C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kilpparista vielä..

>
"..Kun kilpirauhasarvot näyttävät normaalia ja silti on selviä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita, täytyy löytää muita tapoja selvittää oireiden syy. Tärkein testi, jolla voi selvittää kilpirauhasen toimintaa, on kehon lämpötilan mittaus. Kehon lämpötilan pitäisi olla vähintään 36,6 ⁰C. Mittaus on paras suorittaa aamulla kainalosta, heti herättyään, ennen kuin nousee sängystä..."

"..Lääkärit tuijottavat viitearvoja, eivätkä kuuntele henkilön oireita, vaan määräävät mielialalääkkeen ajatuksella; ”korvien välissä vikaa”. Heikosti toimivan kilpirauhasen johdosta alkaa myös kolesteroliarvot nousta ja lääkäri määrää kolesterolilääkkeen. Mielialalääke pahentaa tilannetta, henkilö lihoo entisestään ja uupumus ja voimattomuus pahenevat, kuten myös mieliala. Todetaan keskisyvä masennus ja lääkkeet vaihdetaan masennuslääkkeisiin, henkilöstä tulee liikalihava, hän voi mennä psykoosiin ja joutuu mielisairaalaan hoidettavaksi. Kolesterolilääke puolestaan aiheuttaa sivuvaikutuksena lihaskipuja ja jäykkyyttä, joka entisestään lisää henkilön pahaa oloa. Kaikki tämä kärsimys olisi voitu välttää, kun lääkäri olisi ajoissa laittanut kilpirauhaslääkityksen, joka olisi myös laskenut korkean kolesterolin normaaliksi...." =/

"Anemia ja kilpirauhasen vajaatoiminta
Kilpirauhanen on elimistön termostaatti, kun se toimii hyvin, elimistön lämpötila on lähes 37 astetta, mutta kun se toimii huonosti, ihminen kärsii alilämmöstä eli lämpö on usein alle 36 astetta, joskus jopa alle 35 astetta. Punaisten verisolujen tuottamiseen luuytimessä tarvitaan riittävän korkea kehon lämpötila ja tästä johtuen kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivillä on usein anemiaa. Heidän kehonsa lämpötila on liian alhainen, jotta luuydin pystyisi tuottamaan riittävästi punasoluja..."

"Monimutkainen ongelma
Lyhyesti sanottuna, kilpirauhasongelmat ovat hyvin yleisiä ja erittäin monimutkaisia todeta ja ongelmallisia hoitaa. Hienoa on kuitenkin se, että kun kilpirauhanen saadaan oikealla ruokavaliolla ja lääkityksellä kuntoon, ihminen tuntee itsensä kuin uudesti syntyneeksi. Monet asiakkaamme ovat olleet hämmästyneitä, miten olo voi muuttua niin hyväksi pelkästään sillä, että kilpirauhanen alkaa toimia hyvin. Yleisimmät palautteet ovat energisyyden lisääntyminen, laihtuminen, hiki- ja vilutusoireiden loppuminen, mielialan koheneminen sekä särkyjen ja kolotusten loppuminen. Kannattaa siis todellakin pitää huoli kilpirauhasen hyvästä toiminnasta ja muistaa, että vaikka TSH ja T4v arvot ovat normaalirajoissa, teillä voi silti olla kilpirauhashäiriö."

18 kommenttia:

 1. Jummi. Mun sisäinen termostaatti on ainakin ihan sekaisin - iltalämpötilakin pahimmoillaan 35.5. Täytyypä mittailla tuota aamulämpöä. Ja olisikohan tuossa selitys myös sille miksi mulla on "aina" (=niin kauan kuin muistan) ollut alhainen hemoglobiini?

  VastaaPoista
 2. Voipi olla. Mulla taas on ollut liikis ja loistava hemppa.. Tää oli kyllä tosi avartava juttu ja taas yksi syy lisää yrittää päästä leivän syönnistä eroon... Miehen lämmöt huitelee kans noissa lukemissa - mutta kilppariarvot on kuulemma täysin normaalit :P

  VastaaPoista
 3. No mistä sen kuidun ottaa, jos ei ruisleivästä? Miksi leivän syönti pitäisi lopettaa?

  Kaksi täkkiä riittää jo, kun hieman lisäsin tyroksiinia, vai johtuneeko pakkasten loppumisesta. Kävin aamulla labrassa, että saadaan uusin vertailuarvo ja sitten parin kk:n kuluttua uudelleen, ettei mene yli hoitotason. Onhan tämä hankalaa, mutta mielenkiintoista justeeraamista. Jos olo tyroksiinia säätämällä paranee, niin kannattaahan se kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Kasviksista, hedelmistä, marjoista, pähkinöistä ja siemenistä - mun käsittääkseni sä et muuta syökkään kuin kuituja ;)

  Saatko sä käydä labrassa niin paljon kun huvittaa..? Olohan se kuitenkin on se tärkein mittari - jos ei ole liikisoireita ja vajisoireet vähenee, niin ei pitäisi olla mitään haittaakaan. Varsinkin kun sun säätö oli tooodella varovainen :)

  VastaaPoista
 5. No ei nyt sentään, kyllä ne HusLabin tädit lähetteen (=maksajan) vaatii. Sovittiin ttl:n kanssa nämä tyroksiini- ja labrajutut samalla, kun alettiin tutkia tuota solisluun pattia.

  Ompas meillä nyt nätti päivä. Pitää suoriutua iltapäivällä ulos naamaa näyttämään, jos saisi vähän auringosta väriä siihen. Alkaa jo itseäkin pelottaa tämä "kalman" kalpeus!
  Hyvää viikonloppua! Voikaatte hyvin!

  VastaaPoista
 6. Kiitän Ärkoo :) Hyvää viikonloppua ja vointia kaikille!

  VastaaPoista
 7. Kiitos taas infosta ! Kylä on tarpeeseen !!! ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 8. Uusia kuvia tänne - pliis!

  VastaaPoista
 9. Mitäs tänne kuuluu? Joka ilta käyn kurkkaamassa onko päivityksiä, mutta ei näy.

  Tuo kilpparivaiva on muuten oikeasti mennyt monella masennuksen piikkiin tai jäänyt muuten hoitamatta, niin kinkkiseltä tuntuu oireiden tunnistaminen. Välillä mietin jo itsekin tuota, mutta syy löytyi muualta. :/

  Eva

  VastaaPoista
 10. Ärkoo - uusia kuvia ei nyt tähän hätään ole tarjolla ja kuvankäsittelyyn tarvittavaa ohjelmaakaan ei tällä hetkellä ole.

  Kiitos kysymästä Eva :) Eilen tehtiin kaupat uusista ikkunoista ja ne asennetaan toivon mukaan heti pääsiäisen jälkeen. Kerroin poitsulle, että saa ne synttärilahjaksi - eikä tuo nostanut edes mitään mekkalaa ;) Jos ensi kesästäkin tulee helteinen, niin onpahan kunnon tuuletusikkunoita ja niissä hyönteisverkot mm. hullujen ampparien varalle. Ja kaihtimet on siististi ikkunoiden sisällä - voi siis tuulettaa vaikka kaihtimet kiinni :) Viime kesänä ei juuri yläkertaa käytetty (siellä olis kyllä voinut saunoa) ja alakerrassa puhalsi ilmalämpöpumppu jatkuvasti viileetä ilmaa. Siinä sitä sitten yövyttiin pumpun alla.

  Poitsulla on vihdoin torstaina aika Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalle. Papereissa ei kerrota mikä on käynnin tarkoitus, mutta oletan, että risojen leikkausta suunnitellaan. On tuo pojan nenänielu niin ahdas (auki vain 1/3 ja sekin rauhallisessa tilanteessa eli terveenä), että Ventolinea on tarvittu taas tänä talvena paljon :/

  Perjantaina onkin taas Herceptin ja lymfa.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kuulumisista! Kelpasi ilman kuviakin. Jospa ne pojan röörit vihdoinkin saisi niin auki, että ei koko aikaa tarvitsisi lääkekuureilla olla - toivotaan. Onnea ja pitkää ikää uusille ikkunoille myös! Tsempit perjantaille ja voi hyvin!

  VastaaPoista
 12. Ikkunat synttärilahjaksi, aika spesiaalia! ;D Toimivat tuuletussysteemit on pop, vaikkakin ilmalämpöpumpusta se suurin hyöty helteillä taitaa olla. Me ollaan asennuttamassa sellaista ensi kesän varalle, viime kesästä viisastuneena. Minkä merkkinen teidän laite on? Oletteko olleet tyytyväisiä? Onko noissa jotain erityistä, joka pitäisi osata huomioida?

  Pojalle reippautta tutkimuksiin! Kuulostaisi näin maallikolle melkoisen perustellulle tuo risojen leikkaus.

  Eva

  VastaaPoista
 13. Kiitän Ärkoo ja Eva :)

  Meidän pumppu on "IVT Nordic Inverter" ja voin vaan toivoa, että sen asensi laillistettu kylmäkoneasentaja, koska luotimme asennuksen IVT-Centerin haltuun. Mutta asennushomma siis kuuluu laillistetulle kylmäkoneasentajalle. Ja se kannattaa katsoa, että laite kestää meidän pakkasia. Ainakin teoriassa.. Tämä meidän pumppu on kyllä toistaiseksi toiminut niin pakkasilla kuin helteilläkin. Lämmityskäytössä se kuivaa aika tehokkaasti ja houkuttelee ripustamaan pyykkejä sen läheisyyteen ;)

  http://www.ilmastointilaitteet.com/ilmalampopumput/

  VastaaPoista
 14. PS. Viime kesänä oltiin erityisen tyytyväisiä tuohon viilennysmahdollisuuteen :)

  VastaaPoista
 15. Meillä on Panasonicin joku versio ilmalämpöpumpusta. Se ainakin kestää pakkasia. Hyötysuhde asentajan mukaan -25 asteeseen asti. Tänä talvena pumppu on jauhanut lämpöä huonolla hyötysuhteella ison osan talvesta. Vaan jollakinhan se lämpö on tuotettavaa, sähköllä kuitenkin pattereilla tai pumpulla.

  Itse emme ole käyttäneet sitä viilennykseen paljon yhtään. Kosteudenpoistoon kylläkin. Se ei kuluta niin paljoa sähköä kuin viilennys, mutta saa aikaan mukavan olotilan silti. Sähkönsäästö mielessä tuo pumppu meille hommattiin. En siis halunnut, että se talviajan lämmityssäästö tuhlataan kesäajan viilennykseen. Tokikaan meillä täällä vähän pohjoisemmassa ei ihan niin kuuma kesä ollutkaan kuin teillä siellä etelämmässä.

  Kevät tulee!!!

  VastaaPoista
 16. Kiitän Kiara :) Ja kevät tulee jo kovaa täällä "etelässä" - ilmeisesti jopa katu- ja siitepölykausi on jo alkanut!

  http://www.allergia.com/index.phtml?s=748

  Pitääpä kokeilla tuota kosteudenpoisto-ominaisuutta seuraavilla helteillä. Saa muistuttaa ;)

  VastaaPoista
 17. Meillä on maalämpö, joten lämmitykseen tuota ilmalämpöpumppua ei niinkään tarvita. Maalämmöllä (maakylmä?) saa viilennettyä muutaman asteen, mutta kyllä viime kesän helteet päihitti tuon viilennyksen ja yöt yläkerrassa oli karseita. Aamuisin oli aina jännä tsekata mistä kukakin herää kun koko perhe kulki ja etsi viileämpää paikkaa nukkua. ;D Kiitoksia linkeistä ja vinkeistä, alan perehtymään niihin.

  Eva

  VastaaPoista
 18. Onhan se ilmalämpöpumppu sitten hyvä myös varalämmittimenä, jos tulee joku ongelma laitteiden kanssa joskus. Meillä ei tosiaan voitu moneen viikkoon edes nukkua yläkerrassa viime kesänä, kun siellä tuota pumppua ei (vielä) ole.

  VastaaPoista