C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

lauantai 26. helmikuuta 2011

Kevättä rinnassa..

...ja helpotusta myös siihen poistettuun puoleen :)

Eilen oli Herkkupäivä ja ensimmäinen lymfaterapia. Jo eilen tuntui, että lymfasta olisi jo ollut hieman apua.

Yhden kurssinkin olen nyt saanut suoritettua, jee! Ja tänään ehkä saan uuden tietokoneen, johon laitetaan lopulta myös nuo Office-ohjelmat kuntoon. Paljon muutakin sillä toivon mukaan voi touhuta. Toiveena olisi mm. ottaa koekäyttöön tuo ohjelma, jonka kurssin juuri kävin. Itselle hankittavaksi se on aivan liian kallis..

Ja ehei, en päästä teitä tälläkään kertaa ilman kilpirauhasaihetta;
Tuonne kommentteihin tämän jo laitoinkin, mutta nyt laitan tämän vielä tähänkin. Olen mielessäni pyöritellyt, että uskallanko hehkuttaa, vai palaako kaikki oireet heti kun tänne elvistelen.. Otan sen riskin.

Nyt kun olen nostanut Tammikuun alusta tuota tyroksiiniannostani 0,025 mg verran, jonka vähensin silloin sytojen jälkeen kun olin ihan romuna ja henkeä ahdisti ihan koneella istuessakin, ovat vaihdevuosioireet helpottaneet selvästi ja olen myös selkeästi pirteämpi ja vähemmän ahdistunut :) Toivottavasti tämä nyt ei sitten vähennä Tamofenin vaikutusta... Luut ei enää juurikaan palele (vaikka muuten onkin ollut oikeasti tosi kylmä), kuumat aallot on helpottaneet huimasti ja aamuyön heräilytkin on oikeastaan jääneet pois :) On oikeasti niin helppo kokea, että mm. saamattomuus, alavireisyys ja ahdistus johtuu elämäntilanteesta - ja on ihan mahdoton tietää koska kyse ei enää ole vain siitä :P Siis vipuun menee helposti, vaikka onkin jo dg ja lääkitys! Kuten monessakin yhteydessä on todettu, menee varsinkin vajiksen oireet helposti iän, vaihdevuosien, työuupumuksen ja/tai masennuksen piikkiin.

D-vitamiinia ja Omega-3 -tuotteita käytän myös, mutta eivät nekään ihmeitä tee, jos taustalla on lääkitystä tai lääkityksen lisäystä vaativa sairaus. Vielä kun saisi sokerin ja muiden hiilareiden käyttömme edes jonkinlaiseen kuriin. Ja sen liikunnan.. Joulun ja vuodenvaihteen jäljiltä ei ole oikein ryhdistäytyminen onnistunut...

13 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän minunkin kokeilla tuota tyroksiinin pientä lisäämistä... Eilen mittasin tähänastisen alilämpöennätyksen, 35,5 astetta.

  VastaaPoista
 2. Sittenhän meitä olisi jo kolme vertailemassa kokemuksia. Mulla on arvot pysyneet hoitotasolla vuosia, kun tyroksiinia on mennyt viitenä päivänä viikossa 1 x 0,1mg tbl ja kahtena pv:nä 1,5 x 0,1 mg tbl. Nyt lisäsin vain tuon 1,5 tbl menemään joka toinen päivä. Kilppariasioissa mitään ei tapahdu nopeasti, joten kuulostellaan. Jatkuva palelu on kyllä tosi ikävää, onneksi sentään sää lämpeni, että uskalsi taas hiihtämään.
  Kevättä yhdessä rinnassa ja lymfaterapiaa toisessa kuulostaa jo ihan kivalta, tsirp, tsirp. Suoritetulle kurssille ja uudelle tietsikalle jee, jee. Hyvältä tuntuu puolestasi.

  VastaaPoista
 3. Ihan muahtavaa, kun olo on alkanut helpottamaan. Taisin lukea noita samoja juttuja vasta lehdestä. On helppo laittaa vaivat iän ja elämäntilanteen piikkiin, vajaatoimintaa ei ole helppo diagnosoida varmasti. Hyvin olet osannut itseäsi hoitaa, kun noin monet vaivat on helpottuneet. Kyllä niitä kannattaa hehkuttaa ja nauttia virkeästä olotilasta kaiken sen jälkeen mitä olet kokenut.

  Toivotaan edelleen myönteisiä kevät tuulia!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että noin pienellä asialla kuin pikkuisen lääkeannoksen nostolla olet sanut noin paljon hyvää aikaiseksi.
  Ensi viikolla saan tulokset viime viikon verikokeista, otettiin myös kilpirauhasarvo.

  Nyt kun on keväinen päivä, mielikin on heti parempi.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset Kitsune, Ärkoo, Olga ja Tilu :)

  Voihan sitä tosiaan noinkin varovasti nostaa, kuten Ärkoo on tehnyt. Huonosti olen tämän kilppariasian kyllä hoitanut ja nyt viimeksi ihan siksi, että pelkäsin sydämen puolesta. En uskaltanut sitä annosta nostaa takaisin, kun aloitin sen Herkun pelonsekaisin tuntein..

  Se, mikä näissä kilppariaiheisissa jutuissa yleensä pistää silmään, on tuo "yksinkertaisella terveyskeskuksen verikokeella". Mutta kyllähän se diagnosointi osan kohdalla niinkin yksinkertaisesti toimii.

  Parempaa vointia ja valoa kaikille!

  VastaaPoista
 6. :) kevättä rinnassa! Jess. Hyvältä kuulostaa. Jes.

  VastaaPoista
 7. Kevät ja tietsikka ja uusi ohjelma : ) Hienoa ! Sokeri ja liikunta. ... Syöpäsolut tykkää sokerista, siis syökäämme sitä vain vähän. Syöpäsolut ei tykkää, että liikumme, liikkukaamme kohtuullisesti. A-plottis ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 8. Kiitän Kiara ja Pirtsikka :)

  Tietenkin kun tietokone vaihtuu, jää kaikki linkit siihen vanhaan.. Ja tietenkin aikaisempien ohjelmien asentamisesta muodostuu ongelma :P Mutta katsellaan...

  VastaaPoista
 9. Moi! Löysin teidät vasta nyt, mut kiinnitin huomiota tohon Thyroxin -keskusteluun. Mul on uusiutunut negatiivinen ja kun tossa viime kuussa kävin yksityisellä syöpäklinikalla Docrateksessa, niin pääjuttu mitä sain irti lääkäriltä oli, et kuulemma synteettinen Thyroxin lääkitys lisää rintasyövän riskiä jonkun tutkimuksen mukaan. Eli suositteli, et tsh4 (vai mikä se termi onkaan), pitäis olla mahd.matalalla ja toinen aina mitattava korkealla. Joten malttia Thyroxinin kans, suositteli mul, että ottaisin muuten yhtä ja vaikka ke ja la testiks puolta. Se oli 250 eur käynnin highlight. :-)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentistasi Anonyymi - näin todella pitkällä viiveellä. Pahoittelen.

  Täytyy myöntää, että Tamofen ja Tyroksiini taitavat "riidellä keskenään". Mutta tärkeitä asioita itselleni on, että pysyn edes kohtuullisessa toimintakunnossa, enkä tarvitse unta enempää kuin kahdeksanvuotias, että en heräile yöllä tuntikausiksi ja etten ole koko ajan ahdistunut. Ei sellaista väsynyttä ja ahdistavaa elämää hirveästi edes halua pitkittää...

  VastaaPoista
 11. Törmäsin tänne ihan vahingossa, pisti silmään toi diagnoosi kun ihan sama kun mulla kans 45 vuotiaana oli, siitä on yli 7 vuotta. Ja nyt sitten olen alkanut kanssa. Hiphei. taistella kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa. -- Toivottavasti sulla jo elämä mallillaan??????????? t.päkä

  VastaaPoista