasta nyt löysin tänne... Asenne on sulla kohdillaan, ja toivotaan, että se pitää ja antaa voimia! Sullaon onneksesi ihana lapsi ja ihana mies! <3

  VastaaPoista
 11. Hei,
  suunnilleen sama paketti sulla menossa mikä mullakin oli, taxo, cef ja herceptin. Herkuksi sitä puhuttelin...

  Hienosti pärjäät, avoimuus on kyllä hyvä juttu kun siihen pystyy. Vähän niinkuin että kun paljon antaa, niin paljon saa ! Tsemppiä hoitoihin !

  VastaaPoista
 12. Kiitokset Heidi ja betty :) Tänäänkin on mennyt toistaiseksi yllättävän hyvin tuon Herkun ja Taxon jälkeen. Jaksoin hyvin jopa jatkaa suoraan Amoenan "proteesi-iltamiin" ;) Johtunee toistaiseksi tuosta piristävästä kortisonisatsista..

  VastaaPoista
 13. Toinen satsi jo, menipä kolme viikkoa nopeasti. :o Kortisoni on kyllä melkoista kamaa... hyvinkin monimerkityksellisesti.

  VastaaPoista
 14. Hih Kitsune ;) Täytyy yrittää hyödyntää kortisonit huomenna maalaushommissa..

  VastaaPoista