C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Vuosipäivä ja kontrolli

Tänään on tasan vuosi mammografiasta, ultrasta ja ohutneulanäytteestä, joissa rintasyöpä todettiin. Tämän päiväinen lääkärikäynti nimettiinkin sitten sen kunniaksi vuosikontrolliksi. Ja vuosikontrollin nimissä sain tingattua itselleni ainakin kutsun mammografiaan - nähtäväksi jää, ultrataanko myös. Kovasti yritin kyllä ultraakin tingata, koska mammo ei taida toimia tuon leikatun puolen tutkimuksena - ei sen enempää tuon edesmenneen rinnan kuin tyhjennetyn kainalonkaan osalta. Sain myös pyydettyä lähetteen lymfaterapiaan. Nyt on tuo tyhjennetty alue päässyt turpoilemaan, kun on ne jumpatkin alkaneet unohtua ja sitä hierontaa en sitten edes koskaan muistanut aloittaa.. Siihen hierontaan sain opastuksen jo hyvän aikaa ennenkuin sen olisin voinut aloittaa, enkä edes muista niitä ohjeita... Seliseli.

Lapsukaisellemme oli tullut reissumme aikana kutsu kouluun. Niin ne vuodet vierii.

Wiille nouseminen pelottaa näin piiitkän porsastelun jälkeen. Ehkä huomenna. Ehkä aloitamme ihan alusta Joulupukin tuoman WiiFitPlussan kanssa..

9 kommenttia:

 1. Vuosipäivä, leikkauspäivä, dg-päivä, ne kyllä muistaa, mutta onneksi muisto haalistuu jo toisen vuoden kuluttua. Jos on niin onnekas, ettei s:llä alkava 5-kirjaiminen ruma sana ole uusinut vielä.
  Hyvä, että sait lymfa-lähetteen, jos kerran ödeemaa sinullakin on. Sekin harmi vielä!

  Täällä keräilen myös rohkeutta nousta puntarille sunnuntai-aamuna, mikähän siinäkin nyt muka pelottaa!? Niinkuin ei olisi pahempaa koettu! On se tuo pääkoppa ihmeellinen.

  VastaaPoista
 2. Ihanko sait lääkäriltä tinkaamalla lymfalähetteen? Taas huomaa että lääkärien suhtautumisessa on eroa, kun minä jouduin menemään fyssarin kautta ja kuulemaan hyvin nihkeästi suhtautuneelta lääkäriltä että hiha on se turvotuksen ensisijainen hoito (kiinnostaisi tietää kuinka lääkäri ajatteli hihan hoitavan kyljessä olevaa turvotusta...). Vai onko kyse vain siitä että kun vuosi vaihtui, määrärahoja on taas alkuvuodesta käytettävissä..?

  No, hyvä joka tapauksessa että lähetteen sait! Jumpata kyllä kannattaa myös, itsellänikin pääsi välillä "unohtumaan" ja kiristyksiä alkoi taas ilmaantua... nyt on jo helpottanut kun olen taas jumpannut.

  VastaaPoista
 3. Huh, on se ensimmäinen vuosipäivä kauhea ja alku kontrollit muutenkin. Onneksi vuosien varrella helpottaa.

  Harmi tuo turvottelu. Mulla kiristää piikkikättä. Välillä imusuonet näkyvät punaisina. Taitavat olla vielä suutuksissaan väkevistä aineista. Nivelet on aamulla jäykät käsissä ja jaloissa aamulla. Aina niitä harmeja ilmaantuu, eikä niistä taida eroonkaan päästä. On vain opittava elämään niiden kanssa.
  On se kumma, vaikka teitäs mitkä maailman liikkeet ja jaumpat mitkä helpottaisi,ei niitä tahdo tulla tehtyä kunnolla.

  VastaaPoista
 4. Kiitän Ärkoo, Kitsu ja Olga :)

  Voi olla, että ymmärsin väärin sen lymfalähetteen - ehkä pääsen jossain vaiheessa siis siihen arvioon. Se tuli kyllä selväksi, että korkeintaan on mahdollista saada yksi hoitosarja Syöpiksen kautta - jos se ei riitä, niin tk-lääkäriltä voi rukoilla lisää.. Jumpissa pitää kyllä ryhdistäytyä - ja muutenkin...

  Kävi kyllä mielessä, että piti sitten jäädä tuo mammokin tämän vuoden puolelle - kun se vapaakorttikin taisi juuri vanheta. Ei sillä ihan hirveästi päässyt säästämään.

  Ja sitten tämä logiikka tutkimusten suhteen; Naistenklinikan (tuuraava) syöpähoitaja mua aikanaan rauhoitteli, että jos toisesta rinnasta löytyisi syöpä, niin se olisi jo uusi diagnoosi. Näinollen siis olisi turha murehtia sitä, ettei tuota toista rintaa olla ollenkaan tutkiskeltu sen yksityisen mammon lisäksi. Sielläkään ei siis tuota ultrattu. Nyt pitäisi sitten olla luottavaisin mielin, jos juuri tuota jäljelläolevaa rintaa vilkaistaan - eikä tuota leikattua puolta..?!

  Nämä kontrollit ei hirveästi vielä tunnu missään - kun nämä ei oikein edes tunnu kontrolleilta.. Hyvä on tietysti, jos jotain voidaan poissulkea. Vaikka sitten se uusi rintasyöpä. Ultraus olisi kiva yllätys.

  Piikkikäsi kiristeli sytojen jälkeen mullakin ja suonet näkyi tummina ja kireinä. Maanantain verikokeessa oli mukava nähdä, että verikoe onnistui ilman kommervenkkejä ja enemmänkin verta olisi tullut :) Portti on antanut kädelle aikaa toipua.

  VastaaPoista
 5. Onko me jo niin kauan "tunnettu"? Että vuosipäivä jo. Nopeasti menee aika. Toisaaltahan se on hyvä.

  Lapselle onnittelut melkein-koululaistumisesta :) Ensi syksynä on tunteikkaita hetkiä tiedossa. Nimim. yksi takana, toinen edessä vielä.

  VastaaPoista
 6. Mikähän täällä tökkii kun en saan kommentointia läpi.. Mutta kiitos noista bristolin vinkeistä! Jospa saisin perheen(pään) innostettua, muut kyllä innostuvat. Ja minähän olisin menossa aina kun mahdollista.

  Kyllä nuo vuosipäivät mieleen jäävät. Tuo turvotus voi iskeä jälkikäteenkin, minulla vasta ensimmäisiä kiristyksiä nyt reilu 2v leikkauksesta. Pitäisi jumpata, joo. Hyvä jos homma hoitui sinulla eli sait lähetteen!

  Rintakontrolli oli itselleni vähän pettymys. Ultrattiin se, mitä etumuksessa oli jäljellä, kainalot katsottiin ja sitten tunnusteltiin. PVK ja maksa-arvot, siinä se. Huonosti suomea puhuva lääkäri hymyili ja kyseli onko kysyttävää ja haluanko tulla vuoden päästä kontrolliin. Yrittivät päästä eroon tämän toisen syövän verukkeella, mutta enpäs antanut periksi, vaan menen taas marraskuussa, ihan kiusaksenikin.

  Ja puntaria kohden hänkin hiipii..

  VastaaPoista
 7. Hänpä ei uskalla muuta kuin hiipiä puntarin ohi ... hiljaa hissukseen ...
  Mahtaakohan tuosta toisen rinnan uudesta rintasyövästä olla mitään tilastoja olemassa, mitenkä yleistä se mahtaa olla ?
  Naureskelin tuota terveyskeskuksesta pitää rukoilla lisää ... great actress välillä täytyy olla, että saa vinguttua jonkun tutkimuksen, meikkä ainakin vinkuu parastaan ; ) vaikka ostin kirjan "Sinulla ei ole varaa sairastaa Amerikassa". Kirja ottaa kantaa turhaan tehtyihin rtg-kuviin jne. elikkä luen pelko persuuksissa ; )
  TEE - IHANAA LOPPUVUOTTA TEIDÄN PORUKOILLE JA HYVÄ, ETTÄ LONTOON MATKA SUJUI HYVIN !!! Mulle tuli jenkeistä + 5 kg - oliskohan toi ilmasto ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 8. Joo pirtsikka tietysti, ilmastohan se. Ja täällä kans. Liika lumi ja pakkanen VAATII tuhdisti rasvaa ihon alle. Eikös se vähän lumista ollut jenkkilässäkin?

  Ei kai toisen rinnan syöpä ole sen yleisempää kuin se vaki, jonka mukaan keskimäärin joka 10. sairastuu. Tilastoja en ole nähnyt.

  VastaaPoista
 9. Kiitän Kiara, Tiina, Pirtsikka ja Ärkoo :)

  Ilmastohan se - Englannissa se kosteus kerääntyy nesteeksi kroppaan..

  Kieltämättä jää kyllä vaivaamaan, ellei leikattua puolta edes ultrata. Ja kommenttia en meinaa saada minäkään taas läpi.

  Meidän kouluunmenijämme alkaa jo näyttääkin koululaiselta, kun yksi yläetuhammas lähti Bristolissa ja toinen tänään. Alaetuhampaat onkin vaihtuneet jo aikaisemmin.

  VastaaPoista