C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

perjantai 30. huhtikuuta 2010

Vihreä teekö hyväksi?

Tulinpa tässä tehneeksi eläinkokeen hiirellä ja pahasti nyt näyttää siltä, että vihreästä teestä oli pelkästään haittaa ainakin tämän koneen hiirelle ;) Se kyllä toimii jotenkuten, mutta viitseliäisyyttä tämä homma vaatii..

Tällä viikolla on toipuiltu juhlahumusta. Poitsun synttärit menivät vauhdikkaasti omalla painollaan; Nämä 5-7 -vuotiaat pojat (ja yksi 5v tyttö) eivät olleet kovinkaan kiinnostuneita herkuista eivätkä järjestetyistä leikeistä. Meno oli melkoista, kun rappusia mentiin ylös ja alas - ja kaikki lapset olivat ehkä maksimissaan kymmenen minuuttia kerrallaan samassa paikassa. Tämä taisi tapahtua kaksi kertaa.. Kynttilöiden puhalluksen ajaksi saimme luultavasti kaikki pöytään ja ennen sitä leikin sääntöjen ohjauksen ajaksi. Ensimmäisessä leikissäkin saattoivat alkuun olla kaikki mukana. Mutta pääasia on, että kivaa oli ja kaikki lähtivät juhlista hyvässä kunnossa :) Sunnuntainakin juhlittiin vielä iltaan asti erilaisilla kokoonpanoilla.

Synttärilahjaksi saadulle Batman-puvulle olikin tänään tarvetta, kun myös poitsun päiväkodissa on tänään vietetty vappunaamiaiset. Ihan sellaisenaan se ei nyt sitten kelvannutkaan (näinköhän ne tärkeät koululaisvieraat ovat lytänneet vanhan kunnon lepakkomiehen vai mistä näin äkkinäinen mielenmuutos kyseisen sankarin suhteen..?), mutta kokopuku, vyö ja viitta olivat kyllä mieleen ja sankarille sopivia varusteita. Vielä laitettiin puvun päälle musta hihaton peittämään Batman-logoa, päähän musta silkkinen kypärämyssy ja valkoiset pumpulihanskat, niin johan oli supersankaria kerrakseen!

Hammaslääkärissä kävin vihdoin tiistaina ja siellä porattiin - mutta se en ollut minä ;) Ehdin tarkastuksessa ja hammaskiven poistossa käydä ennen sytostaatteja, mutta paikkausaikaa en sitten uskaltanut varata ennenkuin yksi kolmen viikon jakso on takana ja siis joku käsitys tulevasta. No nyt se on hoidettu.

Pojan kuusivuotisneuvolakin oli tällä viikolla ja siellä tuli sanomista painokäyrästä. Kun on vain tämän yhden lapsen verran kokemusta, niin en tiedä onko ihan normaalia, mutta kyllä tuossa meidän pojassa heti näkyy koko viikonlopun mässäily ja maha on kyllä tullut esiin ihan silmissä. Valokuviakin kun katson, niin ihan salskea poika (ei mikään rimpula kylläkään) on vielä lauantaiaamun kuvissa, mutta kyllä aika näyttävä maha oli jo illalla... Kyllähän meidän syömisistä voisi tiputtaa kalorin jos toisenkin ihan arkenakin, eipä sillä.

Sääkin kirkastuu jo mukavasti ja rohkenenpa toivottamaan oikein aurinkoista vappua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hih, hauska kuulla että Batman ei ole enää IN... kovin ovat trenditietoisia nämä pojatkin. En ole enää 13-vuotiaalle pojalle aikoihin uskaltanut ostaa vaatetta ilman ettei hän ole mukana, saattavat muuten jäädä kaappiin. Toivottavasti supersankarilla oli hauskat naamiaiset !

  Vaikka ilma on harmaa (ainakin Treella tänään), niin nautitaan vapusta ! Skool vaikka sillä vihreällä teellä, ja hauskaa vappua !

  VastaaPoista
 2. Täällä on ilma kivasti kirkastunut :) Tosin taidan antaa meidän poikien hoitaa vappuhulinat ainakin tältä päivältä ja mennä itse lepäilemään.. Ja kyllä sitä vihreää teetä pitää kuitenkin itselle vielä kokeilla ;)

  VastaaPoista
 3. Käväisin äsken postia hakemassa, ilma tuntui ainakin lämpimältä tosin aurinko ei näy.

  Meillä kotona odottaa pellenaamarilla ja hatulla varustettu vappu-ukko.

  Rauhallista ja hyvää Vappua Sinulle!!
  Muista huilata!!

  VastaaPoista
 4. Tämä voi tietysti taas olla vain amerikkalaisten vouhotuksia, mutta jostain luin että sytojen aikana ei kannattaisi juoda vihreää teetä, koska sen antioksidantit voivat heikentää solunsalpaajien tehoa. Mene tiedä tuosta sitten, itse olen varoiksi jättänyt vihreät teet nyt juomatta.

  Lapsen vatsa voi varmaan olla väliaikaisesti pullollaan ihan tavallista runsaammasta herkuttelusta ja sen sivuvaikutuksista. Mutta ainahan sitä voisi ruokavaliota korjata terveellisempään suuntaan. Oma helmasyntini on laiskuus salaattien tekemisessä (poika niitä jopa syö!). Kun niitä kasviksia pitäisi saada enemmän...

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset Jaana ja Kitsune :)

  Aika vähän olen minäkin tuota teetä juonut, mutta oikeassa taidat olla. Hyllytetty on jo D-vitamiinit, kalaöljyt ja "varsinaiset luontaistuotteet" - ja pitänee laittaa tuo vihreä teekin sinne. Onko muuten hunajasta jotain suositusta, tietääkö kukaan?

  Huonosti meilläkin salaatteja tehdään, kesällä vähän paremmin. Mutta pyrin tarjoamaan ainakin kurkkua, paprikaa ja porkkanaa välipaloina tai lautasen reunalla. Vaikka meillä poika voi ihan tavallistakin paprikaa syödä kuin omenaa, niin nyt ollaan löydetty meille uusi makea suippopaprika, joka maistuu varmaan niillekkin, jotka eivät paprikasta välitä ;) Ruohosipulia pitäisi ostaa useammin, kun sekin poitsulle maistuu ihan sellaisenaan. Kesällä sitä on ollut pihassakin.

  VastaaPoista
 6. Hunajasta olen kuullut, että syövän aktiiviaikana pitäisi vältellä. Mutta tämä suositus ei ole hoitohenkilökunnalta, vaan ns. kolmannelta sektorilta, jota jotkut kutsuvat myös uskomuslääketieteeksi. Vaikken itse ole aktiivisesti sille puolelle hakeutunutkaan, kuulen välikäsien kautta aina suosituksia ja ohjeita. Jotkut kuulostavat perustelluilta, niin tuo vihreä tee kuin hunajakin.

  Meidänkin neitosella on pömppö vatsa, mutta painoa silti -10 käyrän verran. Neuvolassa saatiin siis siitä vähän noottia, eli pitää jatkossa tarjota vähän tiuhemmin neidille ruokaa. Ja niitä kasviksia.. kun vain saisi uppoamaan! Parhaiten tosiaan menevät sormiruokana, esim. dippikastikkeen kera. Olen joskus terveysinnostuksessani tarjonnut niitä synttäreilläkin:)
  Teidän synttärit kuulostivat juuri niin vauhdikkailta, kuin kuusivuotiskekkerit vain voivat olla.. Mutta nyt iloista vappujuhlaa!

  VastaaPoista
 7. Kuusivuotiaat osaavat tosiaankin ottaa ilon irti juhlista. Muistan hyvin vielä miten tapahtumarikkaita nuo lastenkutsut olivat.

  Oikein mukavaa vappua teidän perheelle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tiina ja Tilu :) Jätetään siis vihreä tee hyllylle ja syötetään hunajat pojalle toistaiseksi. Kasviksia saa kyllä mättää aikalailla, jos meinaa niillä saada painoa ylös ;) Jos taas lisää kasviksia ja sitten vielä ruokaa, niin saa tyttö pian syödä tuplat entiseen verrattuna..

  VastaaPoista