C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Portin poisto

Laitanpa vähän kuulumisia piiitkästä aikaa - kun tämä vähän niinkuin liippaa alkuperäistä aihettakin. Tänään poistettiin laskimoportti. Operaatio tuntui itsestä niin pieneltä, että "saattaja-vaatimus" kuulosti todella liioittelulta - etenkin kun portin laitonkin jälkeen lähdin yksin taksilla kotiin. Sain sitten kinuttua luvan lähteä yksin taksilla, kun olin loikoillut Kirurgin sängyllä kolmisen tuntia. Ihan pakko oli mukavalle hoitajatytölle mainita, että olen kyllä paljon huonommassakin hapessa kaupungilla liikkunut.. Jännä oli tuo puudutus ja rauhoittava -kokemus - tuntui kuin hommaa vasta valmisteltaisiin ja sitten se olikin ohi jo.

Pojan kitarisatkin saatiin onnistuneesti leikattua vihdoin ja viimein :) Todella hienosti jaksoi poika pitkän päivän syömättä ja juomatta, eikä valittanut mistään. Oli kuulemma kiva päivä ;) Taisi päivästä parhaiten jäädä mieleen se jäätelön määrä ja pillimehu.

Ikkunoistakin on jo osattu iloita, kun tärkeimmät korjaukset saatiin hoidettua. On se näin helteellä ollut kiva, että on kunnon tuuletusikkunat ja sälekaihtimet. Ilmalämpöpumppuakaan ei olla montaa kertaa tarvittu viilennykseen, vaikka alakerrassa on kyllä helteet tänäkin kesänä nukuttu.


Lintsillä on vietetty juhannusta ja Suomenlinnassa käyty Lastenkierroksella, jota taas kerran suosittelen. Mukana ollut kolmetoistavuotiaskin oli täysillä mukana juonessa.


Puutarha on melko hunningolla, mutta ne pari tomaattia tekevät kyllä satoa, paprika kukkii, salaatit ovat valtavia, metsämansikka menestyy ja herneet voivat loistavasti. Tukikepeiksi laittamistani oksista osa on puskenut lehtiä - ja eivät ole pajua, vaan sireenin ja kanukan oksia. Mutta auta armias jos niitä yrittää lisätä.. Maissiakin on muutama istutettu, mutta ötökät on niihin tänä vuonna tykästyneet ja ne ovat muutenkin jääneet hernepuskien varjoon.

Sen sijaan olen keskittynyt sisämaalaushommiin, joille ei loppua näy. Portaikon katto ja seinät sekä olohuoneen katto ja seinät on maalattu. Ja nyt kun olohuoneen katto on kellertävän ja tumman puupinnan sijaan valkoinen, on valoisuus huoneessa lisääntynyt huimasti. Joku (serkku) ehkä muistaa, että maalasin olohuoneen seinät viimeksi viime keväänä. Doh, ne nyt oli niin last seasonia jo ;) Mies jo harkitsi suurimmista ja raskaimmista huonekaluista luopumista, jos ne pitää joka vuosi maalata. Erona viime kevääseen oli vanhojen mäntylistojen poistaminen ja hieman vaaleampi väri. Sama projekti on edessä jossain vaiheessa myös viereisen huoneen kanssa. Portaatkin pitäisi maalata ja....


Arkeologisia löydöksiäkin on tehty. Sitä mukaa kun naapurin kompostista ilmestyy luita aitapensaan alle, niin poitsu ja naapurin poika keräävät niitä talteen.

Hyvää kesän jatkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika, meinaa tuota luupinoa - mistähän elukasta moinen pläjäys peräisin ?
  Ollaan siellä niin maalaria ; ) mites se menikään ... kesä vei muurarin ja jossain vaiheessa maalarin ...
  Hyvä, että taas yksi etappi takana eli portin poisto - skål sille !
  Hyviä vointeja ja ihania kesäpäiviä koko poppoolle !

  VastaaPoista
 2. Just niin - ihanko oli pakko tuo luukuva laittaa!
  Mutta hyvä kun yksi lehti on taas kääntynyt syövän päälle, se portin poisto, ja jos vaikka seuraavaa ei enää tulisikaan. Tai no, ehkä yksi vielä.

  "ne nyt oli niin last seasonia jo" - et silleen :D

  Hyvää kesän jatkoa kuitenkin!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, sinullakin päivitys täällä :)

  Kah, tiäkkö, mun tomaatti on heikolla hapella, mutta chiliin on kasvanut kesän aikana yksi chili jo, toista kait puskee. Kivakiva!! Jotain kasvia oon saanut pidettyä hengissä.

  VastaaPoista
 4. Heips, kiva kun portti on pois ja muutenkin tuntuu hyvin pyyhkivän.

  Mietnkähän meillä olisi luut saaneet kyytiä, jos pipsa olisi löytänyt.

  terkuin olga

  VastaaPoista
 5. Hyvältä kuulostaa! Hienoa, että portti teki tehtävänsä ja pääsit siitäkin jo eroon.

  Nauttikaa vaan kesästä ja anna kasvimaan rehottaa, on ne rikkaruohotkin kasveja. ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitän Pirtsikka, Ärkoo, Kiara, Olga ja Adelhaid :)

  Tällä viikolla on tikkien poisto.

  Ruukussa kasvava paprika on tehnyt pari sormenpään kokoista paprikanalkua ja niinikään ruukussa kasvavan tomaatin ensimmäinen tomaatti alkaa olla melko punainen jo. Herneet on olleet isoja ja maukkaita, salaatit (ne kaupan ruukkusellaiset) on kasvaneet valtaviksi ja maissi on edelleen jäänyt herneiden varjoon. Yksi tomaattikin on siellä herneiden varjossa tehnyt raakileita.

  Meillä on jo jonkin aikaa podettu "koira- ja kissakuumetta", eikä asiaa ole yhtään helpottanut, että lapsen kaverin äiti kertoi, että heillä koiran tulo taloon on vaan helpottanut allergioita.. Tai että kaveri julkaisee ainalkin viikottain aivan ihanien kissanpentujen kuvia nassukirjassa...

  Nautitaan kesästä :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja löytöjä!

  Ja onnea portista eroonpääsyn johdosta.

  VastaaPoista
 8. Luotinkin Kitsuun ton viimeisen kuvan kohdalla ;) Kiitän :)

  VastaaPoista
 9. Herranjee, kun sä olet ahkera! Kun omat maalattavat loppuu, niin tervetuloa meille sutimaan! =) Jokaikisen oven saisi irrottaa, hioa, paklata ja maalata, kiitos.

  Likkoja lainaten, " tulipa iloinen mieleen" tämänkertaisesta päivityksestäsi! <3

  VastaaPoista
 10. Kiitos Heidi :) Heh, sulla tulisi elämä pitkäksi mun tahtiini tehdessä ;) Jos joku on ahkera, niin se on Heidi. Mies jo pilailee porrasprojektini (joka ei siis etene) kustannuksella - ei osaa arvostaa tarkkaa työtä.. Kun kämppä on remontissa, niin sehän on ihan luonnollista, että kaikki on hyrskyn ja myrskyn. Eikö..?

  VastaaPoista
 11. Tee: juurikin näin, ja kun kämppä on ollut jo 10v remontin alla, niin se on myös ollut hyrskynmyrskyn sen kymmenen vuotta. Kun turhahan sitä on niin laitella ja puunailla, kun kuitenkin "remontoidaan". Mitäs siitä, jos työmaalla ei tapahdu mitään moneen kuukauteen; huolella suunniteltu on jo puoliksi tehty. ;) Uusi kanalahan piti olla parin viikon homma, mutta kummasti sekin vuoteen venyi. Optimistisena uskon, että se vielä tänä kesänä valmistuu, onhan se ottanut aimo harppauksen eteenpäin, ja oikeasti viittä vaille valmis.

  VastaaPoista
 12. ERITYISEN HYVÄÄ tulevaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 13. Voisitko yllättää - uudella postauksella :)

  VastaaPoista
 14. Kiitän Ärkoo, uskollinen lukijani - molemmista viesteistä ;) Uusi postaus on harkinnassa - mutta asiat vielä vähän keskeneräisiä ja uusiinkin kuvioihin itseni just tänään sotkin.. Toivottavasti en sotkeudu...

  VastaaPoista