C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

perjantai 4. helmikuuta 2011

Herkkua ja fyssari

Tänään oli Herkkupäivä ja osastolla huomasin ilokseni, että poitsun piirtämä kuva oli laitettu hienosti näkyville :) Pitihän siitä ottaa kuvakin, mutta tämä puhelimen kuva on melko surkea, joten teksteistä ei saa tolkkua. Yllä lukee "ROBOTIT" ja "Toivottavasti nämä eivät jatkossa korvaa hoitajia". Alla lukee "Hoitajille". Ja portti toimi, jippii!

Herkun ja kahvittelun jälkeen tapasin mukavan fysioterapeutin. Googletinpa hänen nimensä huvikseni ja totesin, että juuri hän on tehnyt oppaan lymfahoitoa saaville potilaille. Ja hän myös tulee antamaan tuon hoidon :) Eli hoito siis heltisi ja ensimmäinen hoito tulee olemaan näillä näkymin seuraavan Herkun jälkeen.

Kotona odotteli mammovastaus;

"Potilaalle tehty 1-vuotiskontrollina rintojen (?! oma huom..) mammografiatutkimus. Oikealla ihopoimussa ei poikkeavaa näy (ihme olisi jos juuri siinä pienessä poimussa, joka siihen prässiin kainalon yläpuolelta saatiin tungettua, olisi jotain näkynyt...), kainaloissa metallihakanen. (Sitä en muista aikaisemmin kuulleenikaan.) Vasemman rinnan löydös tavallinen, rintakehän/kainalon alueella on laskimoportti, kainalossa harmiton fibrolipomatoottinen (ei löydy ihan heti googlettamalla mitään suomenkielistä tietoa) imusolmuke. Ei malignia. Entiset jatkohoitosuunnitelmat voimassa, tämä teksti tiedoksi potilaalle kirjeellä."

"Ei malignia" kuulostaa hyvältä, mutta leikatun puolen tutkiminen olisi tuntunut rauhottavammalta.. Etenkin kun Naistenklinikalta aikanaan rauhoiteltiin, että jos toisessa rinnassa olisi syöpä, niin kyseessä olisi jo uusi sairaus... Mutta nyt on vihdoin tutkittu ainakin se toinen rinta ;)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

7 kommenttia:

 1. Kiva kuva!

  Ei malignia kuulostaa hyvältä! Metallihakanen kainalossa sen sijaan kuulostaa vähän ylimääräiseltä..? Tai mistä mä tiedän, ehkä niitä on tapana jättää sinne? (Itselläni oli tavalliset, itsesulavat tikit - hassua miten paljon tässäkin on eroja.)

  Fibrolipoma-, olisiko se jotain sidekudos-rasva -juttua?

  VastaaPoista
 2. Kiitän Kitsu :) Mullakin oli itsesulavat tikit koko haavan pituudelta molempien leikkausten jäljiltä ja itse haava on tuota "kainalopoimua" (se kohta joka tursuilee kainalossa, jos rintsikat painaa) alempana.

  Kansainvälinen syöpäsairauksien luokittelu -nimisestä tiedostosta löysin jotain;

  "MORFOLOGY" / "885-888 LIPOMATOUS NEOPLASMS" / "8851/0 Fibrolipoma"

  "/0 Hyvänlaatuinen"

  Kaippa sen voi sitten ihan mammon perusteella noin tarkkaan sanoa, vaikka kasvaintyyppejä on pilvin pimein..?

  VastaaPoista
 3. toi on niin hieno toi pojan tekemä piirros! Hieno!
  Ei malignia= jeee!

  VastaaPoista
 4. Poitsun tekemä taideteos on MAHTAVA ! Ajatella, että ovat laittaneet koristukseksi palautelaatikkoon. Hienoa ! Kaiken hienouden lisäksi taideteoksessa on sanoma. Onnittelut taiteilijalle ekasta julkaistusta teoksesta ! Hyvä Tee, ettei malignia ! JEEEEE ! Noilla tiedoilla "kevät keikkuen tulevi " ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 5. "Metallihakaset kainaloissa"??!! - Hieno juttu, että saat lymfahoitoa, vaikka syy sen saamiseen ei niin hieno olekaan. "Ei malignista" onnittelut myös! Jospa se mielikin sieltä vähitellen alkaisi herätä kevääseen? Toivomme sitä.

  VastaaPoista
 6. Poikasi toivomukseen on helppo yhtyä ! Ei robottihoitajia kiitos.

  Onnittelu hyvistä tuloksista ! Metallihakasen arvoituksen ratkeamista jään odottamaan, mikähän lie ?

  VastaaPoista
 7. Kiitän Sanna, Pirtsikka, ÄrKoo ja Betty :)

  Oli kyllä tosi kiva nähdä piirros hienosti esillelaitettuna ♥

  Metallihakasen arvoitus odottaa seuraavaa lääkärikäyntiä, joka onkin jo Huhtikuun alussa. Josko muistan hakasesta silloin kysellä.. Toivotaan tosiaan, ettei hoitajia korvata roboteilla, eikä kielitaidottomilla orjilla!

  VastaaPoista