C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Päivitys!

Edellisestä päivityksestä onkin jo kulunut aikaa..

Kaikenlaista on tapahtunut, mutta yksi on ylitse muiden (ja johtanut toiseen), eli lapsen koulun aloitus. Se jos mikä on muistuttanut viime vuodesta ja varsinkin niistä syvistä vesistä, joissa diagnoosin aikaan räpiköitiin. Tämä oli se etappi, jota ihan ensimmäisenä ajattelin - että näenkö edes ainokaisemme koulun aloituksen. Ilman lisämausteitakin tämä on iso ja tunteita herättävä juttu. Ja eilen yllätin totaalisesti itsenikin lupautumalla lapsen koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajaksi! Ja mukaan touhuun mennäänkin vauhdilla jo perjantain kouludiskon merkeissä. Eikä riittänyt, että lupauduin itse kuvioihin, vaan puhuin miehenkin diskoon auttelemaan järjestyksenpidossa.. Hän saattaisi käyttää jotain toista ilmaisua...

Portaiden maalaus on ollut piiiitkään vaiheessa, mutta viime viikonloppuna sekin homma taas hieman eteni - eikä enää näytä aivan epätoivoiselta hommalta. Se on itselleni tärkeä juttu - ne kun on olleet niin järkyttävän rumat kaikki nämä täällä asutut vuodet. Hommaa niissä on ollut (ja on vieläkin ennenkuin niihin itse olen tyytyväinen), kun ovat avoportaat, jotka näkyvät suoraan olohuoneeseen, joten kaikki pinnat on hiottava, paikattava ja maalattava. Ja ainahan homma tahtoo myös levitä suuntaan jos toiseenkin; samalla maalilla on sudittu yksi ovi ja pari verholautaa.

Ensi viikolla aloitan työharjoittelujakson, jonka tavoitteena olisi työllistyminen jollakin aikataululla. Toivossa on hyvä elää ja harjoitus ei ole pahitteeksi, kun työssäolostakin on jo aikaa ja työkuviotkin erilaiset. Kaikki eivät ehkä olisi innoissaan palkattomasta työstä, mutta minäpä iloitsen mahdollisuudesta ja Toivosta ;) Se on hyvä kaveri, se Toivo. Sain viime viikolla jopa vihdoin keväällä käymieni kurssien todistuksenkin. Aktivoiduin sen pyytämisessä taas pari viikkoa sitten, kun oli aika työvoimatoimistoon seuraavalla viikolla. Todistus tulikin heti tuota käyntiä seuraavana päivänä, mutta nyt on tämä harjoittelukuviokin tässä ja käytin kyllä ainakin sen oman puolituntiseni siellä työkkärissä kysellen kaikkea mahdollista.

Mainitsin jo joskus aikaisemmin, että meillä rintamalinja alkoi murentua kissa-asian kohdalla, kun kaveri julkaisi niitä ihan liian söpöjä kissanpentukuvia vähintään viikottain. Kävipä sitten niin, että samainen kaunotar ehti hankkiutua uudelleen tiineeksi ennen leikkausaikaa ja meille on nyt varauksessa seuraavan pentueen kaikkein söpöin pikku-kisu.

Syksy on tullut ja niin on myös nuha ja köhä. Ceeporeilla ja maitohappobakteereilla tässä taas koitetaan pistää hanttiin. Hernekausi on lopuillaan, eikä taida tomaatit ja paprikat enää ainakaan ulkona kypsyä. Maissit pääsivät syksyä kohden vähän kurkkimaan ryteiköstä, mutta pieniksi jäivät. Lähistöltä bongasimme puutarhan, jossa oli jopa maissisatoa! Että kyllä se tälläisenä kesänä on mahdollista, jos ajoitus on kohdallaan. Maissiahan en raaskinut taimina ostaa ja koko istutushommakin lykkääntyi niin pitkälle keväällä. Kaupan ruukkusalaatti jäi laatikkoon kasvamaan pitkää vartta ja kukkikin. Sillä on pituutta enemmän kuin maisseilla tänä vuonna ;)

Oikein hyvää syksyn jatkoa kaikille!

11 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kivoja kuulumisia! Kissanpennut on ihania, poikakin on varmasti innoissaan tulevasta pikkukisusta. :)

  Eva

  VastaaPoista
 2. Kiitän Eva :) Juuh, kisua odotellaan jo malttamattomasti. Mieli tekisi jo hankkia "vaaville" varusteita, mutta jos nyt kuitenkin vielä malttaisi mielensä - kun laskettuun aikaankin on vielä kaiketi noin kuukausi.. Ihan ite laskin ;)

  VastaaPoista
 3. Ompa hienoja kuulumisia! Kyllä ne työharjoittelut voivat auttaa takaisin töihin, ja nyt alkuun saat ainakin päiviin jotain rytmiä. Hieno homma se vanhempainyhdistyksen aktiivin osa, diskossa on varmasti kivaa .Kiva se kissan tulokin, onko teillä ollut hiiriä tms. pihassa?

  serkku

  VastaaPoista
 4. Kiitos Serkku :) Ei meillä ole ollut mitään hiiriongelmaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos kissat naapurustossa jossain vaiheessa vähenee. Nyt meidän pihassa käy vielä useampi kissa ja pari on piipahtanut sisälläkin, kun on kesällä ollut ovi auki. Diskoakin odotetaan kovasti ja uskoo ken tahtoo - olen ihan omin pikku kätösin tänään väsäillyt Turkinpippurimarenkeja sinne myyntiin. Ja ihan ovat kyllä kotitekoisen näköisiäkin ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa !! Harry Potter -bailut ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 6. No johan nyt on. Sensuuri iski, kun kommenttini oli häipynyt bittiavaruuteen. No jotain tämmöstä kirjoitin, että heh-heh, siitä se pullanpaistajan ura urkenee, kun pitää leipoa monenlaisiin rahankeruutalkoisiin. Itse leivoin ennen muinoin leirikoulurahoja :) Toivottavasti ura urkenee vihdoin sielläkin, mistä maksetaan palkkaa. Peukut sille!
  Ne jäi nyt sitten tämän vuoden maissit näkemättä :(, mutta jospa aloittaisit ensi keväänä esikasvatuksella?
  Kiva kun päivitit.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset Pirtsikka ja Ärkoo :) Ärkoon kommenttia ehdin jo kaipaillakkin ;) Saat anteeksi, jos bittiavaruus söi viestisi ;D

  Melkein ne maissit jäi tänä vuonna itseltäkin näkemättä.. Jos saan ihan oikeita töitä, niin voi ne maissit jäädä ensi vuonna vallan kylvämättä, kun olen tätä puuhaa itselleni nyt haalinut...

  VastaaPoista
 8. Onpas täällä mukavan kuuloisia juttuja :)
  Ja jotenkin niistä paistaa Toivo. :)
  Toivottavasti nähdään taas.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Kati :) Kiva olis nähdä. Viikonloppuisin on edelleen aikaa - arkipäivät on olleet yhtä hässäkkää..

  VastaaPoista
 10. Joo, ei meilläkään noi arjet oikein.. mut viikonloput sopii hyvin.
  1.10 on kisat, muuta ohjelmaa ei ole suunnitelmissa.

  VastaaPoista
 11. Ohhoh, miten mää en täälläkään o käyny aikoihin!! Nojoo, elämä se vissiin on vienyt mukanaan, virtuaalielämä himpun verran paitsiossa ;) Vaiks musta olet kyllä ihan yhtä todellinen kuin naapurin rouva.

  Kviakiva, työharjoittelu on hyvä juttu.

  Ainiin, mun tomaatti jaksoi punnertaa kaksi pientä punaista tomaattia, lapset söivät ne ja väittivät niiden maistuvankin tomaatille. Chilistä valmistui useampi chili. Olen aika vaikuttunut.

  VastaaPoista