C50.82 Carcinoma mammae lobulare gradus III l.dx. pT3 (135 mm) N1 (3/15), ER 80-90%, PR 80%, MiB-1 30%, Her-2 +.

tiistai 24. elokuuta 2010

Että tämmönen takaraivo

Kuusivuotias otti eilen varsin onnistuneen kuvan mamman sängestä, kun vähän opasti. Nyt näin itsekkin ensimmäistä kertaa, miltä tuo takaraivo oikeasti näyttää. Alempi kuva antaa hiukan osviittaa tilanteesta ennen sunnuntaista ajelua. Suht pitkiäkin hiuksia päässä oli, mutta melkoisen harvassa, varsinkin ohimoilla. Ja "takkuunkin" nuo menivät - sellaisiksi epämääräisiksi möykyiksi nukkuessa tai muuten pitkään makoillessa, kuten Meilahdessa. Siis aika säälittävä näky..
/
Ensimmäinen sädehoito on takana ja pitkä lista vaihtelevia aikoja edessä. Ajat ovat 9-18.30 välillä ja vasta parin viimeisen viikon ajalle sain suht säännöllisiä aamu(päivä)aikoja. Sellaisia aikoja nyt vaan ei ollut tälle viikolle tarjolla kuin yhdelle päivälle, ettei joko sädehoito ole peruttava tai miehen mentävä töihin myöhemmin, jos pojan flunssa tuosta uudelleen huononee ja kuume nousee. Toivon monestakin syystä, ettei niin käy. Toy Story 3 -liputkin on uudelleen varattu lauantaille.
/
Hengitys on pikkuhiljaa helpottumassa. Nyt olo on lähinnä huonokuntoinen. Se vesijumppa olisi ollut tarpeen, mutta on kai otettava itseään niskasta kiinni ja peruttava se, kun sädehoitolääkäri suositteli jättämään moiset ainakin sädehoidon ajaksi. Voisikohan sen paikan "siirtää" jollekulle halukkaalle, jolla olisi mahdollisuus käydä Käpylässä (Mäkelänkatu 86-96 = "käärmetalo") perjantaisin klo 15:45 10.9. alkaen.. Sen tarjoaa Etelä-Suomen Syöpäyhdistys, joten syöpäsairas pitää jokatapauksessa olla. Ei menisi paikka ryhmässä ainakaan hukkaan.

Muoks: Olen nyt alottanut "sydänlääkityksen" - Q10, L-Karnosiini ja Magnesium+B-vitamiini sekä kalaöljykapselit ja D-vitamiinin. Ja säätänyt sitä tyroksiiniannosta siis hieman alaspäin. Liikkumista pitäisi kyllä lisätä..


21 kommenttia:

  1. Hieno takaraivo :)

    Hih, minä muuten pitkään olin vakaasti sitä mieltä, että vaikutat Tampereella.

    Toivottavasti poikasi paranee/pysyy terveenä, että pääsette elokuviin. Meilläkin tautirintama jyllää, saapa nähdä, miten käy viikonloppusuunnitelmien... No, pitää kahtoa. Ja sitten ollaan kotona, jos ollaan sairaita. Minkäs teet.

    VastaaPoista
  2. Oho, vähäks on pelkistetty, enkä muistanutkaan, että olet noin tummatukkainen. Kasvaakohan sinunkin tukkasi kiharana takaisin? Toivoisitko?
    Niin se pyörähti säderumba käyntiin ja pientä kyllästymista voi olla jossain vaiheessa odotettavissa, niinkuin tiedät, mutta ohi sekin menee.

    VastaaPoista
  3. Sullahan on varsin sievä kallo! =) Omani olisi muhkuroineen varmasti aikamoinen perunapelto...

    Saatko kävellä kuitenkin? Jos sitä kunnon kohennusta koittelisit pienillä kävelylenkeillä?

    Hienoa, että henki alkaa kulkea, mutta olen paljonkin miettinyt tuota sun hengitysvaikeutta, ja musta tuo lääkärien asenne sitä kohtaan on aivan käsittämätön! Ihan oikeasti, jos meidän perheessä jollain olisi levossa vaikea hengittää, niin päivystykseen tuon veisin ja tutkimuksia/hoitoa vaatisin. Saati sitten kun on joku sairaus siellä taustalla, niin luulisi herkemmin tutkittavan ja hutkittavan, ja huolella kanssa!

    Poitsulle sitä kalaöljyä kans ja valkosipulia kehiin! Timjamitee notkistaa limaa, jotta tulee paremmin ulos, eikä ehkä aiheuttaisi mitään keuhkoputken tulehdusta. Parenemisia! <3

    VastaaPoista
  4. Hieno lyhyttukka!
    Toivon minäkin, että teillä taudit väistyy.
    Meillä esikoinen sairasti yli viikon enteroviruksen aiheuttamaa kuume-vatsuri-silmätulehdus-kurkkukipua.

    VastaaPoista
  5. Kiitokset Kiara, Ärkoo, Heidi ja Tilu :) Voisi kai se pahempikin olla ;)

    Olen kyllä Nokian ja Pirkkalan "vaikutuksille altis", kun siellä on sukulaisia ja ystäväkin. Ja Nokialta olen kotoisin, jos mistään.. Muutimme sieltä kyllä jo silloin, kun olin noin nelivuotias. Sen jälkeen on tullut asuttua siellä_sun_täällä, kunnes jämähdimme tänne pääkaupunkiseudulle.

    Kiva olis päästä näkemään se kauan ja hartaasti odotettu leffa lauantaina - mutta tärkeintä on tietysti tulla kuntoon.

    Heidille kiitokset vinkeistä :) Kalaöljy onkin ollut ihan ensimmäisenä poitsun "lisäravinne", jota nyt ollaan me vanhuksetkin alettu ottamaan. Liikkuminen on kyllä ihan toivottavaa - pitää vaan saada itsensä liikkeelle..

    VastaaPoista
  6. Niin ja ei se taipuisa tukka pahitteeksi olis :)

    VastaaPoista
  7. Hyvän näköinen sänkihän sulla on, jospas se nyt ajelun jälkeen kasvaisi tuuheampana. Aika harvalta nämä omatkin hiukset tuntuvat mutta en ole raaskinut ajellakaan.

    Hyvä että henki kulkee jo helpommin. Liikuntaa pitäisi itse kunkin lisätä mutta kuinkas liikut kun nivelet on kuin reumaattisella satavuotiaalla. :( Sunnuntaina kuitenkin kävellään!

    PS. Huomenna mulla on sädeaika klo 9.15 jos ehdit ja jaksat tulla aamukahveille ennen omaa aikaasi... vaikka toisaalta tänäänkin olivat puoli tuntia myöhässä niin että tiedä sitten pääsenkö oikeasti tuohon aikaan sädetettäväksi. :/

    VastaaPoista
  8. Valtavan makee !!! Ihana toi tumma tukka. Meikkä on vaalea eikä näy missään muuta kuin tarkkaan kytätessä. Sulla on ihana tukka edestä !!! Vaude !!! Sitä odotellessa ; ) Niin kuin Kitsune en raaski karvaakaan ajaa päästäni enää pois. Oletko muuten tuntenut tukan kasvavan ? Olen meinaan ihan selkeesti varma, että olen tuntenut, kun hius kasvaa ; )
    Tänään oli lomapäivä säteistä eli Tee ollaan nyt samoilla linjoilla 23 X vielä ; ). Mahtava tuo sydämen omalääkitys. Meikkä lääkitsee itseään Lactosevenillä ja calsiumD3:lla. That´s it. Huomenna säteisiin JIHHUU.
    pirtsikka

    VastaaPoista
  9. Hieno tumma sänki. Huh, kyllä mulla takaraivossa on milloin oma hius tippuu. Mies lupasi ajella koneella, kunhan alkaa kunnolla tippua.

    VastaaPoista
  10. Niin vielä siitä vatsasuojalääkkeestä. Nyt on käsikauppatavarana, ei minulle kukaan siitä puhunut. Ostin Losec 20 mg 14 vrk annoksen. Auttanut on närästykseen heti. Pitääpä ensi kerran polilla mainita asiasta, että itse pitää kaikki tietää.Jotenkin vaillinaiset ohjeet olen saanut.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille :)

    Kitsune, ollaan huomenna yhteyksissä - yritän tulla ajoissa. Eilen oli ainakin puolen tunnin viive, kun kone oli hajonnut välillä - mutta tänään pääsin jo muutamaa minuuttia aikaisemmin lavetille.

    Ei noista ravintolisistä toipilasvaiheessa mitään isompaa haittaa muillekkaan välttämättä olisi ;) Aikaisemmin ne on itseltänikin kyllä jääneet yleensä kaapin perukoille, mutta nyt olen kyllä varsin motivoitunut.. Jospa sitä sitten jaksaisi vähän liikahdellakkin... Et sä olisi kiinnostunut siitä vesijumpasta, joka mun pitää nyt jättää ainakin syyskuulta väliin..?

    Pirtsikka - pikemminkin oon tuntenut kun hiukset tippuu ;) Maitohappobakteereitakin oon kyllä syöttänyt taas koko perheelle, kun on tää flunssapöpö käynyt päälle. Niitäkin siis satunnaisesti nappaillaan.

    Olga - meilläkin mies on nykyään mun parturini ;) Tylsä juttu se vatsansuoja :/ Niitä kannattaa nyt ensikerralla ottaa sitten jo edellisenä päivänä, hyvissä ajoin ennen kortisoneja.

    VastaaPoista
  12. Kiva siilitukka, sellanen että tekis mieli silittää ! Liikunta joo olis hyvästä, ei tahdo vaan työpäivien jälkeen voimat riittää, mutta tarttis...

    VastaaPoista
  13. Näin se homma etenee. Alussa mulla oli ajatus etten peruukkia hommaa,mutta nyt huomasin,että syksy ja talvi on tulossa ja lämmikettä tarvitaan.Viime syksynä ja talvena olikin vielä omat karvat päässä, mutta lääkityksen vaihduttua lähtikin sitten KAIKKI ripset ja kulmakarvatkin.Karva kinttuinenkaan en enää ole nekin lähti.
    Nytkin istun syto myssy päässä kun päätä akoi paleltamaan.
    Huomenna menenkin maksusitoumuksen kanssa tilaamaan peruukkia.
    Flunssaa meilläkin tytölle meinaa pukata. Toivottavasti säästyy siten ois suuremmat mahdollisuudet itekin säästyä ettei hoitoja tarvis lykätä.
    Tsemppiä täältä lähettelen minä ihan ite ihan sulle itelles.

    VastaaPoista
  14. Kiitän Betty ja Marja-Liisa :)

    Betty - kun voisinkin vedota töihin..

    Marja-Liisa - totesin tuon saman, että taas alkoi päätä palella kun se ajeltiin uudelleen, joten hattu päässä kuljeskelen, kunnes tulee kuumakohtaus.. Vieläkään ei se peruukki houkuttele, vaikka se kaapista löytyykin... Ja ois se varmaan aika hilpeä näky, kun kuumakohtauksen tullen kiskoisin tukan päästäni ;) Ripsiä ei näy kuin suurennuslasilla, eikä kyllä liioin kulmakarvojakaan, vaikka niissä näyttäisi jonninmoista elpymistä jo olevan. Tsemppejä myös sulle!

    VastaaPoista
  15. Moro Tee
    enää 22 X jäljellä ; )
    Mulle on tullut pienoista palan tunnetta kurkkuun ja metallin makua. Muuten ihan jes. Ehkä hiukan väsyttää ja ... mutta muuten ...
    pirtsikka

    VastaaPoista
  16. Lähetän täältä vain voima tervehdyksen. Sitähän me onnettomat tarvitsemme - toisia tueksemme.
    Muistan sinua ja kaikkia muitakin syöpäläisiä rukouksin jotka täällä blogissa tiedän.
    Jumalalla on meille kaikille tarkoituksensa - vetääkö Hän meitä näin puoleensa kääntymään - kyllä.
    Psalmeista saa voimaa.Esim. Ps.23

    VastaaPoista
  17. Piipahtamassa ja voimaa toivomassa. :)

    Eva

    VastaaPoista
  18. Kiitokset Sanna ja Eva :)

    Sanna, sänki on nyt taas lähtöpisteessä ja tuo töyhtö on poissa ;)

    VastaaPoista