C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Nysse portti ei sitten toiminu

Eilen oli taas "Herkkupäivä" ja vaikka olin paikalla puoli tuntia etuajassa (!), saatiin Herkut tippaan vasta tunnin aikataulusta myöhässä.. Aamuvuoro ei tullut edes uteliaisuuttaan mua tapaamaan ja iltavuorolle jäi vielä hoidettavaksi toisen potilaan hommia, joten yhtään aikaisemmin ei mun tippaani päästykään käsiksi. Kolme eri neulaa kokeiltiin sitten mun porttiini ja toinen hoitajakin siihen tuli avittamaan - mutta ei toiminut portti, ei. Niinpä laitettiin tippa sitten käteen, jossa suonet on onneksi saaneet levätä ja palautua, ja se onnistui tällä kertaa ihan ongelmitta. Asiasta lähtee tieto lääkärille, joka luultavasti laittaa lähetteen portin kuvaukseen. Lohduttaudun sillä, että suonet on sentään ehtineet palautua ja portti on sentään ollut muutaman kerran hyödyksikin. Eikä se ole tulehtunut! Jos Adelhaidin porttikokemukset lokakuulta olisi tapahtuneet ennen oman porttini laittoa, olisin varmaan miettinyt asiaa uudemman kerran. Ja nyt en ole enää halukas uutta porttia ottamaan, jos tämä pitää poistaa..

Tänään sain puhelun, että pääsen ensiviikolla ainakin sille kotisivukurssille. Toisesta kurssista odotan kuulevani myös pian. Arkeen onkin palailtu jo eilen.

21 kommenttia:

 1. Pöö sille portille. Että ne voi siis vaan lakata toimimastakin..? Ei onneksi ole tietty näitä vaikeuksia etukäteen.

  Mutta hii sille kurssille, kiva että on hyödyllistä ja mielekästä puuhaa. Oma puuha kun tällä hetkellä on moppausta ja sopan keittoa, tekisi mieleni jo johonkin järkevämpää hommaan. Työnteko - pitää vähän makustella sanaa:)

  Selkäviikko ja arkea, mukavaa sellaista!

  VastaaPoista
 2. Harmittavaa tuo portin temppuilu. Onneksi on suonet jo toipuneet. Toivotaan, että saat sen kuntoon.

  Kiva kun pääsee hommiin ja arkeen. Lähdenkin itse tästä kohta iltavuoroon siihen työntekoon.

  VastaaPoista
 3. No pitipä mokoman portin alkaa temppuilla... Kiva että pääsit kurssille, opiskelun iloa!

  Omasta puolestani olisin jo ihan valmis talvilomalle...

  VastaaPoista
 4. Onko niillä "herkuilla" jokin loppu joskus? Toivoisi sinunkin jo pääsevän siitä syöpiksellä ravaamisesta.
  Just noin, kun ollaan sairaita, niin työ kuulostaa kivalta, mutta kun ollaan töissä, niin ai kun loma olis tarpeen. Aina jonkin muun odottaminen on varmaan geeneissä tai jossakin.
  Mutta hyvä kun pääset kursseille, toivotan parempaa tuuria kuin syksyllä niiden kanssa.

  VastaaPoista
 5. Pöh-portti!

  Hienoa opiskeluhaluille!! Jei!

  Joo, loma ois kiva. Onneksi on talviloma tässä joskus tuloillaan. Pitäisi vain päättää milloin :)

  VastaaPoista
 6. Kiitokset Tiina, Olga, Kitsune, Ärkoo ja Kiara :)

  Niin, tätä työttömän arkeahan tämä mun arki on, mutta poika on palannut eskariin.

  Herkut jatkuu ainakin toukokuulle (sinne asti on ajat jo varattuna), ellei mitään ongelmia tule.

  Saa pitää peukkuja, ettei poitsun kanssa tulla kipeiksi tällä kertaa. Olis toivottavaa, ettei meistä kumpikaan olis kipeä tämänkään viikon lopulla.

  VastaaPoista
 7. Jaksamisia vielä kevään hoidoille.

  Jännityksellä odottelen, miten hienon sivuston tänne taiteiletkaan opintojen jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Mullakin on portti temppuilut viime tiputuksissa ja eilen se ei suostunut toimimaan oikein mitenkään. Ei muuta kuin kirrille anestesialääkärin käsittelyyn. Jonkinlainen verihyytymä joka saatiin liuotuksella pois eli onneksi ei mennyt portti vaihtoon. Hoitojen aikana tulehdusriski suurempi. Hyvin pelitti röörien aukaisun jälkeen ja myrkyt saatiin tiputettua. Nyt taas muutama päivä lepoa... t.pete

  VastaaPoista
 9. Kiitän Tilu ja Pete :)

  Olispa hienoa, jos tuo liuotus riittäis ja voitaisiin antaa loputkin Herkut portin kautta. Voimaannuttavaa lepoa Petelle!

  Muakin ihan jännittää, että pystynkö ollenkaan sellaisiin suorituksiin (alkeiskurssin jälkeen), joita taiteellinen johtajamme Herra kuusivee suunnittelee ;)

  Tänään jo ollaankin kotona niistämässä ja köhimässä. Toivottavasti saadaan poitsu kuntoon ensiviikoksi!

  VastaaPoista
 10. Voimia pete uudelleen alkaneeseen rankkaan urakkaan!

  VastaaPoista
 11. Tee ja rk, kiitokset tsemppauksesta, tulee tarpeeseen. Ei oikein innosta jatkaa tätä hoitorumbaa, puolivuotta menee ainakin tällä 2 vk syklillä, eilinen syöpäpolin keikka ei mieltä ylentänyt, paluu sytoarkeen. Mietin tuossa vuoden vaihteessa että kylläpä vuosi meni nopeasti, omalta kannalta parempi kun menisi hitaammin, arvoikkaita elinpäiviä pitää käyttää säästeliäästi...täälläisiä ajatuksia tällä hetkellä, loppuviikosta jo uudet mietteet. t.pete

  VastaaPoista
 12. Voimia ja valoa sulle Pete!

  Sain tänään ajat jo tälle perjantaille mammoon ja keuhkokuvaan, jolla siis käsittääkseni tämän portin tilannetta tutkitaan.

  VastaaPoista
 13. Hei Pete, laitan täältä kautta tsemppausta. yritä vaan jaksaa.

  VastaaPoista
 14. Kiitos vielä sunnuntaista <3 Siitä on puhuttu paljon!!!

  T: KAti

  VastaaPoista
 15. Voimia Tee kevään hoitoihin!!! Tyhmiä kyselen, mutta mikä on portti?

  Voisitkohan ottaa pojan mukaan kotisivukurssille? ;D Kun tuntuvat nuo nuoremmat oppivan kaiken koneisiin liittyvän niin paljon paremmin. Paranemisia pojallekin!

  Ja Petelle voimaa täältäkin.

  Eva

  VastaaPoista
 16. Voimia ja jaksamista KAIKILLE !!! Todellakin aika rientää kuin siivillä, harmi juttu. Meikkä yskiskelee - sen siitä saa, kun käy välillä "lämmittelemässä". Ihanaa kotisivu-kurssia, olis tarpeen mullekin.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 17. Kiitokset Kati teille ♥ Oli tosi mukavaa kun kävitte :)

  Eva, mulle laitettiin laskimoportti, josta voi tiputella nämä suonensisäiset lääkkeet;

  http://www.vaasankeskussairaala.fi/WebRoot/1013451/Potilasohjeet.aspx?id=1042270

  Poitsu lähtis kyllä innoissaan kursseille - mutta voipi olla, että kukaan muu ei siellä oppisi yhtikäs mitään.. Jos joskus löytyy mahdollisuus mennä lapsille tarkoitetulle kurssille, niin sinne kyllä ilmoitetaan heti :)

  VastaaPoista
 18. Kiitän Pirtsikka :) Nyt kaikki valkosipulit, ceet ja deet kehiin, että nähdään ylihuomenna!

  VastaaPoista
 19. kyllä vainen - ylihuomenna nähdään ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 20. Siis tänään oli mammo ja keuhkokuva? Toivottavasti ei mitään häröilyjä niissä näkynyt! Paljon peukkuja, ja huomenna nähdään!

  VastaaPoista
 21. Huomisiin :) Tänään oli tosiaan mammo ja Thorax-rtg. Niistähän ei hoitaja muuta sanonut, kuin että kuvat onnistui. Ultraa ei sitten tule, ellei mitään epäilyttävää saatu kuvaan.. Leikatusta kainalostakin puristettiin jotain siihen laitteeseen, mutta ei tuo nyt kummoiselta vuosikontrollilta vaikuttanut... Tuo toinen otoshan tuli ihan ton portin temppuilusta johtuen.

  VastaaPoista